Nytändning

Ikväll kikade vi på ett nybyggt hus vi fått tips som är byggt bredvid älven. Det skulle likna vår husidé nämligen. Och snacka om att det gjorde det! Var nästan precis som vi tänkt bygga. Svart hus, med platt tak utan utstickande takfot. Samma storlek. Ja, nästan allt påminner om vår lösning. De tyckte platt tak funkade utmärkt, de hade skottat en gång i vintras, och då var det värsta vintern på många år.

De hade också frånluftvärmepump endast. Det verkar räcka till nybyggt i den storleken. Efter det här tror jag vi kan bestämma att vi kör vidare på vår tidigare idé. Finns fortfarande saker som måste lösas dock.

De tyckte värmen från solen under de varmaste månaderna kunde blir lite jobbig när man har stora fönster, så det är väl något vi får ha med oss i fortsättningen. De hade lutande tak, från 2.90–3.60 inne. En höjd som kändes bra tycker jag. Vi har väl varit inne på något liknande. De hade 4 grader lutning på taket, kanske att vi kan klara oss på det, var själv inne på 6 graders lutning.

Mycket inspirerande kväll! Nu vill vi börja bygga snart :-)

/P


RSS 2.0