Odlingslådor

Per slängde snabbt ihop två odlingslådor av lite spillvirke vi hade kvar från bygget och målade dem med någon färg som blivit över någon gång. Sedan köpte vi en rulle markväv och häftade i botten, och klippte sönder sopsäckar som vi häftade runt kanten. Vi räknade ut att båda tillsammans nog kostade runt 50 spänn. Inte illa för två jättelådor! Återstår att se hur mycket plantor jag kommer att torka ut i dem, där drar nog kostnaden iväg skulle jag tro. Jag är redan på god väg nämligen.
 
/E
 
 
Helheten. Vi fick gräva upp en del runt lådorna för att få dem jämna i höjd, marken här är nämligen rätt lutande. Märk väl den kämpande busken med röda vinbär som överlevt totalkapade rötter och en rejäl nedklippning. Den kämpar vidare, otroligt! 
 
 
Per ville testa att bygga lådorna på detta sätt i hörnen. Himla fint blev det! Jag ber förresten om ursäkt för att dom ser hemska ut, fulla i lera. Jag gick loss med vattenslangen precis innan och det gick inte att torka bort när det var blött. Ska försöka komma ihåg att visa dem i all sin prakt framöver!

 
Jordgubbar på gång.
 
 
Rejäla mängder sallat under uppdrivning. Har köpt både små plantor och frön, tänkte testa mig fram och se vilka som blir bäst.

Kommentarer
Postat av: Emma Westerlund

Jättefint! Mina blomlådor som ska fungera som odlingslådor kombinerat med prydnatsgräslådor, är inte ens påbörjade ännu :-(

Kul att ni bloggar igen! Jag vill se mer av vad som hänt sedan sist, inne och ute tack :-)

2013-05-21 @ 20:52:26
Postat av: Lisa

Snyggt! Och bra kämpat vinbärsbusken!
Hade gärna odlat men vi har lite för många utomhusprojekt i år för att hinna med det...

2013-05-23 @ 19:58:59
Postat av: Stefan

Kul att ni/bloggen är igång igen!
Har f.ö. liknande lådor på gång av lärktrallsvirket som blev över förra sommaren.

2013-07-16 @ 02:20:28
URL: http://huset.tumblr.com
Postat av: Carl

Surfade in på din blogg. Noterar att den kanske är aktiv MEN i händelse av att du ändå ser kommentaren så skulle jag vilja fråga dig vilken färg ni har använt på fasaden. Ser ut som en matt svart täcklasyr? Vi är ute efter något liknande så tacksam för svar och kanske t.o.m NSC kulör nr.

Jättefint hus förresten!!

2016-05-24 @ 15:23:09
Postat av: Per

Hej, vi har en täckande matt svart färg. Beckers Elit träfasadfärg svart. Ser ut som falu svart. Mvh Per

2016-05-24 @ 15:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0