UnHappy homes

Idag var vi på Happy Homes/Färg och tapet i Umeå för att kolla på parkettgolv till toaletten och kika på färg. Tråkigt nog blev vi halvt utskällda för att vi ska lägga parkett på toaletten och sjuttonåringen som skulle hjälpa oss med färg visste lika mycket om färg som jag gjorde på dagis.
Det slutade med att vi gick där i från i ren ilska, tomhänta fast vi hade tänkt köpa färg med mera. Jag vet inte om jag vill sätta min fota i den butiken igen. Vi var trevliga och bad om hjälp men de blev arga på oss. Märkligt.

Vi åkte vidare till K-rauta i stället, där vi fick förträfflig hjälp med både färg och parkettgolv för toaletten. De hade dessutom ett speciellt medel för fogarna som skulle täta dem extra på golvet och känsliga ställen. Toppen!

För er som inte varit med tidigare så ska vi alltså lägga parkettgolv på golv, tak och väggar i badrummet.
Fint besök

Kolla in vilket fint besök vi hade på tomten några dagar sedan! Vi var själva inte där, men våra snälla grannar fotade och skickade oss bilderna, tack Ulrika och Andreas!

Undra vad vår katt Penny kommer tycka om denna? Frågan är vem som jagar vem. Liten var den då inte!

Nu ska vi åka på Kvik och beställa bänkskiva till köket, en spegel och ett handfat, sedan ut till huset och fixa lite.
Trevlig valborg!

/E

Nytt!

Under veckan har jag varit i Sundsvall med jobbet. Vi lyckades klämma in lite shopping under tiden, titta vilka fina saker jag hittade!


Muggar från Rice.


Bricka från Rice.
10 stycken småburkar från Rice. Allt ovanstående är inhandlat på den underbara lilla butiken Udda Ullas.


Fina enkla ljusstakar från IKEA, 9 kr styck.Utomhusfåtölj från IKEA, 2 st. Jag lyckdes dock inte få hem dessa från jobbet, så nu står det snällt där och väntar...

Rätt bra shoppat med tanke på att IKEA tog 45 minuter och Udda Ullas ca 30 minuter? Fåtöljerna hade jag ju kikat på tidigare, men inte planerat att köpa nu. Men jag föll för grupptrycket från arbetskamraterna som hetsade mig till att köpa dem. Men inte ångrar jag mig nu, så fina! Nu längtar jag bara till att få en fin veranda att ställa dem på.

/E

Nya rum

Det går undan nu. Plötsligt har vi flera nya rum!


Sovrumsfönstret är på plats! Gigantiskt stort. Hur ska vi få mörkt på natten? Även fasadbelysningen och eluttagen är på plats.


Spottarna är på plats. Elektrikern var snabb på att fixa svarta i stället för vita som låg i kartongerna när de skulle monteras. Ser bra ut!


Spot Aero. Ligger djupt in för att inte blända. Här blir det LED-lampa.


Sovrumsfönstret. Klädkammaren kommer göra rummet lite mindre sen.


Arbetsplatsen har fått sina uttag under bänkskivan. Till höger lilla toaletten som fått väggar!


Plötsligt har vi ett badrum! Övriga rum känns större än jag trodde men badrummet är rätt smalt, ungefär som jag trott.
/P

5 min senare...

Nu ringde IKEA igen, de hittar inte pengarna. Men hon hade tydligen bara missat en siffra i numret på tillgodokortet. Hm... Något av detta ger mig en dålig magkänsla.

/E

ÄNTLIGEN!

Efter en timme i telefonen på kvällen, och en halvtimme på morgonen, 4 bortkopplingar och många misstag har det nu ÄNTLIGEN löst sig. De drar pengarna från tillgodokortet och skickar tillbaka mina pengar på kontot. Tack och lov.

