Fönstren har kommit

Nu är våra fönster här!
Det saknas dock en skjutdörr (förhoppningvis bara en!) som Skaala inte har börjat tillverka och sälja än. Förhoppningsvis kommer den i början av sommaren, tills dess får vi leva med någon provisorisk lösning. Men ändå, fönster! Ska bli sååå spännande att få se dem på plats senare.


Inne i huset ser det ut så här, plastat!

I dag slipas golvet igen i huset också... Och papperna på lägenheten är påskrivna, skönt!

/E

ElchockI går kl 23.15 damp det ner en offert från elektrikern i mailen. Det var alltså den tillkommande kostnaden utöver standardel. Vi hade beräknat att på våra spottar och eventuellt något extra eluttag skulle kostnaden hamna på i runda slängar 35 000 kr. Det är vad vi har i vår budget. Vad ligger offerten på? Över 70 000 kr!

Så, bara att återgå till elritningen och börja kapa saker. Jag som inte ens tyckte att vi hade valt till så mycket. Några spottar och något eluttag.

Alltid lika spännande att få en offert, tyvärr aldrig överraskande åt rätt håll. Aldrig någonsin har jag utbrustit "Åh, inte mer??". Det är snarare "VA! ÄR DOM TOKIGA!! VI HAR INTE RÅD ATT BO HÄR! JAG VILL INTE BYGGA HUS, SKIT I ALLT! JAG VILL HYRA!". Tur nog är Per sansad och säger inte så mycket, för att sedan försöka räkna hur vi kan lösa i budgeten. Tack och lov fick vi bra för lägenheten, så vi får väl ta ur den vinsten. Men det känns ju trist att betala de pengarna åt något så tråkigt som några fjuttiga eluttag. *Mutter*

Vem behöver el ens, är det inte mysigt med levande ljus och kamin? =)

/E

Lägenheten såld!Eller, budgivningen är klar i alla fall, så det är bara pappersskrivningen kvar. Åh vad skönt, vilken sten som lättade från hjärtat. Vi är jättenöjda med priset också, så det känns ju ännu bättre. Nu får vi bara hoppas att deras önskning om inflyttningsdatum stämmer med vår önskan om utflyttning. Just nu vill jag bara flytta ut till huset och bo bland gullfibern! Men det är nog inte klokt antar jag. Får försöka sjå mig ett tag till..!

Men skönt i alla fall, inga fler visningar, inga fler sömnlösa nättar (över lägenheten) och inget mer skrubbandes av diskho innan jobbet. Jihoo!

/E

GRÄSDet här med gräsmatta... Hur gör man egentligen? Antar att det finns två alternativ:
1) köpa jord, kratta ut och så själv, vänta ett år, eller
2) köpa jord, kratta ut köpa färdiga gräsrullar.

Jag vill ju så klart helst ha åtminstone en del av gräsmattan direkt, nu! Men vad kostar egentligen gräsrullar? Det är väl jättedyrt? Kan man blanda lite så man sår mycket själv, men köper rullar så man har plats nog för en lite sittyta ute i alla fall?

Ni som kan sånt här, kan ni ge lite råd?
Och, följdfråga; Vart köper man jord och gräsrullar (för att kunna jämföra pris)?

Och en sista fråga; När kan man använda gräsmattan vid rulle/efter man sått?

/E

Jäkla elskit

Nu sitter jag kl 22.58 och ritar om elritningen. Och svär. Kan någon påminna mig om denna kväll nästan gång jag säger att vi ska bygga flera hus? Tacka gud för prefab! Synd bara att man inte insåg då vitsen med att någon hade gjort allt tråkigt åt en...

/E

IKEA-lista

Inför IKEA-resan på lördag har jag gjort en liten preliminär inköpslista, även om vi i första hand ska dit för att kika på kök och tvättstuga. Jag kan ju inte åka tomhänt hem!Vattenkanna Höstö, 99 kr. Är lite osäker på denna. Kanske skulle man ha en som ser mindre "wannabe gammal" ut? Får se på plats.Utomhusfåtölj Ps Vågö, 199 kr * 2 st. Förutsatt att de är fina i verkligheten och Per godkänner dem.


