Badtunna

Vi vill ha en nedfälld badtunna i altanen, helst helt osynlig när locket ligger på. Vedeldad känns jobbigt, så det får nog bli med elvärmare. Kanske kopplad till solpaneler också? Pollytunnan verkar vara en prisvärd lösning, den ser ut såhär: Priset med elvärmare och filter är 15 000 kr, så 20 lakan med alla tillbehör får man väl räkna med. Det är ändå överkomligt, såvida det inte bli apdyrt att värma upp den vintertid.
/P


Goda nyheter!

Idag var vi på tomten för att röja sly. Mamma och pappa kom ut och hjälpte oss vilket var till stor hjälp. Som tack fikade vi Emmas hembakta kakor. Närmsta grannen kom och pratade med oss och sa att de gärna tar ner träden på vår tomt om de får träden att elda med. Så nu märkte vi upp det vi vill ha kvar och sa att de fick ta resten vid tillfälle. Det var verkligen en god nyhet att vi får hjälp med det. Vi har bara sparat utspridda tallar på tomten, förmodligen fler än vi vill ha kvar men en bra början.
/P


Ett träd, någon?

Imorgon börjas det igen. Det oändliga trädkapandet. Efter en förfrågan till SCA blev jag informerad om att 1600 kvadratmeter troligen var för litet för att något bolag skulle intressera sig för att komma och hämta det. Det betyder att vi istället måste kapa allt själva, något som känns som ett tufft jobb.
Vi funderar därför om någon kanske kan vara intresserad av träd, och därmed vill komma och ta ned dem själva? Gratis ved i ohuggen form till den som önskar! Hör av dig till mig snarast om det låter intressant.
/E

Att inte se skogen för alla träd

Vi känner oss rätt nöjda efter helgens rensning. Det kanske är en droppe i havet, men vilken skillnad det blev ändå!
Nu är det bara resten av slyrensandet på tomten kvar, samt kapande att massor av träd, rensandet framför och runt tomten och.. tja, resten av allt.


Innan vi började såg skogen ut så här. Det gick knappt att gå in i skogen, och det såg väldigt grått och dött ut.


Efter några timmars kapande, klippande och trimmande ser skogen väldigt grön, mysig och farbar ut. Visst?


Per i full gång med att bära döda kvistar och sly.
/E

Snygga julprylar

Hittade lite snygga prylar på SMD Design som skulle vara fina i juletid.
/PJulstjärnaJulgransfotMarschallhållare

Grannar

Under tiden vi arbetade på tomten hann det passera massor av folk som stannade och pratade med oss. Vi hälsade på flera grannar. De hade då bara postivia saker att säga. Tydligen finns det massor av svamp och bär i skogarna runt tomterna och bra fiske i fjärden utanför, det låter utmärkt :-)
/P


Skogsarbete

Idag har vi röjt sly hela dagen, vi är helt slut nu! Troligen fortsätter vi arbetet imorgon. Det blir verkligen skillnad, inget som man kan se på dessa bilder dock. Jag tror vi ska elda allt ris på tomten sen när det kommit lite snö.
/P

Nato Fukasawa

Tillåt mig hylla den japanska minimalismens mästare, designern Nato Fukasawa. Han har designat en serie hushållsprodukter, bl a vattenkokare, brödrost och kaffebryggare. Vattenkokaren är ju ett måste! Kostar runt 1650 kr, måste bara hitta var den säljs, Asplund i Stockholm tror jag har den. Check them out! /P


Köpebrev tecknat!

Nu är tomten verkligen vår, vi har nämligen betalat den idag och from nu har vi tillträde. För säkerhets skull bad vi Penny läsa igenom kontraktet..Penny kontrollerar siffrorna.Penny kontrollerar underskrifterna (och undrar var hennes tassavtryck ska vara?).Penny vill bli kliad.

