Buske

Ok, nu får ni rösta på vilken buske som passar vid vår infart, se nedan. Vi vill ha en buske som säger "Nej, vår infart är inte anpassad för lastbilar att köra in och vända på, än mindre vår gräsmatta!".

1) Schersmin. Verkar vara ett säkert kort. Blir 1,5 - 3 meter stora. Blommar länge, doftar underbart.


Bild lånad från Annebelle.blogg.se

2) Syren. En klassiker ni alla känner till. Blommar dock lite kort va? Pers favorit.


Bild lånad från Agnesgoranzon.blogspot.se

3) Magnolia. En stor chansning på om den övelever överhuvudtaget. Men oooh så vackra och annorlunda. Ca 1 - 2 meter hög.


Bild lånad från Panoramio.com

Vad tror ni? Rösta för fullt fram till lördag då vi förhoppningsvis inhandlar någon av dessa.

/E

Kommentarer
Postat av: Carolina

Syren röstar jag på! Tar ju ett tag innan den växt till sig, så varför inte sätta 3 i en grupp? Behöver ju inte vara vanlig lila bondsyren, finns jättemånga andra fina. Busken blir tät och grön även efter att den blommat. Eller kompromiss: 2 syrener och en schersmin?

Magnolia kommer inte att gå. Om den överhuvudtaget överlever kommer den inte bli stor eller någon riktig buske (och definitivt inte tåla om nån lastbil ändå får för sig att vända där). Man kan prova odla i kruka och övervintra i garage men sommartid får man välja den soligaste och mest skyddade plats man kan hitta.Apropå andra blogginlägg så saknar jag "gödsla" före "så gräs" på er att-göra-lista. Även gräset behöver boostas!

Och torkvinda, nej, jag tycker inte nån torkvinda är fin. Röstar hellre för torklinor, men smaken är som baken. Se bara till att placera den nära tvättstugan och helst inte i direkt sol (som bleker onödigt mycket. Det är trots allt vinden och inte solen som torkar tvätten!).

Så kul att följa era projekt! Lycka till!

2012-05-31 @ 18:03:00
Postat av: Anna

Jag röstar på schersminen! Å att ni sätter 3st i grupp så det blir en riktigt stor grupp/buske som på bilden lite fortare!

Å blir det ändå en klassisk syren tycker jag ni ska välja en Alba( vit syren) mot ert svarta hus!

Tips är att lägga stenar vid sidan om infarten, så den delen som går att använda där man kör in blir smalare, för smal för lastbilar att vända runt. Hihi! Lösning för att skydda busken kanske.

Hoppas på bild efter helgen!

2012-05-31 @ 22:33:25
URL: http://warell.blogspot.com
Postat av: Tova

Vi har oxå byggt ett stramt ny-funkis som vi målat falugrått och blommiga buskar framför känns "fel".

Varför inte träd? Tipsar om Näverhägg - fantastisk bark som lyser upp mot snön på vintern - och glöm inte de fantastiska björkarna.

Men skulle jag välja en blommande buske så - Schersmin. (blommar fint gör även biggaråträd...)

Lycka till!

2012-06-01 @ 11:29:10
URL: http://villajaderberg@blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0