Denna ska vi inte köpa, men den är rätt fin i alla fall. Jag vill hellre gjuta en i betong, men för den som hellre köper än fixar: Bänk Falster 745 kr.


Dessa tycker jag är fräna, hade helst önskat att de fanns i golvlampeformat dock. De laddas nämligen upp själva av solen och går alltså inte på el. Solvinden 249 kr.

Övrigt: Servetter, påslås, m.m.

/E

Tidschemat brister

Vi ligger graft efter vårt eget tidsschema. Så här hade vi skrivit:

v. 11 Bestäm el och belysning. Offerter!
Bestäm klinker tvättstuga.
Beställa skjutdörrar.

v. 12 Bestäm badrum/wc. Ta in offerter på blandare och inredning.

v. 13 Beställa bänkskiva.
Rita kök och tvättstuga.
Beställa kök + tvättstuga från IKEA.

Panik! El och belysning jobbar vi på, vi väntar på offerten från Ljusexperten och när jag ringde och frågade efter den senast (idag) blev jag lovad att få den ikväll. Hoppas. Sedan ska den skickas till el-killen som ska göra en offert på resterande el. Förhoppningsvis har vi råd med det och kan bara säga "Kör!".

Klinker till tvättstugan hade vi bestämt, men sedan fick återförsäljaren så dålig kritik att vi är åter på ruta ett. och vi som redan kollat överallt och inte hittat någon vi gillat... Suck!

Badrum och wc är vi i princip klara med förutom blandare... Trodde vi ville ha från Vola, men blev besvikna när vi såg den på möbelmässan.

Bänkskiva är vi åter på ruta ett, då det nu visar sig att den vi ville ha är för tunn för spishällen...

Rita kök är inte allt för långt bort. Beställningen av denna blir efter helgen då vi ska till IKEA och kolla lite grejer på lördag. Måste se så det vi har tänkt blir ok, och även bestämma lite insida skåp utifrån vad som finns och verkar vettigt.

Jag böröjar känna mig riktigt stressad ang detta. Vi måste ju hinna göra allt och få allt i tid! Blir ju jättedumt om vi inte kan jobba under påsken till exempel. Nå väl, bara att ge sig på det. Kan någon ge mig en vecka extra där allt annat i världen stannar, men jag hinner ikapp? Tack, det vore snällt.

/E

Ang Dörren

Haha! Klockan 9.39 får jag ett mail av Per:

"fan nu har jag ångrat mig, tycker skaalas dörr är finare. syntes bättre med din jämförelse på bloggen. suck"

Haha ränderna går aldrig ur. Nog för att jag håller med. Typiskt oss!

/E

Lägenheten -uppdatering

Nu har vi haft massor av visningar på lägenheten. Vilket jobb det är att alltid ha superstädat och bortplockat när man ska sälja. Vi brukar ju inte direkt ha jättestökigt annars heller, men nu är det verkligen tomt. Alla rum ekar.

Nå väl, på onsdag är det budgivning. Ska bli spännande att se vad vi tillslut får för den och när de vill flytta in (förhoppningsvis när vi vill flytta ut), och framförallt skönt att slippa stöka bort allt och skrubba diskhon innan man går till jobbet. Hoppas på ännu ett check på listan snart!

Återkommer med återkoppling på torsdag.

/E

Ytterdörr Check!

Mycket på gång nu känner jag. Vi försöker bestämma ytterdörr (enligt ert val!) och handtag till det. Så klart är den vi vill ha alldelens för dyr, och vi försöker då välja ut en som är billigare men ändå fin. Just nu står vi i valet och kvalet mellan en dörr från Dooria (Oslo La) och Skaalas Uo 116. U-värdena skiljer lite, men inte så mycket. Det finns fina handtag till båda. Vi går helt enkelt på att vi fick någon slags känsla av att Dooria hade bättre kvalitet på dörren, men det baserar vi på rent utsagt ingenting. Men vad tusan, till slut måste man ju bara ta något. Inte likt oss va? Kanske börjar vi bli less alla beslut som ska fattas jämt. Skrämmande!

