Fönster, fönster, fönster...

Nu har jag suttit och testat olika fönsterkombinationer fram och tillbaka. Nu tycker jag mig hittat ett balanserat alternativ där det funkar, linjerar och ser harmoniskt ut. Jag har breddat fönstrena i de små sovrummen, och även minskat lite på höjden. Storleken är nu densamma som fönstret i tv-rummet. Jag har gjort tvättstugefönstret lika stort som köksfönstrena, men det sitter lite högre. Linjerar i överkant med sovrum, badrum och barnrum. Synpunkter mottages tacksamt!
/P


Kommentarer
Postat av: Anna Bergqvist

Hej, jag tycker ni också ska tänka på hur fönstren upplevs från insidan. Tex. hög bröstning i barnrum eller rum i allmänhet är inte kul, lite källarkänsla, jag har några bra bilder på detta som jag kan mejla er om ni vill.

Sen är det inte kul med en mörk tvättstuga så satsa på ett längre fönster där om det går. i köket är det inga problem att höja överskåpen ca 5 cm, om ni inte är jättekorta förstås. anars går det bra med ett 400 högt fönster där. Velfac har fönster med smal karm om ni vill ha öppningsbart. Lycka till!

2010-09-30 @ 11:29:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/husnummertolv
Postat av: Emma

Tack för tips! Fönstren i köket är 45 cm (inkl karm). De ser kanske mindre ut eftersom att takhöjden är rätt hög..?).

Vi har ändrat fönstren i barnrummen, så de borde vara i lagom höjd nu, ca 95 cm-1 meter om jag inte minns fel. Höjden i tvättstugan är "titta ut-höjd". Ville inte ha allt för mycket fönster där eftersom att det inte är så kul att se in i en tvättstuga fylld med tvätt... Men ville ändå ha möjlighet att se ut eftersom att det är trevligt och för att vi inte har fönster i entrén.Jag tror och hoppas det blir bra! Men det är nog så att man på denna ritning kan uppleva fönstren mindre än de är..? Kan lägga ut en fönstermåttslista sedan så kanske man får rättvisa uppskattningar ialla fall! Det hade nog varit bra.

Men tack för bra tankar, ska klura på det!

/E

2010-09-30 @ 16:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0