Undrar vad de har för koll där egentligen? Först påstod hon att jag inte kunde betala på tillgodokortet på hemsidan, sedan att jag absolut kan det. Sedan menade hon att tillgodokortet inte innehåller alla dessa pengar (PANIK!) utan bara ska vara småslantar. Sedan säger hon att jag måste skicka in plastkortet med post till dem. Sedan ändrar hon sig och säger att hon inte jobbar med dessa saker (trots att någon kopplat mig till henne??). Helt plötsligt menar hon då att man i Sundsvall inte skulle gjort ett tillgodokort åt mig, att dom gjort fel och att jag måste åka dit och be dem lösa det.

Jag säger igen att det är dom själva som sagt att jag ska göra på detta sätt och att de måste lösa det, jag tänkte INTE köra till Sundsvall.

Hon säger att hon ska kolla med en kollega. Återkommer efter 10 minuter drygt (trodde att jag var frånkopplad igen) och säger att hon kan lösa det. Det låter bra. Jag hoppas att det verkligen funkar på riktigt. Nu har de väl säkert tappat bort mitt kontonummer eller något. Eller så kommer jag att få en betalningspåminnelse, där både tillgodokortet är tomt och min nya betalning är försvunnen.

Men nu ska vi inte måla fan på väggen, EN av dessa grejer kan dom väl klara av? Så nu håller ni väl alla tummar och tår på att betalningen ska lösas rätt och att vi faktiskt FÅR leveransen? Tacksam för det.

Nu, palt!
/E

IKEA-tramset fortsätter

I går gjorde vi alltså en ny beställning på tvättstugan och de delar till köket vi inte besätllt än (vitvaror bland annat). Då kunde man inte betala med tillgodokortet vi fått från senaste inbetalningen (som vi avbokade då de inte kunde leverera i tid). Så för att få iväg beställningen under måndagen (med 10% tillbaka under påskerbjudandet) så fick jag lägga ut pengar IGEEEN. Börjar få slut på 50 tusingar att ge till IKEA utan varor...

Ringer IKEA i dag (stängt igår) och ber dem dra pengarna från tillgodokortet (ca 43 000 kr) och betalar tillbaka det jag igår satte in som betalning på nya ordern. Då säger hon i kundtjänsten att man inte kan göra så. Jag måste få ut pengarna kontant I BUTIKEN! Jag säger att de själva lovat att vi kunde köpa det vi ville i butiken och sedan beställa resten. Hon menar att det inte går. Jag menar att det får lov att gå. Hon säger att hon inte kan göra något. Jag säger att hon får lösa det. Hon lovar att hennes chef kommer ringa mig) klockan ca 9.15. Nu är klockan 17.30 och ingen har ringt.

Näääär ska denna IKEA-skit lösa sig?? Tacka gud för att inte alla företag är så här, då hade jag nog skitit i allt. Hela livet. Eller något.

Nu ska jag ringa igen och fråga samma sak. Hoppas på en lite mer välvillig personal.

/E

Kyl och frys beställt

Nu har vi till slut beställt kyl och frys. Lotten föll på denna kombination:Gram kyl och frys på 200 cm, paket med båda från Tretti.se för under 13 000 kr. Energiklass A+.
Ska komma på ungefär en vecka, hoppas att det kommer efter nästa helg då jag är bortrest i veckan, och Per knappast lyckas bära in dessa på egen hand (levereras endast till tomtgräns).

Men en till sak beställt iaf!

/E

Resultat påsken


Vi har satt en del gips i sovrummet.


Köksstommar uppe, kyl- och fryslådan är klar och även ugnsskåpet är inbyggt. Vi fick ju till slut alla akuta köksstommar från kusin Nils, alla utom 3 stycken överskåp. Men så ringde vår snälla byggare och meddelade att han var på IKEA, och frågade om vi saknade något. Vilket vi ju gjorde. Så då köpte han med sig de sista tre skåpen. Så himla snällt, tack Johan!


Litet rum 1, gipsat.


Litet rum 2, gipsat.


Tv-rummet gipsat. Jag lämnade även en liten dammhälsning till byggarna.


Och så är tomten städad som ni såg i tidigare inlägget. Och det är även städat i huset. Och så har vi fått det lite påskfint också!