Här är Skaala-dörren:Och här är dörren från Dooria:

Det är ju svart som gäller dock.
Inte direkt olika.Nu beställer vi den från Dooria med deras trycke (handtag) som heter Amsterdam i aluminium, så hoppas vi att det blir bra. Helt enkelt. Vi är dock lite rädda att dörren inte kommer vara så snygg i längden, alla försäljare säger att det inte är någon garanti på svarta dörrar, då de kan tappa färgen och även bågna. Vi hoppas dock att vår dörr är i ett så pass skyddat läge att det inte kommer hända oss. Ta i trä.

Är det någon av er som har erfarenhet av en svart ytterdörr? Hur har det gått?

/E

Ps, vi fattade detta beslut över skype på ca en timme. Vilket framsteg (nog för att vi gjort efterforskningar ett bra tag innan)! Jag är stolt, Per som aldrig kan fatta ett beslut inom rimlig tid kunde göra det så snabbt att jag inte ens hann bli less och ge upp. Inte illa! Framsteg!

Isolering snart klar

Inte världens snyggaste bilder, men det är ju i alla fall ett steg i rätt riktning!


Madrasserade väggar så att Per ska känna sig hemma.


Gasduschar i fall han inte sköter sig... Nej, det är ju ventilationen så klart.


Mycket mjukt blir det.


Vi har förlorat vår stjärnhimmel, men vunnit ett tak!

Nu drar vi till fjällen för skoterkörning och snowboardåkning. Förhoppningsvis återvänder vi piggare än vi var när vi åkte, men jag tvivlar. Det är trots allt min familj vi ska åka med... Pjuh!

/E

Belysningsstress

Vi har varit med belysningsexperten ute i huset och resonerat. Han förstår oss fortfarande inte men vi tog diskussionen på plats då vi var tvungen att bestämma oss. De ska nämligen börja sätta igen taken nu. Och vi vill ha infällda spottar.
Nu blev nya planen att sätta infällda kvadratiska spottar i taken. Tyvärr tycker jag inte allt linjerar på ett snyggt sätt och blandningen av enkla och dubbla spottar gör det rörigt. Det är lite för många i köket också känns det som.
Tyvärr vet jag inte om vi hinner tänka igenom detta mer. Jag är rädd att detta är en sak jag kommer störa mig på för evigt.
Så här ser vårt förlag ut nu. Gråa rutor är spottarna.
/P

Snart är vintern över

Vädret lovar plusgrader och jag undrar om det kommer vara bar mark nästa gång vi är vid huset? Det kommer nämligen att dröja till nästa helg då vi i helgen åker till fjällen.


Lyckliga vintergatan. Så härligt vit och vacker till skillnad från stan som är slaskig och svart av grus, sand och salt.


Massor av skoterspår på vattnet. Vi har inte själva haft möjlighet att köra här än, men vi får åtminstone köra av oss lite i fjällen!

Jag börjar för övrigt oroa mig lite för leran.. Eftersom att hela tomten är uppgrävd lär det ju bli en riktig lervälling där ute. Undra om man skulle köpa en stor entrématta och lägga utanför dörren så kanske man drar in liiiite mindre smuts? Eller blir det som en pissdroppe i havet? Hur har ni gjort under byggtiden?

/E

Tork eller ej?

För att spara in på någonting så funderar vi p åatt plocka bort handdukstorken i badrummet och ersätta med en vanlig stång. Är vi dumma? Idag har vi tork och det funkar egentligen bra. Det är ju dumt om den står och värmer upp rummet utan att passera franluftvärmepumpen.

