När de tänker själva

Det är lustigt det här med att ta in hantverkare, byggare och annat folk som ska göra det man själv helt enkelt inte kan eller orkar. Det är ett speciellt folk säger de flesta, att de kommer sent, gör fel, skitar ner och sedan fakturerar på tok för mycket. Vi har haft så himla tur att våra byggare tamme tusan har gjort i princip allt rätt, i tid och enligt prisöverenskommelse.

Men då när man börjar blanda in annat folk. Nya utförare av ens arbete. När man helt enkelt måste hitta någon ny. Då. Då förstår man vad folk gnäller om. Klockan tio blir klockan fyra. När jag säger "samma form som gården har nu, men bara slätt och med jord på" så tänker de om. Det finns inget värre än folk med egna idéer.

Egentligen låter det ju bisarrt. Jag älskar ju folk med egna idéer! Men på något sätt ska dessa utförare ju bara göra det jag hade tänkt istället för jag själv. Och då finns inget utrymme för egna idéer. Inget "jag gjorde så här istället för det blev enklare" eller "jag tycker att vi fyller upp hela tomten så att allt blir en jämn kurva ner hela vägen".

Jag försökte här senast förklara att gräsmattan ju bör smälta in lite i naturens egna form, att den bör luta mot vattnet och vara högre mot skogen. Det gick inte hem. Det var dumheter i deras öron. "Jo men jag räknar på ett par lass fyllnadsjord så kan vi fylla upp där det lutar".

Suck. Nej! Inget sånt! Tänk inte så mycket, gör bara som jag säger!

/E


Kommentarer
Postat av: Susanne

Tröttsamt... Konstigt det där, att man så ofta råkar ut för knepiga hantverkare.

2012-05-16 @ 10:29:31
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0