Tack snälla alla ni som hjälpt oss att få så mycket gjort i helgen! Mamma, pappa, Linus, Anna, Maggan, Björn, Nils och Johan. Ni är värda er vikt i guld, minst.

/E

Påskarbete


Pappa jobbar på att bygga en låda för kylen och frysen.


Jag kapar gips för att sätta i smårummen. Lägg märke till en otroligt välbyggda lådan som ligger på marken vid mitt ben. Den ska bli en ställning till köksön, och jag har gjort den alldeles själv!


Mamma och pappa gipsar.


Jag och Per gipsar också.


Per och hans syster Anna gör detsamma.


Mycket skräp var det på tomten innan helgen.


Men jag och mamma rensade bort allt! Vi sågade allt i små kamin-bitar att elda upp sedan. Mycket bättre!


Under lördagens fick vi supergod cateringlunch av Per föräldrar.
Vi hade det ganska mysigt, trots att det blåste kallt. "Men det är varmt i stan" försäkrade de oss om.
Det var varmare under söndag och måndag.Vi fick besök av kusin Nils och hans Emilia också, men de fastnade inte på bild. Jag försökte tvinga på dem en tomt på gatan också.

Återkommer med resultatbilder!

/E

Påskarbetsläger

I helgen har vi jobbat häcken av oss för att fixa kök och gips bland annat.. Till hjälp har vi haft mina föräldrar och min bror som varit arbetshästar.


Köket innan (fredag morgon).


Per och pappa diskuterar höjd på överskåpen.


Köket fredag eftermiddag.


Vi samlar också en massa skräp. Vi hade gjort det för någon helg sedan, och slängt i containern. Men någon dag senare hade allt blåst ut igen och ut över hela gården. Så nu samlade vi ihop det igen. Och så täckte vi över med en presenning.


Lunch i solen på vår provisoriska veranda.


Jag grillar burgare till lunch.


Fin tomt va? Verkligen mysigt...


Fredagens lågpunkt: Jag monterar ihop en skottkärra, och konstaterar "delarna passar inte ihop!". Mamma kommer och kollar, "Nej, det verkar höra till olika skottkärror??". Pappa och Linus kommer och lossar på muttrarna och drar ihop kärran igen. Nu passar allt. Suck! Men bra, för jag behövde den... Men man kan ju tycka att man ska klara att sätta ihop en enkel skottkärra?


Linus och mamma samlar mer skräp.

Återkommer med bilder från resten av helgen!

/E

Uppladdning för påskarbete

Så var det dags för påskledighet! För alla andra utom vi. Hårt arbete varje dag börjar nu, men det ska bli roligt. Köket ska upp, väggar ska gipsas med mera. Vi åkte ut idag för att städa upp lite och bygga en tillfällig altan som ska fungera tills vi har byggt den riktiga under semestern. Tänk vad man kan göra med lite lastpallar och OSB-skivor!


En oas i leran.


En fasadlampa är på plats! Vi gjorde ett galet val här och valde en svart lampa :-)


Eluttagen på fasaden som jag sprayade svarta är på plats!

Fortsättning IKEA

Så, hur går det med IKEA och köket? Jo, i går fick jag äntligen prata med någon som förstod problemet och var hjälpsam. Många verkar förbluffade över avståndet till närmsta IKEA, uppenbarligen har många av dem inte varit i Norrland!

Nå väl, denne goda själ hjälpte oss allt han kunde, vilket i och för sig inte var mycket, men han bad åtminstone om ursäkt och försökte göra allt han kunde. Slutligen blev det i alla fall bestämt att vi själva åker till IKEA fredag för att köpa det vi behöver akut, och sedan beställer resten för hemleverans (eventuellt, i framtiden, preliminärt). Snälla IKEA-killen gav oss också 2000 kronor i presentkort för besväret.

