Samma planlösning

Så här är det lite tydligare än handskissen... Arbete pågår...
/P


Segeltak

Om vi nu inte får något fast tak över altanen, kanske segelduk skulle vara fint? Det bryter av mot de stela raka linjerna i huskroppen. (För övrigt samma typ av fasad och fönster som vi vill ha.)
/P


Nytt på g

Det där med inbyggnad var nog ingen bra idé. Eller i vart fall inte den lösningen. Börjar tycka att vårt första val av hus är det bästa. Men för litet vardagsrum bl a har ju varit ett problem. Jag provade återgå lite mer till den ritning från Götenehus som vi var inspirerade ifrån. Köket mot vägen. Har ni några synpunkter? Jag tror stprlekarna på rummen stämmer rätt bra nu med önskemålen. Ev. kan man ju ta bort KLK som är "i" badrummet, om man vill. Denna har mycket mindre ytor på korridorer och "döda" ytor känns det som iaf.

Vardagsrummet är väl runt 20-25 kvm + matdelen. Cirka 9 kvm på barnrummen och 8–9 kvm tvättstuga/badrum.

Jag tror på denna! Eller är det dåligt att komma in i vardagsrummet från hallen? Annars känns allt bra! Någon som vet något om hållfasthet i öppna delar i huset? Kan man slippa pelare och väggar i den öppna delen? Borde ju finnas limträbalkar man kan lägga under taket eller nåt tycker jag.
/P


Inbyggnad

Vi fick rådet att ha ett fast tak över altanen, något jag också tror är bra att ha. Testade att göra en lite annan variant på hus.
/P
Tomtbesök

Vi åkte ut till tomten igår och kikade lite nu när all snö försvunnit. Vi kom fram till att vi har en heeeel del ris att elda upp efter vinterns avverkning. Vi får ta tag i det snart. Vi plockade också ner de röda banden på de träd vi ville ha kvar, och blev bjudana på fika hos en av grannarna. Varje gång man pratar med grannarna där ute får bra tips och råd inför bygget. Vi fick också veta av dem att varje tomt har en egen hamnplats, så det verkar inte som vi ska behöva oroa oss över det!

Nu känns det verkligen som vi måste få till våra ritningar snart så vi kan börja planera byggandet och detaljerna lite mer.
/P
Im in love

Åh! Kärlek vid första ögonkastet.


Stolen Acapulco från dansk-mexicanska Oficina Kreativa. Jag vill ha två petrolblå på vår veranda. Eller kanske 6 stycken... Eller 256 stycken! Synd att de kostar lite mer än jag tänkt mig, nämligen 3800 kr styck. Så om någon vill ge mig i present eller så, så går det jättebra. Tack!
/E

Kökinspiration

Kikade runt på Arkitekthus hemsida och hittade två snygga kök.
/P


Kill your darling?

Efter diverse diskussioner om hur stort vardagsrummet måste vara så tänkte jag testa att tänka om helt. Resultatet är en kub :-). Om man utnyttjar den maximalt tillåtna höjden på bygget så kan man nämligen få ut mest boyta. Tanken är ett litet loft i delar av huset.
/P


Det lustiga huset

Vi har för några dagar sedan kommit hem från Amsterdam. Det blev inte så mycket inspiration som vi hade hoppats på av en stor anledning; regn. Alla dagar utom dagen vi kom (som blev gravt försenat pga trasig flygplats och karneval som stoppade all trafik i stan) och dagen vi åkte (som vi mest såg som en resdag) regnade det. Inte så jätteuppmuntrande att gyra cykel och trassla sig fram en mil i spöregn för att se ett hus. Detta ledde till att vi helt enkelt bara höll oss i stadskärnan. Shopping, massa god mat och mysande blev istället temat för resan.

Det är lite kul hur otrligt lustiga husen ser ut i Amsterdam. Allt lutar och är snett, man känner sig nästan yr ibland. Kolla bara in dessa bilder. Otroligt va?

Jag blir alldelens snurrig. Som ni ser är det inte riktigt vår stil på arkitektur, men jag gillar kroken vid taken på husen, dessa hissar man upp möbler med eftersom att husen har nästan oexisterande trappor. En frän detalj. Inte något som behöv på vårt 1-planshus dock...

Vi fick inte direkt någon utsiktsinspiration heller, kolla bara in detta!Snyggt va? Det är härligt när man bor på hotell och tänker att "åh vad fint vi får det när vi kommer hem". Men nu råkar vi ju ha en oslagbar utsikt vid huset. Eller, vi kommer få, när vi har ett hus ialla fall, haha!

Nu låter det som att jag är negativ efter resan, absolut inte! Vi har haft en jättebra resa och vi är väldigt nöjda, om än vädret gärna hade fått vara bättre. Vi har fått njuta lite i solen, ätit otroliga middagar (mums, friterade bananer!) och framförallt riktigt haft tid att umgås med varandra. Väldigt underskattat! Och Per hittade nog sin favoritplats på jorden, en bokbutik som hade hela hyllor med grafisk form. Viktgränsen på hemredan var nog lite maxad. Per verkade vara i himmelriket. Tur att jag är en så förstående flickvän och väntar. Kanske var det därför det fanns sittplatser i butiken. Väl tänkt!Någon liten solglimt som tittade fram. Min hand ser galen ut, så går det när man fotas och inte är med riktigt.

Jag hittade också en härlig butik, Kitschy Kitchen. Underbart galen butik med alldelens för mycket fina blommiga och kitchiga grejer. Synd att jag omöjligt kunde handla mer än jag redan gjort. Hade gärna fyllt ett billass därifrån. Om någon ska förbi och vill ha en inköpslista från mig, hojta till!

Nu ska jag sluta berätta om allt som ingen förutom våra nära och kära är intresserade av.
tot ziens!
/E

Fint sommarhus

Här är ett fint sommarhus, eller hur? Smart att utnyttjat om man inte får bygga stort. Friggeboden blir ett sovrum. Det här huset har ungefär sån fasad jag skulle vilja ha. Blir lite rädd att man inte ska se träet om man målar med Falu svart, kanske finns det någon bättre behandling som behåller träkänslan lite mer? Lasyr är det värsta jag vet så inte det.
/PRSS 2.0