Fönster hit och dit

Vi måste bestämma exakt hur våra fönster ska se ut, så vi håller på att testa lite justerade mått. Har ni några synpunkter ang. fönster? Någon vägg som känns obalanserad eller dylikt? Vi har haft störst problem med entrésidan. Jag börjar tycka att den infällda entrén är alldeles för bred. Lite för nära köksfönstrena också. Egentligen skulle jag vilja minska bredden, men det blir svårt när man inte kan använda den frigjorda ytan. Det var så vi kom in på att göra det svart i stället i entrédelen. Kanske svart plywood.
/P
Kommentarer
Postat av: Emma W

Hej hej!Jag kikar in här rätt ofta (tack vara bloglovin) men tyvärr så kommenterar jag sällan. Nu passar jag på att tycka till dock =)Jag håller med om att entrehålet är lite väl stort och det skulle med fördel kunna minska. Jag förstår dock inte riktigt problemet med att göra det. Men jag är ju inte så insatt i era ritningar heller... Skulle ni inte kunna minska "hålet" från köksfönsterna så att den inte kommer så nära dem?Däremot tycker jag absolut att ni ska behålla plywood-färgen, som känns unik, annorlunda och lite roligt.Det ska bli superkul att se när allt kommer igång! Huset kommer att bli jättesnyggt! Jag gillar er stil!Mvh/Emma W

2010-09-23 @ 23:08:59
Postat av: Anna Bergqvist

Hej, det blir ett jätteläckert hus! tänkte att jag skulle kommentera era fönster på entrésidan. Antingen sitter era köksfönster lite lågt eller så har ni hög bröstning i sovrummen? Köksfönstren ser lite smala ut, vilken höjd? Jag har själv satt in ett 50 högt fönster(Fast) över arbetsbänk det blev jättebra. Jag tycker att tvättstugefönstret skall ha samma dimension som köksfönstret. Lycka till!

2010-09-27 @ 07:28:55
URL: http://blogg.aftonbladet.se/husnummertolv
Postat av: Emma

Emma W:

Vi funderar om man ska bara bygga en liten förvaring, så att det ser ut som att fasaden bara fortsätter, men istället blir ett skåp med dörr från entré-sidan? Vad tror du om det? Måste bara lösas byggtekniskt!

Vi gillar också plywooden.. Hoppas vi hittar en bra lösning =)Anna B: Vi håller på kika på fönsterlösningen och har klurat lite på det där med att säkna fönstret i tvättstugan så det blir samma som i köket. Hade gärna haft större i köket, men eftersom att det ska rymmas på köksbänken blev det svårt? Hur löste du det? Har du överskåpen högre än normalt? Det försvinner ju tyvärr mycket fönsterglas när de ska vara öppningsbara, något Per propsar på. Han tycker att vi ska kunna öppna ialla fall ett, och jag tror att jag håller med? Kunna vädra ut bränd mat etc? Tacksam för tips!

Ang sovrummen tyckte vi också att de var lite höga, men det var ju för att de skulle linjera med köksfönstren? Vi klurar på det men hittar ingen jättebra lösning??

2010-09-27 @ 14:25:19
URL: http://vibyggeretthus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0