Samtidigt lade jag ut en förfrågan på Facebook om någon ville låna vår bil och släp, och åka till IKEA för att shoppa åt sig själv, mot att de tar med vårt kök tillbaka. I går runt 19-tden ringde då min snälla kusin Nils som åtog sig uppdraget. Dagens goda nyhet! Det innebär dock;

1, Vi var tvugna at tåka till huset och hämta släpet.
2, Tömma släpet från alla byggvaror vi fyllt det med.
3, Köra släpet hem till oss i lägenheten (luktar det bränt?).
4, Tanka, kolla olja, fylla spolarvätska (jo, det luktar bränt?).
5, Byta till sommardäck. Pumpa däcken (ett däck är varmt).
6, Lämna bilnyckel och inköpskort m.m till kusin Nils.
7, Inse att gamla bilen inte går köra pga något fel på bromsskivan som ligger på.
8, Koppla om släpet och alla grejer till nya bilen.
9, Tömma allt vi packat i nya bilen, till gamla bilen.
10, Göra inköpslista på de grejer vi behöver, lagerstatus "Varan säljs inte i denna butik" på alla varor. PANIK!
11, Hoppas att IKEAs hemsida inte fungerar.

Sagt och gjort. Mitt i natten föll vi helt utslanga i sängen.
Vaknade och kollade IKEAs hemsida, jo, nu funkade det.

12, Göra ny inköpslista.
13, Meddela kusin Nils om andra bilen, fixa nyklar, lägga ut inköpslista i bilen m.m...

...och sedan stressa sig iväg till jobbet. Tur att det är halvdag!
I morgon kommer mamma och pappa för att hjälpa oss med bygget, och det vankas även 17 grader varmt i helgen!

/E

Eventuellt, i framtiden

När vi började fundera var IKEA-leveransen höll hus ser vi att leveransdatum är flyttat, utan att meddela oss en vecka framåt. Arg som ett bi ringer jag upp och ifrågasätter hur man plötsligt kan ändra ett förbokat leveransdatum, utan att ens meddela! Svaret jag får blir "våra leveranstider är preliminära, vi ringer alltid innan leveransen och meddelar när det blir".
Jag: Men jag ringde ju och speciellt bokade en viss dag eftersom att vi måste ha köket då innan påsk?
IKEA: Ja, du fick ett preliminärt datum.
Jag: Men jag bokade ju flera veckor sedan och det var ju ok från er sida, jag pratade ju med någon som sa att leveransen kunde ske den 19e!
IKEA: Vi lovar bara preliminärt.
Jag: Så om man beställer från er i god tid, och önskar ett datum, så vet man aldirg riktigt när man kan få grejerna? Man kanske eventuellt får leveransen. Eventuellt i framtiden, någon gång. Eventuellt.
IKEA: Vi försöker hålla våra preliminärbokningar så gott vi kan.
Jag: Eventuellt. (Här känner jag att det börjar bli löjlig nivå från min sida och byter paktik). Jaja, men jag behöver grejerna innan påsk, jag har folk som ska komma och hjälpa mig, och vi har tagit ledigt från jobbet och... Vi behöver det verkligen nu. Kan ni lösa en leverans från Sundsvall då?
IKEA: Jag vet inte om sakerna finns i lager, jag kopplar dig till någon som kan se lagerstatus.

Ny person IKEA, jag berättar hur det ligger till och frågar om de kan lösa en leverans därifrån.
IKEA: Nej, vi kan inte leverera, men ni kan hämta grejerna här, om de finns i lager.
Jag: Jag har över 6 timmars bilväg till IKEA, 7 eller 8 med släp, och inte heller tid, det är därför jag har beställt leverans. Jag har inte heller en lastbil. Och om jag hade en har jag inte körkort för den. Och jag orkar inte böra ett helt kök med vitvaror och en tvättstuga. Kan ni inte lösa leverans?
IKEA: Nej, vi har inte leverans, men har du verkligen 6 timmar?
Jag: Ja, jag bor i NORRLAND.
IKEA: Jahaa... *tystnad* ...jag kan kolla om det finns i lager?
Jag: Ja gör det du.
IKEA: Jag mailar lagerstatus.

