Ritning

Hej där! Testade att rita om huset Horisont från Götenehus som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Fick flytta om och minska lite för att få in huset på 150 kvm. Ökade på tvättstugan till ytan, minskade köket och la till ett allrum bredvid barnrummen. Tog bort lite små onödiga fönster också. Det är roligt att experimentera lite med ritningar, det här blev en rätt bra slutlösning. Kommentera gärna problemområden och annat som kan vara bra att ha med sig i fortsättningen.
/P


Kommentarer
Postat av: Carin

Hej,Jag tittar alltid speciellt på utrymmet vid en av toaletterna eftersom vi fick så stora problem med det. Tänk på att det är särskilda bestämmelser för handikappanpassning, och det verkar inte gå att göra på denna planlösning. Läs mer om du vill bland våra inlägg ender denna etikett (planlösning): http://salstatosee.blogspot.com/search/label/Planl%C3%B6sning

Annars verkar ju planlösningen bra. Det jag själv skulle önska mig i vårt hus är ännu mer förvaring, men allt är ju en fråga om kompromisser. Lycka till! /Carin

2010-01-27 @ 07:56:17
URL: http://www.salstatosee.blogspot.com
Postat av: Per

Tack för din kommentar. Hurvida samma regler gäller för oss vet jag inte, har för mig att vi bygger ett "fritidshus" eftersom man det är en fritidshustomt. Då gäller andra regler men jag vet ärligt talat inte hur det där funkar.Jag tycker det är sorgligt att man ska behöva bygga sitt eget hus (för ens egna pengar) efter en handikappad person. Den dag jag själv är handikappad ska jag gladeligen bygga om efter de nya förutsättnignarna. Kanske ska vi ha 50cm hög diskbänk också om nån småväxt vill bo i vårt hus i framtiden? Kankse bäst att vi bygger i gammal stil också, man vet ju inte om det är gammal person som vill flytta in efter oss.Det är viktigt att tänka på andras behov när man bygger sitt hus!

2010-01-27 @ 08:35:25
Postat av: Tomas

Hej!Helena tipsade mig om er byggsajt som jag nu följer med intresse.

Har ni sett detta:

http://www.finhuset.se/

2010-01-28 @ 00:28:19
Postat av: Rosa

Hej,Superbra planlösning, den hade jag själv gärna velat ha! Bra med mycket garderober i anslutning till hallen och 3 (tre!!!) klädkammare :)

2010-01-29 @ 19:24:34
Postat av: Anna

Hej, om jag fick välja skulle jag lägga till en dusch i wc vid barnens rum. Vi har hemma ett allrum som vi änvänder mycket, vi har nämligen datorhörna där samt bäddsoffa så det rummet används även som gästrum, det tycker vi fungerar bra om man inte har ett extra gästrum. Det man ska tänka på då är att det är skönt med en dörr till allrummet så att nattgäster kan stänga om sig.Vi änvänder vår groventré jämt (det är bara gäster som använder andra entrén) då den ligger precis vid vår carport, så den skulle vi gärna ha större, helst skulle jag vilja att ha 2 separata delar, en tvättdel och en groventré. Fundera på hur ni tror att ni kommer att göra, jag skulle göra groventrén större och hallen mindre.I köket skulle jag ha spisen + en extra ho på köksön.

2010-02-04 @ 11:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0