Erfarenheter någon? Är det ett måste med handdukstork? De kostar säkert minst 5000 kr med eldragning och montage.
/P


Entrén är klar

Idag var vi ut och kikade på huset. Byggarna har legat lågt denna vecka också men nu har de gjort klart utsidan och plywooden i entrén! Vi känner oss helnöjda. Så här ser det ut! Obs, dörren är inte den rätta - den byts till en svart senare.
/P


Vill ha

Jag har hittat två snygga svarta baljor, en dyr i plåt från SMD Design och en billig i gummi. Båda finns att köpa på urbanliving.se, som har mycket snygga prylar!
/P


Lägenheten

Som jag skrivit tidigare är ju vår lägenhet till salu. Tänkte att jag kunde passa på att visa upp den här i bloggen, den är ju trots allt vår stil, även om vi ska lämna den snart.


Golv: Marockanskt handmålat betongklinker från Marrakech design. Lampan är en Fly från Kartell. Köket är IKEA med Abstraktluckor. Mosaik från Höganäs. Inbyggda vitvaror. Fönster är original, även element.
Vardagsrummet har träpakett som oljats och lackats mörk. Närmast står en IKEA-fåtölj. Pers grafiska verk pryder väggen. På bordet står en Alvar Aalto-vas från Iittala. Tv-bänken är ett loppisfynd och kommer från en skola. I fönstret anar man en dalahäst från Asplund. Kudde från Designmäklarna. Soffa från Mio med ben från Ire.


Tapet från Cole & Son. Tidningsställ från Maze Int.


Hund Puppy från Magis. Stringhyllan är gammal och kommer från min farmor. I den står bland annat en bil från PlaySam och en gammal tv-termos. Dörren som syns angränsande till sovrummet är tillsammans med övriga dörrar original och i trä.


Enkla sängbord från Åhléns som är ommålade. Stolen heter Spline och kommer från Offecct.


I hallen; spline-stol, Mac. Förvaring från IKEA (egentligen fläktskåp). På en hylla skymtar vi en ljuslykta från Tom Dixon kallad Etch.


Längst till vänster ser man hallens finaste detalj enligt mig, en hatthylla, original från huset byggdes.

Vad mer? Jo, alla väggar är målade helt vita med takfärg. Världens bästa lägenhet! All renovering är gjord 2008.

/E

Skjutdörrsgarderob

Det är rea på Kviks garderober t o m i morgon så vi tänkte passa på att beställa det redan nu. I budgeten hade jag räknat på 2500 kr, nu verkar det bli runt 6000 kr efter rabatt bara för skjutdörrarna. Men fortfarande verkar det vara ett bra pris när man jämför. Vi har fått ett preliminärt mått på hallens bredd av byggarna, vi får väl hoppas att de klarar att bygga det som utlovat nu.

Vi har vägt lite mellan svart och vita, men de vita såg lite billiga ut och var lite antikvita. Så nu blir det nog svart ram och svart faner i. Specialbeställda för extra höjd.
/P
Frågor?

Det har börjat komma väldigt många frågor i kommentarsfälten, så jag tänkte passa på att göra som många andra bloggare och inbjuda till någon slags frågestund. Så, har ni några frågor, stora som små kan ni passa på nu!

Kanske är det helt plötsligt ingen som undrar något, det vore ju just min tur när jag nu ställer till med en sådan uppståndelse som en frågestund...

Jag är åtminstone redo att besvara alla frågor som inkommer inom ett par dagar, inga gränser!

/E

Sugen på betong

Jag har kli i fingrarna nu när vi inte gör något på huset. Jag är väldigt sugen på att gjuta saker i betong. En bänk, blomkrukor, ljusstakar, vad som helst.


Denna snygga bänk är ungefär vad jag hade tänkt mig. Kanske lite större. Om man inte vill gjuta en själv, så kan man köpa en på samma ställe som jag hittade bilden; johnrolf.se. Pris 3795 kr.


Några sådana här att flytta runt kanske? Den fina bilden har jag hittat på Styleroom.se


Har kikat i denna bok. Blev väldigt inspirerad att göra själv. Enkla sätt att gjuta, till exempel en hink i en annan hink och betong emellan = kruka!