Så, nu när jag är såååå arg att hjärtat håller på att hoppa ur kroppen, och jag samtidigt nästan börjar gråta, är frågan VAD FAAAAN GÖR VI NU?
Köra dit, hämta de grejer som finns i lager, köra hem, bära in, en hel dag och kvälls arbete?
Vänta på leverans nästa vecka och inte kunna bygga köket i tid? Eventuellt. Om det kommer då. *morr*

Någon som har lite att göra och vill köra till IKEA och sedan köra hem allt vi vill ha till oss?
Nu måste jag gå ut och gå, annars kommer blodkärl i mitt ansikte att explodera.

/E

I dag smäller det

... Om det nu kan smälla flera gånger? IKEA-grejerna kommer, både kök och tvättstuga. Jag hoppas hoppas hoppas att de lyckas hitta en lätt lastbil som kan köra ut allt till huset, och inte stannar vid "Max 7 ton"-skylten. Jag vill inte stå där med ett släp och måsta packa om skiten för att seadn köra förtioelva lass själv och sedan bära in alla dessa platta paket.

Jag hoppas också att dom kommer ganska sent, för min älskling Vanessa fyller år och det vankas kalas, och inte vill jag sticka från dom trevligheterna för tidigt heller.

Ni kan väl hålla en tumme för att lastbilen kör hela vägen, och en för att de kommer lite senare på kvällen?
Tack!

/E

Finaste mattanSnälla sommartomten, kan jag få denna matta i förtidsjulklapp? Mattan Pinoccio från Hay är en ljuvlig favorit. För den storlek jag hade önskat, 200 cm i diameter, kostar den baaara 14 500 kr. FJORTONTUSENFEMHUNDRA. Så där ja. Men himla fin.

/E

finfintNär jag i dag satt och slösurfade råkade jag se denna finfina lampa på denna blogg. Hur fin?! Hon skriver dock att den bara finns på vissa varuhus, och så klart då inte i Norrland. Varför är alla större kedjor så stholms-besatta? Vilken grej det vore om man bara släppte någon specialkollektion i Norrland!

Nå väl, jag ska se om jag kan få tag i den i alla fall... Och att den är lika fin i verkligheten. Det fanns även en IKEA-kasse i samma mönster som jag också vill ha så klart!

/E

Skön husdag

Efter alla stressiga kvällar med byggstäd så var det skönt att ha en lugn dag på tomten. Vi städade upp inne och ute, nu när leran torkat upp lite. Vi inhandlade även byggmaterial till påskhelgen då köket ska byggas m.m.


Gångar av pallar gör att man slipper gå i leran.


Städning inomhus. Golvvärmen är på kopplad, nu förstår vi varför det är så varmt inne!

just hangin'Hur fin är inte denna hängstol? Den kanske inte passar in så bra i vår stil, men till ett äldre hus måste den ju vara helt perfekt, hängandes från en gren på äppelträdet. Visst?
3200 kr från Urban living.

/E

Innerväggar

Nu börjar innerväggarna komma upp i huset. Just nu prioriterar de små sovrummen som ska bli förråd till IKEA-leveransen som kommer till veckan.
/P


Städa i huset

I går var vi ute för att städa i huset igeeeeen. Det är trist att städa, men alltid kul att åka ut och kika vad som hänt sedan sist.


Cablewoman... Jag städar och sopar upp en massa härligt damm. Trots mask hostade jag halva kvällen för de 30 minuter jag städade utan. Men är huvudet dumt får kroppen lida.


Byggarna har kommit långt med takgipset!


Väggarna börjar se ut som väggar nu när OSB-skivorna börjar komma på plats.


Rörmockaren hade satt ett rör för långt in i rummet, vilket skulle göra att röret skulle bli synligt. Men nu har de bilat upp golvet och dragit om röret. Inte illa! Ska dock bli skönt att slippa städa runt ett rör resten av livet.


Här har elektrikern gjort i ordning för spottar i entrén. Ska bli himla kul att se när spottarna är på plats! Däremot måste han ha kollat på en gammal ritning, då han gjort fyra hål i denna ruta, medan vi bara hade tre på de senaste ritningarna. Nå väl, det spelar ingen roll, han får väl sätta in den sista gratis. Såg grymt fint ut iaf! Jihoo!!

