räcke till altanen

Nu när vi har en liten kotte som har mycket fart i kroppen och har bestämt sig för att kasta sig ut för kanten så fort hon får chansen (har tack och lov aldrig lyckats än!) så har vi till min stora besvikelse insett att det kanske måste bli ett räcke på altanen. Men vad passar egentligen på denna altan? Det känns som att det måste vara rätt stil mot huset och samtidigt får det ju inte täcka utsikten inifrån. Och dessutom får det inte kosta så mycket. Och helst inte heller lämna allt för fula märken om man så småningom lyckas banka lite vett i ungen och då vill ta bort dem. Dessutom vore det ju förträffligt om man inte störde sig på dem under tiden heller.

Per fick i uppdrag att leta fram olika alternativ, och här är några han hittade.Den sista är min personliga favorit. Men undra hur de sitter mot altanen? Kanske får man ha någon slags fot nedåt som man skruvar i. Fördelen med vajrar till skillnad från tex trä är att de inte skymmer utsikten så mycket. Vad tror ni?

Åh, jag hoppas att man inte känner sig inburad med räcke. Eller ska vi helt enkelt hoppas att Svea lär sig till nästa sommar och försöka stå ut i år?

/E

Kommentarer
Postat av: Magnus

Det är en övergångsperiod, om 2 år så är det inte lika nödvändigt :)

Behövs ju något rejält om det ska vara så att ett barn inte kan klättra förbi det, plank stående, inte liggandes då.

2012-06-20 @ 19:36:49
Postat av: Vanessa

Hmm svårt.. Men vad händer när barn nummer 2, 3, 4 och 5 kommer?!? hihi

2012-06-20 @ 21:27:25
Postat av: Carolina

Jag tycker glas är snyggast men antar att det kanske är dyrt. Alternativt tycker jag segelduk som man faktiskt kan ta ned varje kväll om man så vill. Har man nu stora fönster och fin utsikt så vill man ju ogärna sätta upp nåt permanent. Vår altan är i samma nivå som övriga trädgården men vi måste istället bygga nån typ av vindskydd och brottas med samma tankar som er. Vi tror att det blir tyg, just för att vi största delen av året har utsikten inifrån och inte vill bygga bort den utan vill kunna sätta upp vindskydden bara de dagar det behövs!

Lycka till!

2012-06-20 @ 21:39:08
Postat av: Anna

Ett tips är att det ska vara stående ribbor istället för liggande annars får ni ännu mer problem att ongen klättrar upp och faller från ännu högre höjd!

2012-06-22 @ 15:16:26
Postat av: jonte

jaasi ideer ideer=)

stål är generellt dyrt. trä är enkelt och billigt men kansek inte så snyggt som ni vill ha det. Glas skivor är piss dyra som jag själv har smörart för våran glasmästargranne om priser osv. men stål är självklart jätte snyggt och jag kan självklart komma och göra det åt er men förbered på ett ganska dyrt pris. sen ang. liggande eller stående ribb. så kan man självklart sätta liggande med mindre gels och visst svea kan klättra en lägre höjd och rammla bakåt. men vad gör hon då hon klättrar på soffan/stolen/div. möbler? hon rammlar bakåt ibland och säkert som 9/10 barn viker bak rumpan och landar på den... barnsäkerhet är väll nästan förbi hos er med tanke på betonggolv..?;)

2012-06-24 @ 22:48:43
Postat av: lewis

nice blog

2012-06-25 @ 09:47:21
URL: http://www.repairpartstock.com/
Postat av: Stefan

En billig(are) lösning än stål/glas som skulle kunna passa ert hus stil skulle kanske vara som Pinc House gjorde på sitt Black Barn med ett svart "lastnät" eller vad man nu ska kalla det. Svårt att hitta en bra bild på det men på denna ser man iaf idén:http://1.bp.blogspot.com/_SdHL6QEmPKM/SY54iaKXsVI/AAAAAAAAJXc/UccBu1rs_Rw/s400/prefab-home-black-barn-4.jpgVad gäller sista bilden är jag rätt säker på att infästning sitter under trallen.2012-06-25 @ 10:43:11
URL: http://huset.tumblr.com
Postat av: Emma

Stefan, jisses så fint! Det ska vi seriöst överväga!

2012-06-25 @ 23:37:45
Postat av: Tova

Liggande ribbor är snyggast men funkar ju samtidigt som klätterställning. I de värsta klätteråren kan ni sätta plexiglas som klätterskydd (billigare än glas)men ändå så ni ser sjön

2012-06-26 @ 14:14:31
URL: http://villajaderberg@blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0