Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Emma och Pers födelsedag, hurra hurra hurra!
Under förra och kommande veckan fyller både jag och Per år. Detta firades med kalas under helgen. Många har sett möjligheten att passa på att köpa byggrejer till oss i present, något vi verkligen gillar! Ett långt vattenpass, en strålkastare och en arbetshjälm var några av sakerna som vi fick riva upp ur paketen.
Förutom arbetsgrejer hade lyckan också slagit till mot intredningen.

Av Per fick jag en Puppy från italienska Magis. Tänk er denna raring på ett grått betonggolv... Lovely!Av mina kära föräldrar fick vi något vi önskade oss i julklapp, en underbart fin julstjärna från SMD Design. Det kanske inte riktigt är rätt tidpunkt för en julsjärna just nu, men med tanke på vad den kostade innan jul känns det helt okej att få den nu och spara till nästa jul. Eller förresten, det känns mer än okej! Visst är lampan alldelens ljuvlig? Den röda sladden är som pricken över i:et. Lampan kan både stå och hänga.
/E

3d-skiss

Här kommer en 3d-skiss på huset jag ritade tidigare.
/P
Drömmer om en svunnen tidJust nu känns det här så himla långt borta. Jag hoppas att våren börjar visa sig snart, efter flera veckors temperaturer på minus 20 grader börjar jag, vinterentusiasten, att bli less. Och när jag är less, då är det nog tillräckligt.
I födelsedagspresent önskar jag mig vår!
/E

Lite husinspiration


Carportar

Här kommer lite inspiration på carportfronten. Att ha ett litet förråd för cyklar (utan dörr) verkar ju rätt smart om man inte vill ha dem helt öppet stående i själva carporten. Som på den andra bilden..
/P
Plywood?

Ser jag rätt? Har de betsad plywood på väggen? Om det funkar som yttervägg skulle man ju kunna bygga tex friggebod eller carport av plywood. Någon som vet hur man ska behadla det? Bets och träolja? Snyggt hus för övrigt!
/P


Emrahus

Emrahus är ett företag jag inte stött på tidigare som hade rätt roliga hus. Lite mer udda än allt anant på kataloghusmarknaden. De har nog marknadens enda runda hus tex. Tyvärr verkar alla vara passivhus, som inte vi vill ha. Dragspel heter detta hus:
/P


Fatboy

Jag drömmer om två Fatboys i vårt tv-rum. Visst är de snygga? Synd att de kostar några tusen styck.
/P


Snö!

Vi åkte ut till tomten idag för att elda ris och sly. Vi började skotta oss fram i snön men insåg snart att det var lönlöst. Det är hur mycket snö som helst! Vi tog en liten promenad på isen istället. Grannen höll på att ta ner lite mer träd på vår tomt under tiden.


Inredningstidningar

Jag tänkte recensera lite tidningar här. Vi har prenumeration på våra fyra favoritinredningstidningar, Residence, Elle Interiör, Vårt Nya Hus och Sköna hem. Dessutom har vi fått en prenumeration på Hoom, men den har inte kommit än så den kan jag inte uttala mig om. Ibland köper vi Plaza Interiör, men man får mest reklam för pengarna.

Residence är klart bäst! Åtminstone med vår smak. Man får se många hus både utifrån och inifrån. Mycket svarta moderna hus, inget för den som vill läsa om lantliga hus.

Elle Interiör är en klassiker, men tyvärr är det ganska få repotage i varje tidning. Bra stil men nästan uteslutande lägenheter och insida hus.

Vårt Nya Hem är bra för den som ska bygga – och endast dem. Halvbra repotage (alla köpta av annonsörerna?) blandat med massor av kataloghus. Alla möjliga stilar.

Sköna hem har blivit lite sämre på senare tid tycker jag men håller ändå bra klass. Har blivit lite mer småprylar på senare tid eller är det bara jag? Tror det är Sköna hem som är kassa på att skriva ut priser och tillverkare på sakerna.

/P


Runda former

Det här huset hittade jag på Archdaily. Runda former är något man nästan inte ens övervägt i ett framtida hus, men jag tyckte detta var rätt fint i sin enkelhet. Härlig altan med badtunna också! Möjligen ett lite överdimensionerat räcke :-)
/P


Vinterskrud

Jag tänkte visa upp lite vinterbilder från tomten. Det är så himla vackert både sommar och vinter att man blir helt salig när man tänker att vi kommer att få bo här i framtiden.


Mitt på tomten, isen är framför träden.


Självklart har vi en skoterled! Viktigt!


Givetvis är världens finaste Per också en del av tomten!


Bryggan är uppe över vintern. Verkar som att isen har brytit loss en lampa och kanske någon slags bur?


Det är inte bara vi som verkar trivas i det kalla vintervädret.

Nu är jag så sugen på att få börja komma igång! Vi hade planerat att elda upp lite grenar och sly till helgen, men efter ytterligare några snöfall undrar jag om vi ens kommer hitta åt något under all snö.
Ni andra som byggt hus, hur lång tid tog det för er från köp av tomt tills att bygget kom igång?


RSS 2.0