/E

Max 7 t

Oj då, nu har det kommit upp en skylt med "7 t" på vår lilla väg. Inte bra inför kommande hämtande och lämnande av saker. Bara till exempel köket lär väl komma i en lastbil? Och hur hämtar man en container full med skräp?

Inte för att jag vet hur mycket 7 ton är i fordonsstorlek.. Vad kan man köra som störst inom denna gräns? Och, kan man på något stt göra avsteg från detta, tex att om det är jäääääääätteviktigt att vi har kök i huset?

Sista frågan, hur länge brukar dessa begränsningar hålla i sig?

/E

Kyl och frys

Vi har bestämt oss för att köra på fristående rostfri kyl och frys, då det blev billigare och enklare. Vi vill ha så stora det bara går, och då har vi hittat två alternativ, Gram och Siemens. Många klagar på att Gram har dålig kvalitet idag, men jag tvivlar lite på det, kanske är i jämförelse med hur de var förut? Vi har hittat två paket för 13 000 kr.


Gram 200 cm höga, båda för 12 990 kr på tretti.se.


Siemens 186 cm höga, båda för 12 990 kr på expert.se. Plus frakt.

Hus i lera

Vi var ut i dag till huset för att visa Emmas föräldrar. Nu när snön tinat bort inser vi hur otroligt lerigt det är. Man sjönk ner 15 cm i leran. Vi försökte leda bort smältvattnet och städa upp lite. Det hade hänt lite på byggfronten också sedan sist.
/P


Man får gå på lastpallar för att ta sig fram i leran.


Så här ser tomten ut just nu.


Kul med gegga!


Jag rensar plast och frigolit som är utspritt på tomten.


Nu har även dörren på gaveln kommit på plats.


Fönstrena har fått dropplister i underkant.


Taket är sprutat med lösull och de har börjat sätta igen taket med gips.

Ritar kök/tvättstuga

Nu har vi ritat upp planen för kök och tvättstuga, se resultatet!
/P


Och tvättstugan...Betonggolvet

Golvsliparen föreslår att vi ska lacka betonggolvet med en matt syrafast lack. Vi är rädd för en plastig känsla och är mer inne på naturliga material som hårdvax. Har någon erfarenhet av dessa? Golvkillen påstod att vax kan vara giftigt om man har barn som kryper på golvet i framtiden.

Tips och råd mottages tacksamt!
/P


Ingen toa, men mycket potta

Elektrikern har jobbat de senaste tre dagarna med eldragningarna. Nu är det sladdar kors och tvärs. Jag hoppas det stämmer, ingen har frågat vilken lampa vi vill tända med vilken knapp :-/. Det är läskigt att det är kört att dra kablar sedan man spikat igen väggarna, tänk om vi glömt något?! De röda pottorna i taket till spottarna missar man inte på bilerna. Tyvärr blev det trångt mellan takstolarna så elektrikern fick flytta några spottar.
/P


Vardagsrum/matplats till vänster och många spottar över köket.


Kök/hall. Det slutade på 24 infällda downlights i taket, varav många är dubbla.


Till slut bestämde vi oss efter mycket velande att fönsterlampans kontakt hamnar i taket.


Jäkla ventil

Vi märkte att man tydligen ska ha luft till ett torkskåp, något vi helt hade missat. Och ventilationen var redan dragen i huset. Så vi försökte akut lösa det innan de i veckan skulle spruta upp isoleringen i taket.

Vi mailar byggaren som är i fjällen. Han ringer sedan upp och står på en fjälltopp, men meddelar att vi kan hämta grejerna vi behöver på Ahlsell. Jag ringer dit, de stänger 16, jag jobbar till 17. Ber dem gömma grejerna ute, vilket var ok. Jag skyndar från jobbet och hämtar grejerna. Per är i Skellefteå, han skyndar och köper en såg vi kan använda, och ärredo att vara snabb hem för att vi ska hinna ut och fixa detta under kvällen. Men så är hans buss trasig och han blir en timme sen. Nå väl, tillsut kommer vi oss i väg. Då verkar röret vara för kort, och vi förstår inte alls hur vi ska få ihop det. Kl 23 ger vi upp och åker hem. Vi inser vår begränsning i rördragande och överlämnar till byggarna. Suck!