Integrerad fläkt

IKEA har kommit med en fullt ut integrerad fläkt till sina överskåp nu. LUFTIG BF570 kostar 3795 kr. Den är betydligt starkare än standardfläktarna men kommer inte osen passera framför fläkten när man lagar mat på de främre plattorna? Någon som har erferenhet av helintegrerad fläkt?
/P


Något som välkomnar

Jag har en tendens att vilja titta på de små sakerna. Per vill gärna ha hjälp med värmesystem och andra stora (tråkiga) saker, men min hjärna vandrar genast vidare till småsaker. Senaste i raden är brevlådan. Vi måste ju ha en brevlåda förr eller senare!
Dessa har jag kikat på;


Riktigt snygga från Designtorget. Däremot är priset därefter!


En snygg låda i rostfritt och en.. lite annorlunda i amerikansk stil! Frågan är väl då kanske; snygg eller rolig?En väldigt tjejig låda. En sån vill jag ha! Undra bara om Per är lika sugen...

Ett med naturen

Det gäller att få huset att smälta in i omgivning. I vårt fall ett kalhygge med tallar, skog och vatten. Några bra exempel här!
/P
Uppföljning Götenehus

Jag pratade med försäljaren idag från Götenehus, angående huset jag skrev om i föregående inlägg. En byggsats skulle gå på 1 350 000 kr, exkl. montering, färg, kakel etc. Bergvärmepump ingick dock. Om man tog det på totalentrepenad och bara målar och bygger kök själv i princip så skulle det gå på 2 360 000 kr, och då ingick byggförsäkring, byggställningar etc. Ritningar ingick i båda priser.

Taket var papptak, och han trodde att ett bandfalsat plåttak skulle gå på runt 150 000 kr om man ska ha ett sådant. Han verkade tycka att papp var bra. Jag vet inte hur det funkar här upp, men i stugan tror jag det fungerat rätt bra och underhållsfritt trots att det legat i 20 år. Han skulle kolla efter bilder på huset om någon hade hunnit bygga det..

Priset på totalentrepenad låg i överkant, det känns som att man kan bygga billigare med lösvirke. Speciellt ett så "basic" hus som det.
/P

Götenehus

Vi hittade ett hus från Götenehus som ser ut såhär. Horisont heter det och är 143 kvm i boyta, något över vad vi får bygga. Vi ska kika vad det kostar så har man lite referenser vad ett motsvarande kataloghus ligger på prismässigt.
/P
Svart, svart, svart

Svarta fönster passar verkligen bra till svart fasad. Se bara!
/P


Mer betonggolv!


Badrumsblandare

Vola gör fina blandare till framför allt badrum. Vad sägs om dessa?
/P


Utflykt till tomten

Idag gjorde vi en utflykt till tomten med Moa och Mathias i snöblasket. Vi visade tomten och området samt fikade lite i grillstugan nere vid båthamnen. Det är första gången vi är på tomten sedan vi bestämde oss för att köpa den. Vi känner oss nöjda med köpet, och tror det kommer bli jättebra.

Jag undrar när vi kommer kunna ha ett inflyttningsklart hus egentligen? Om allt blir som vi vill kanske vi kan börja bygga i sommar redan, och flytta in våren 2011. Löser sig inte vissa ekonomiska faktorer så kan det nog bli så att bygget skjuts på cirka ett år. Det känns skönt att vi har gott om tid att fundera igenom saker, det är så himla mycket att tänka på.
/P

Lysknappar

Var på stan idag och hittade lysknappar till vårt hus! Giras serie E2 och E22 är riktigt enkla, raka och snygga knappar. Den vita är kritvit till skillnad från de flesta som är lite offwhite. E22 verkar kunna läggas i nivå med väggen dessutom, vilket är intressant. Här är silvervarianten av E2.
/P


Inte bara vitt

Som ni ser är Per väldigt inne på vitt. Jag tycker att vitt är snyggt och praktiskt, men kan också älska färger. Gärna när de kommer i mångfald och blir härliga helheter. Dessa bilder visar en alternativ bild av vårt hus. Jag tror på en vit grund med några lite mer galna rum tex tvättstuga. Vad tycker ni?
/EBild 1: Massor av färger! Tänk komma in hit efter en tråkig dag.
Bild 2: Inte sååå mycket färg, men det blir väldigt fint ändå!

Garderobsvägg

Precis såhär skulle jag vilja ha våra garderober, från golv till tak. Platsbyggt.
/P


Mer fina hus

RSS 2.0