Betonggräs

Jag tycker sådana här stenar man planterar gräs i är rätt schyssta. Då får man dessutom grönt där det annars bara varit sten. Och man kan tom köra bil på gräset. Och dräneringen borde ju fungera bra. Det finns väl lite snyggare varianter än just denna men.
/P


Att välja tomt

Vi har inte alltid varit störtsäkra på att vår tomt var den rätta. Den har länge legat i vårt bakhuvud och ruvat, men vi var övertygade om att man kunde hitta något som var "just a little bit better". Detta ledde oss på långa bilfärder runt om i Umeå, kikandes efter det perfekta läget. Vad vi sökte var framförallt en tomt som låg närmare vattnet, där strandskyddet inte var planerat, och där man fick bygga större än 150 kvadratmeter. Den skulle vara minst 1500 kvm och ha nära till skola och grannar utan att vara "mitt i gröten". Det fick inte vara längre än 30 minuters bilväg till stan och heller inte dra iväg i pris.


Några av tomterna vi kikat på hade en stuga beläget på sig (som vi då skulle ha rivit). Någon låg i ett jättefintläge, men med solen i ryggen istället för ansiktet.En annan hade det mest underbara läget du kan tänka dig, längst ut på en udde, omgiven av hav. Men då kostade tomten 2 miljoner drygt. Och dessutom var det långt till både grannar och allt annat som kan tänkas behövligt. Och så var vattnet odrickbart och det var så grunt att vi funderade om vi skulle tappa havet i framtiden.Men skulle vi verkligen köpa en tomt överhuvudtaget? Vilka 25-åringar köper tomt vid havet och bygger sitt drömhus? Inte grannarna ialla fall, de är runt vår ålder sammanslaget. Och själv var jag något kritisk mot att ha en ö framför sig, det kändes som att sätta handen 15 cm framför ögonen och bara kunna se lite på sidorna. Per däremot var övertygad om att ön inte alls störde.Och så var det ju elledningen som gick längs tomten, kommer vi alla att dö av strålning? Ska våra barn bli missbildade och vår tomt skulle bli osäljbar i framtiden?


Så vad gjorde vi? Vi tog ut föräldrarna. Svaret på allt! Vi gick runt hela området, diskuterade och funderade. Min pappa skrattade åt elledningen. De sa inget om ön. De älskade båtplatsen. Framförallt min dataarbetande pappa gillade att tomten hade fiberanslutning. Och så är det ju otroligt smidigt med framdraget vatten, färdigt avlopp, goda grannar, en färdig vägförening och allt annat som fanns.
Summan? Tomten!
/E

Läckert hus

Läs merRSS 2.0