Så snart det blir lite varmare ute ska jag se om jag kan ta mig tid till detta. Men det blir väl lagomt till att vi ska börja bygga i huset...

/E

Vår lägenhet på bloggar

En arbetskamrat hade hittat vår lägenhet på en inredningsblogg, kul!
Ni kan läsa inlägget här: Jennys Hus

/E


Dagens räkningar

Det här med räkningar och pengar under husbygget börjar göra att jag tappar perspektivet lite.
Kolla bara in dagens skörd:

- Umeå kommun (överklagan av caportplacering) 1200 kr.
- Ränta på byggkreditivet 10 063 kr.
- Månades kostnader på guldkortet (fasadfärg m.m) 6609 kr.
- Elräkning 1 jan-28 feb 3594 kr.
- Startkostnad vägföreningen 3500 kr.
- Hyra lägenheten + bilplats 3138 kr.

Fler lär det väl bli innan månaden är över... *pjuh!* Är mest glad att det inte har kommit en faktura från byggarna, de brukar ligga på över 300 000 kr. Nå väl, alla kostnader är ju väntade.

/E

Köp vår lägenhet!Nu ligger vår lägenhet ute till försäljning. Köp den HÄR! Tack.

/E

Grannhus till salu

Det är ett hus till salu i närheten av oss.Hus från 2008 vid Själafjärden (sjön bakom vår gata). Eller om man hellre bygger eget så finns det fortfarande kvar några tomter på vår gata. Vore kul med fler grannar!/E

Tapeter för den djärve

Känner ni till Elli Popp? En underbar tapetmakare för den med lite djärvare smak. Vad sägs till exempel om dessa:Ledsen för den superdåliga kvalitén på bilderna. Men jag lyckades verkligen inte hitta någon bättre bild. Kolla in hemsidan istället!

/E

Just nuSå här ser det ut just nu här hemma. Per ritar eluttag och lampor medan Penny nyfiket tittar på. Själv tänkte jag dammsuga. Jag hatar att sitta tre över en ritning. Tur att Penny kan ta min plats!

/E

Husbesök!

I dag har vi varit ut och kiat på huset. Vi ville se om taket var lagt, och även hinna njuta lite av solen.


Ser rätt bra ut! Taket är på plats, även stuprören är framme, men ej monterade.


Här ser vi takplåten.


Huset från stenhögen.


Huset från början av gångstigen.


Jag skottar fram entrén! Hur länge tycker man att det är jääääättekul? Obs, lägg märke till dörren!


Fullt av skotrar på vattnet. Åh, vad sugen man blir! Tänk vad fränt, folk kör skoter och tar fikapaus här nere, som utflykt. Och vi bor här!


Fikapaus i solen!


Väggen mot vattnet.


Ventilerna blev skitsnygga tillslut.


Huset från strandpromenaden. Gillart! Även om det mest ser ut som ett garage nu när det inte är några fönster.


Huset från promenadstråket. Och vi som var rädda för insyn i vardagsrummet... Hittar ni det?

/E

Snö

I natt har det snöat 2 dm. Hoppas att takläggaren lade taket i går!!

I kväll är det klubbkväll på K-rauta. Tror det var 10%, inte mycket men alltid något. Vi behöver en till ventil bland annat. I morgon ska vi försöka fatta lite beslut enligt vår to do-list:

1, Fixa klart el-& belysningsritningar
2, Bestämma ytterdörr klart och meddela byggaren för beställning.
3, Bestämma/beställa klinker till tvättstugan.
4, Bestämma/beställa kakel och mosaik i badrum.
5, Bestämma/beställa trä till lilla toaletten (och kolla om vi kan ta trä på väggarna).
6, Bestämma/beställa bänkskiva till köket.
7, Bestämma/beställa köksstommar från IKEA.
8, Bestämma/beställa köksluckor från Järfälla.
9, Beställa kamin.
10, Bestämma/beställa badrumsinredning.

