Lameller

Vi har satt upp lamellerna nu! Plötsligt känns det som att det börjar hända saker i huset igen, skönt!


Här håller vi på att montera lamallerna. Skitlätt! Några clips, trycka dit skenan, haka i remsorna, sätta i en plastmoj och sedan dra ett snöre längst ner.


Ja här är han ju, min snygge fixare!
Så här ser dom ut ihopdragna. De bygger ju en hel del!

Vi valde att dela lamellskenan på mitten, så att remsorna dras hälften åt var sitt håll. På så sätt blir det lika mycket på båda sidor, plus att man kan ha öppet i mitten (skjutdörr) men stängt resten om man vill, vilket man säkert kommer vilja när man i sommar ska springa in och ut.

Vi har köpt ett märke som heter Lindhs, via Ankis Tyg i Umeå. Dessa 8 meters fönsters lameller med rubb och stubb samt hemleverans betalade vi 11 000 kr för. Saftigt! Men å andra sidan så har vi inte betalat hutlösa summor för att få fönster som inte släpper in stekande sol, och vi har inga markiser (tack och lov!). Så nu får vi bara hoppas att de gör sitt jobb och ser till att vi inte kokas levande inne i sommar.

Det blev också ganska mysigt inne faktiskt när de är utdragna och öppna mot utsikten (man kan stänga igen också givetvis).

/E

Kommentarer
Postat av: Emma P

Shit va snyggt!

2012-03-30 @ 10:08:18
Postat av: Stefan

Mycket fint :-) hoppas de håller bättre än våra (som iofs var billigt skrutt från Jysk) när lilltjejen börjar härja runt i dem :-)

2012-04-01 @ 00:47:14
URL: http://huset.tumblr.com
Postat av: Emma

Jo, både hon och katten visar intresse :-/

2012-04-01 @ 01:01:40
Postat av: • lotta på solrum •

hej!

fick ett tips om er blogg- och här kommer jag att hänga mycket känns det som. vi ska sätta igång med ett stort projekt snart och här kommer jag hitta massa bra tips och inspiration!

2012-04-04 @ 08:48:05
URL: http://solrum.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0