Per försöker köra upp ventilröret på taket, vilket inte går utan vi får ta det på andra sidan huset och sedan klätta i takbalkarna.


Ungefär här ska det ner.


Där bakom är Per, han hänger i en takbalk och försöker skruva ventilationen. Jag är på marken och skruvar ihop vår arbetslampa på stativ som vi fått i present en gång. Jag tivs bra här nere. Tillslut ber Per mig komma upp och klättra genom hela taket, pust! Typiskt!


Vi har fått el!


Här är våra nya partyhattar. Gillar ni dem? Vi har massor! Näää, de är pottan för spottarna. En spottpotta så att säga. Eller en spotthatt, vilket man gillar bäst. Jag gillar spåtta-påtta.

/E

Boob?Jag gillar inte tavlor. Vilket jag påpekat tidigare. En fin bild, det gäler mig sällan någonting. Jag kan tänka mig att ha en tavla om den är rolig, till exempel en Stenmarkbild eller något annat. Det är nog allt. Hos andra kan jag tycka att tavlor är fina eller härliga, men på något sätt känns det så konstlat hemma hos sig själv...

Det finns två tavlor i vår lägenhet. En i köket som jag och Per själva har broderat på en Frankrikeresa med orden "Regelbunden avföring är bästa huvudkudden". Den känns absurd och rolig i köket. Och så minns vi hur vi på oexisterande franska försökte köpa nål till denna. Det är som ett fint minne. Den andra tavlan är ett foto som Per tagit i gamla stan. Det sitter i sovrummet. Det är en fin bild, och den är ett avbrott på en tom vägg. Thats it!

I huset vill jag sååå gärna ha en megastor Stenmarktavla. Eller flera. Det är nog allt. Men så en dag ramlade jag över denna på någon av läsarnas egna bloggar. Så bra! Så vi! I want it. Need it!

Eller hur?

/E

Att bygga köksö

Vi har ägnat halva dagen åt att beställa kök på IKEA. Blir stommar från IKEA och luckor från Järfälla. I tvättstugan blir rubb och stubb från IKEA. Jisses vad fort det drar i väg i pris! Hua!

En fråga ang köksö; Hur brukar man bygga upp köksön från marken? Ben känns ju väldigt rangligt. Vi är lite inne på att bygga någon slags ram av MDF och sedan skruva fast hela skåpen i den. Men det är ju egna teorier, hur brukar man göra? Någon som vet?

/E


Ps. Ser just att IKEA säljer tvättmaskiner, intressant! Vi kommer dock nog att välja från tretti.se, men ändå.. Finns också i svart.

Efterlyser ventil

Är det någon som vet om man kan få tag på en sådan här ventil i aluminium som är extra stor, för 160mm rör? Vi har sådana till alla andra ventiler men får inte tag på en stor till frånluften från värmepumpen.

Tips mottages tacksamt!
/P


Fönster på plats

I fredags började tydligen monteringen av våra fönster, nästan alla var på plats idag. Det ser riktigt bra ut, och det är hemskt kul att få se utsikten. Vi har har fönster från Skala med u-värde 1,1 och specialbeställda med extra vit insida för att inte se gula ut. Utsidan är svart aluminium. Det blir inga foder alls, däremot fattas en dropplist under fönstret.
/P
IKEAs aprilskämtMånga anade att det var ett aprilskämt att vi inte skulle kunna få tillgång till huset i maj, så sant så sant. Men att jag fick mailet var sant, faktiskt, det var dock Per som gjort ett spratt på mig och bett byggaren om hjälp. Klurig liten jäkel det där...!
IKEA meddelar passande nog idag att man nu kan snickra sina egna möbler. Se nyheten HÄR.
Lustigt! Antar det är ett skämt också...
/E

Inget hus i maj...

Det blir inget hus för oss innan sommaren. Byggarna har blivit en man kort pga skada och nu blir bygget försenat till efter sommaren... Suck.


RSS 2.0