Det lär ju gå fort.. Eller?

Vi har i alla fall försökt att inte planera in något denna helg, tror vi klarar oss med ovanstående uppgifter samt att åka och skotta på tomten. Hoppas hinna få tid att sitta och sola lite mot husväggen också.

/E

Filmklipp

Vi filmade lite vid husresningen, här är några klipp:

Första väggen

Sovrumsväggen


Halva huset klart

Hus i maj!


Sommar på sälstigen.

I dag har jag pratat med byggaren för att få lite koll på hur vi ska städa under byggtiden. Vi pratade även lite om hur bygget skulle få framåt, och han sa att de lägger takpappen i veckan.

Vidare frågade han om vi hade något emot att huset skulle bli klart tidigare än planerat. Nej, det har vi inget emot så klart! Han menade att om de jobbade på så kunde huset snarare bli klart i maj, än sista juni som tidigare var planerat och överenskommet. Självklart vill vi ha huset så snart som möjligt!

Tänk, vi kanske inte behöver BYGGA i huset hela semestern, vi kanske kan BO i det!

Jag frågade också när vi kunde göra de delar i huset vi tänkte göra, alltså bygga köket, sätta in tvättstugeinredningen och måla vissa rum. Han svarade att vi kan jobba i huset så länge vi inte behöver "stå på varandra", till exempel att vi kan bygga under helger m.m. Toppen!

Däremot innebär detta att vi måste skynda på lite med våra beslut... Jag bad om en tidsplanering, så jag vet vad vi ska prioritera först i bestämmandet. Antar att det är elen.

Jihoo, hus i maj!

/E

Uppdatering belysningDå vi inte hört något från Mats som ska rita vår belysning, så knallade jag förbi i dag efter jobbet. Han meddelade att han hade många hus på gång samtidigt, men hoppades att ha två förslag till oss i slutet av veckan.

Han sa att han på grund av vår tighta budget (18 000 kr) skulle börja med att rita in den fasta armaturen och utomhusbelysningen, för att sedan se om man kan förbereda för någon mer belysning i framtiden. "Dumt att snåla på belysning när man bygger ett så dyrt hus". Sant, tyvärr kan man inte resonera så på alla olika punkter...

Det ska i alla fall bli spännande att se vad han kommer med för förslag, jag hoppas att det denna gång är mer likt det vi hade tänkt oss.

HÄR kan du se vår egen ritning som vi skickat till honom.

Ser fram emot hans förslag!

/E

Takläggning

Vår snälla byggare skickade bilder till oss från takläggningen... taksättning? Nå väl, när taket kom på huset. Här är dom!Åh jag är såå taggad på huset nu. Önskar att jag kunde vara där jämt och fixa. Ska bli kul att framöver kunna börja tillföra något, så lite gräs, lägga lite plattor ute eller vad som helst, det kliar i mina fixar-fingrar! Tills dess städar vi lite på plats för att underlätta för byggarna, det funkar det med. Hoppas att vi i helgen har tid att åka ut och sitta lite i solen mot husväggen. Det vore härligt.

Vi har förresten någon film från när de körde ut väggbitarna, ska se om vi kan lyckas lägga upp dem senare. Nu till jobbet!

/E

Husbesök

I dag har vi besökt tomten.. nej HUSET! för första gången i dagsljus. Denna gång hade de byggt igen hela taket och även nästan hunnit stänga hela fasaden. Himlarns vad det går undan!


Fasaden havssidan.


Fasaden framsidan.


Utsikten från sovrummet.


Vardagsrummet.


Vårt sovrum.


Bror Linus ger godkänt!


Köket.


Fönster i tv-rum och smårummen. Bra storlek!

Det är sååå spännande att åka ut och kika nu. Måste ut en sväng imorgon och kolla igen! Även Linus tjej Emma och Pers föräldrar kom förbi i dag, men jag glömnde fota dem tydligen. Får bli nästa gång!

/E

Rest hus!

