Jäkla ventil

Vi märkte att man tydligen ska ha luft till ett torkskåp, något vi helt hade missat. Och ventilationen var redan dragen i huset. Så vi försökte akut lösa det innan de i veckan skulle spruta upp isoleringen i taket.

Vi mailar byggaren som är i fjällen. Han ringer sedan upp och står på en fjälltopp, men meddelar att vi kan hämta grejerna vi behöver på Ahlsell. Jag ringer dit, de stänger 16, jag jobbar till 17. Ber dem gömma grejerna ute, vilket var ok. Jag skyndar från jobbet och hämtar grejerna. Per är i Skellefteå, han skyndar och köper en såg vi kan använda, och ärredo att vara snabb hem för att vi ska hinna ut och fixa detta under kvällen. Men så är hans buss trasig och han blir en timme sen. Nå väl, tillsut kommer vi oss i väg. Då verkar röret vara för kort, och vi förstår inte alls hur vi ska få ihop det. Kl 23 ger vi upp och åker hem. Vi inser vår begränsning i rördragande och överlämnar till byggarna. Suck!


Per försöker köra upp ventilröret på taket, vilket inte går utan vi får ta det på andra sidan huset och sedan klätta i takbalkarna.


Ungefär här ska det ner.


Där bakom är Per, han hänger i en takbalk och försöker skruva ventilationen. Jag är på marken och skruvar ihop vår arbetslampa på stativ som vi fått i present en gång. Jag tivs bra här nere. Tillslut ber Per mig komma upp och klättra genom hela taket, pust! Typiskt!


Vi har fått el!


Här är våra nya partyhattar. Gillar ni dem? Vi har massor! Näää, de är pottan för spottarna. En spottpotta så att säga. Eller en spotthatt, vilket man gillar bäst. Jag gillar spåtta-påtta.

/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0