Plåtat plåtar

Vi har fått upp plåtarna på carporten nu, himla fint blev det! Så här ser det ut just nu där ute.
 
 
 
 
På denna bild ser carporten klar ut. Det är målat klart, plåten är på och elröret från huset nergrävt. Det svarta som sticker ut baktill är ett vedförråd som vi påbörjat.
 
 
Här ser ni vedförrådet bättre. Det ska målas en vända till och så ska det byggas på dörrar. Får se om vi hinner med det i år, måste fixa lite på gården innan vintern som går före! Det saknas också en stupränna som är inköpt men inte uppsatt.
 
 
Ja. Det värsta av allt.. Vi ska bära upp all ved som ligger nedanför tomten. Det kommer vara sjukt jobbigt. Och då menar jag SJUKT JOBBIGT! Vi var ju tvugna att lägga all ved som vi fick av att rensa tomten innan vi började bygga nedanför tomten för att kunna göra gräsmatta. Det var ett slitsamt jobb att bära ner allt, och nu ska det upp igen. Pust!
 
 
Här är andra sidan, sidan mot vägen. Den är också klar. Ser ni det orangea röret som sticker ut i bakkant? Det ska grävas ner och leda bort regnvattnet från stuprännan ut i diket.
 
 
Guuu se schnyggt! Tack snälla plåtis för detta!
 
 
Jag har satt upp en massa krokar i carporten för att kunna förvara sånt där som vi anser oss inte rymma inne (Hej, 130 kvm!) och inte vill ha slängt runt gården. Blev ganska bra! Carporten är rymlig, speciellt där bara min lilla pluttbil ska rymmas, så vi kommer försöka att förvara allt som är möjligt att ha ute där.
 
Vi har även fått elen dragen klart nu! Tack snälla för det med! Det känns så skönt att vara redo inför vintern. Det enda vi har problem med är att hitta en vettig lampa som ska lysa utåt (har en som lyser in mot carporten) och att vår rörelsesensor startar lampan även dagtid, trots att vi har inställningen på max. Nå väl. Det är inte prioriterat just nu.
 
/E

Kommentarer
Postat av: Stefan

Stupränna? ;-)

(Hängränna / Stuprör)

Vad fint det blir!

2012-09-12 @ 07:39:07
URL: http://huset.tumblr.com
Postat av: Emma

Hörru du! ;-)

2012-09-12 @ 12:32:48
Postat av: Bobby

Snyggt med plåten!

2012-09-21 @ 18:22:23
Postat av: Moa Forssberg

Nu har jag läst er blogg från första inlägget till nu. Tack så mycket för rolig, informativ och inspirerande läsning. Vi ligger i startgroparna för vårt bygge som troligen äntligen ska påbörjas i december efter flera års ritande och trixande. Kommer att gå tillbaka i er blogg många gånger under vår kommande resa.
Tack!

Moa

2012-10-30 @ 07:28:46
Postat av: Per

Vad kul att du har fått mycket av bloggen Moa!
Lycka till med bygget!

2012-10-30 @ 08:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0