Vi åkte ut på kvällen för att se på resultatet. Tyvärr var det så klart jättemörkt, men vi tände strålkastarna på bilen så kunde vi se lite i alla fall.


Framsidan
Vardagsrummet


Köket


Vardagsrumsfönstren


Luftigt tak med stjärnor...
Och nya bilen!

Ska försöka åka ut i helgen och fota i dagsljus, så kanske man ser bättre...

/E

Husresning del 2

Nu börjar det hända grejer!


Här flyttas en innervägg från lastbilen för att kunna komma åt fasaden under. Denna vägg kommer senare att sitta i mitten av huset och angränsa med en dörr mot tvättstugan och en mot vårt sovrum.


Det var lite knepigt att styra schabraken i luften, en gång flög det rakt in i träden. En ensam kille hållandes i en vägg i luften, i ett rep. Inte lätt en sådan här dag!


Första fasadväggen snart på plats! Detta är en halv kortsida, en del av tvättstugan och badrummet. Grabbarna hade det lite tufft att få väggarna på rätt plats eftersom att det blåste så mycket. Det drog rejält fram och tillbaka i vinden, men tillslut fick dom fast den.


För att väggen skulle hållas på plats fick 3 man hålla väggen, en såg till att allt var rakt med hjälp av vattenpass, och en skruvade fast stödpinnarna.


Första väggen klar! (Nej, de sneda plankorna ska inte vara kvar).


Kvickt därefter kom nästa, och så vips var en kortsida klar!


Här kommer sovrumsfönstret flygande genom luften.


Klart! Det går fortare och fortare!


Vardagsrumsfönstren.
Hela framsidan klar! Jihooo, visade jag med en klassisk "tumme upp".


Fränt va??


Sedan fortsatte de snabbt med en till kortsidevägg. Denna är till lilla tv-rummet, med glasdörr.


Per menar också "jihoo" men visar det på ett lite mindre uppenbart sätt.

Är ni sugna på att se hela resningen klar? Kolla in i morgon!
/E

Husresning Del 1

Vi åkte ut strax efter åtta på morgonen. Väl framme mötte vi en kranbil som syntes på långt håll och en bred last med vårt hus på. De hade just kommit igång efter en krånglig transport på den smala vägen ut till vår tomt. Det blåste extremt mycket, och byggaren såg något orolig ut. Nollgradigt och klart väder.


Huset på ett släp.


Takstolarna skruvades ihop igår.


Tydligen hade det uppstått ett problem. Något mått var fel. Byggledarna dividerade fram och tillbaka om vad som inte stämnde. Vi hann bli lite oroliga. Tydligen var någon vinkel inte rak, men de löste det på något sätt till slut.


Material i mängder låg utspritt på plattan.


Jag och Emma sopade bort den lilla snö som låg kvar på plattan.

Hur ska detta gå?Det blåser som tusan här i dag. Enligt lokaltidningen VK har det blåst upp till 50 m/s i natt i delar av länet. Verkar dock vara värst i fjällen/inlandet. Kan man verkligen ha tiometersväggar i luften, hängandes i rep, när det blåser så att inglasningen på lägenheten dånar?

Vi får strax veta, för nu åker vi ut!

/E

I MORGON SMÄLLER DET!

I morgon reser dom huset! Jihoo!

/E

Nej till carportplaceirngBlev som jag nästan väntat mig ingen flytt av carporten (läs DENNA och DENNA). Jag hade lite hopp om att kanske få godkänt innan en av "grannarna" klagat, men efter vi läst att denne motsatt sig placeringen antog jag att det var kört. Mycket riktigt, det blev nej till detta. Himla synd.

Nå väl, vi hade ju kunnat ställa huset längre ut mot skogen och på så sätt få det luftigare mellan hus och carport, men då hade det sett så tråkigt ut efter den vältrafikerade gångstigen som är i skogen. Bland annat. Och det är ju så dags att flytta huset nu när det redan byggs för fullt.

Jaja, det blir som det blir. Men synd!

/E


RSS 2.0