Byggare?

Nu känner jag att det är dags att börja prata med byggfirmor. Vilka finns i närheten och vilka har ni andra använt som ni kan rekomendera eller avråda ifrån? Alla tips är mycket välkomna!

Midsommar, allt klart?

Allt skulle ju vara klart innan midsommar sade försäljarna. Tja, kanske. Eller i alla fall så är det nog ganska nära, även om vi kan anse att vissa saker hade kunnat göras mer ordentligt.Hamnen är tillfixad och ser faktiskt riktigt bra ut!Den pyttelilla stranden är anlagd.Strandpromenaden hade nog kunnat vara bättre tycker vi. Hoppas att det har hänt mer de senaste dagarna!

/E

Strand!

Den kanske inte är så snygg. Den kanske inte är så stor. Men det är ändå en strand! Eller nåväl, en "strand".


Kaminer

Kikade runt lite på kaminer. Scanspis och Contura verkar mest intressanta för min smak. Självklart skulle ju en Fokus-spis vara fräkcast men de verkar inte vidare praktiska och kräver mycket utrymme. Här är några alternativ i alla fall.
/P
Tänkte elda

Vi har under flera veckor tänkt elda upp all GROT (Grenar och toppar, för er som inte är insatt i skogsvärlden, yrkesskada) men det har alltid varit för torrt. Nu har det baske mig regnat i en vecka så på lördagen var det dags! Men så vaknade vi upp till spöregn. Inte riktigt läge. Så vi passade på att fixa regnkläder och lite mer tillbehör för att kunna elda söndag. Då ska det vara uppehåll enligt väderprognosen.
Sagt och gjort. Men tyvärr var det väldigt stark vind och eftersom att vi inte tror att det är så bra för grannsämjan att elda upp alla grannars nybyggda hus så lät vi bli. Men vi fick annat bra gjort!Vi drog ihop en massa skräp som legat över hela tomten sedan grannen fällde träden. Nu har vi rensat kanske en tredjedel av tomten. Hoppas jag.Samlade lite i en hög på gårdsplanen som vi kan sätta eld på direkt vi kommer nästa gång. Lägg märke till Pärlan i bakgrunden. Grymt stilig bil.Vi mätte upp hur långt vårt tilltänkta hus skulle bli på tomten. Långt insåg vi.Vi fick finbesök av Vanessa. Hon övervakade mätandet noga och bar massor av skräp till högarna. Tack!Vi tog en promenad runt "kvarteret" för att visa Vanessa hur det såg ut. Lustigkurrarna står stilla men låtsas gå, det är därför dom ser knäppa ut.

Det blev ialla fall en trevlig dag i solen trots blåsten. Men nästa gång skräpet, då menar vi allvar!
/E

Aaaah sly!

Det tar aldrig slut! Hur blir man av med oändliga mängder sly utan att elda upp hela samhället? Grannarna meddelar att de klipper varje sommar, men nästa vår ser det likadant ut.


That's hot!

Snacka om att Focus levererar när det gäller värme. Denna skulle jag ge min vänsta arm för. Eller kanske inte riktigt, men en lilltå i alla fall. Det kanske måste bli så också eftersom att den kostar som en mindre bil.Ber om ursäkt för den värdelösa bilden.
Men visst ser ni hur den skulle lysa upp närvaron i huset? Hur varm man blir i kroppen av att se den? Den är het så den bränns! Ja, ok. Jag ska sluta med urusla ordvitsar.
/E

Liter mer 3d
Träd träd och åter träd

Fast denna gång handlar det inte om vad vi kapar ner, utan vad vi (jag!) vill ha upp.
Himalayabjörken önskar jag att få ha flera stycken framför huset ner mot vattnet. Tänk dig dessa sticka upp ur snön. Alltid kritvita och supervackra. Bild från Timjantrad.seDen andra bilden är ett magnoliaträd. Jag tycker kontrasten mellan mörka hårda kvistar och vita stora fina blommor i mängder. Det blir så... Magiskt? Bild från Watawa Life.

Så, ni som kan träd, ska jag sluta drömma och måsta nöja mig med tallar och sly?
/E


RSS 2.0