Skämmes!

En hel kasse med otvättade penslar som legat hela sommaren. Och det är ingen överraskning heller. Vi har vetat om det. Funderat på det. Haft ågren över det. Men inte gjort något åt det. Bara tittat på penslarna och känt att man just idag inte orkar, men imorgon. Eller dagen efter det. Eller efter det.

Nu ska jag tvätta penslarna och hoppas att någon enstaka överlever. Så himla korkat och bortkastat! Penslar är ju svindyrt!

Skämmes tamme fan.

/E

Hallfix

Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och fixat hyllsystemet i hallen! Det är bra med lite regniga söndagar...


Fettot skruvar upp hyllor.


Ena sidan har trähyllor.


Andra sidan har metallhyllor.

Detta lite udda system på grund av att det fattades typ en centimeter för att lyckas få in metallhyllor på båda sidorna. Så vi köpte helt enkelt ena sidan i trä och kapade varje bräda så att den skulle rymmas.
Men visst blev det ganska fint ändå?


Ena sidan.


Andra sidan. Visst har bebisen fått en fin overall som hänger och väntar?


Och sedan täcks ju båda av skjutdörrarna, så då blir det bara en svart "vägg".

Nu önskar jag bara att jag hade en rosamålad tamburmajor att ställa in, så känns hallen som klar sedan! Måste fixa det vid tillfälle.

Alla hyllor och lådor är från IKEA, skjutdörrar från Kvik.

/E

Trätoa

Vi har ju en trätoa. Eller en parketttoalett kanske. Tänkte visa den! Den är lite skum, men jag tror att den kan bli bra när vi bara hittat på vad vi ska göra med den. Jag var som inne på att göra så den känns som ett utedass, medan Per är inne på lounge-känslan. Vi får klura på det tills vidare!

Lampa Muuto, handfat Kvik, blandare HansGrohe.

Har ni några bra idéer för hur vi ska fortsätta här inne? Det känns som att vi  borde ha ett tema?

/E

Utemöbelpimp

När vi började med huset fick vi låna utemöbler från Pers föräldrar. De var inte direkt årets, men de var väl insuttna. Vi har haft dem under hela bygget och de har fått stå ut med allt från färgfläckar till regn och tjäderbesök. När vi sedan fick klart altanen så var ju tanken att vi skulle köpa/bygga nya möbler. Men vem tusan har tid till det? Vi gjorde istället en upp-pimpning av de som fanns, och helt plötsligt såg de inte så hemska ut som de gjorde med de orangea 70-talsdynorna!Vi köpte helt enkelt bara vanliga billiga prydnadskuddar från IKEA, tror att de kostade 35 kr styck, och så köpte vi två billiga svarta fleecefiltar. Vips så kändes de rätt ok ändå, dessa möbler! Jag gillar att de är grå och fina, och nu känns det som att vi kan behålla dem i flera år till.

Den enda nackdelen är väl att getingarna älskar det gamla trät. De sitter och gnager så fort de får möjligheten, vilket väl inte är optimalt när jag är allergisk mot getingstick. Nå väl, än så länge har de nöjt sig med att äta trä.

/E

Smått och gott

När det är helg och man inte har några större åtaganden planerade så hinner man med lite småfix! Detta har vi jobbat med:


Monterat den nya bordsskivan som Mio fått ersätta.


Plocka en hink lingon och en bunke svamp (bara runt huset!).


Städa i förrådet. Nu ska vi bara flytta över allt från barnrummet in hit också.

Nu ska vi äta god middag och sedan gå på bio, vi tänkte att man nog bör passa på innan bebisen kommer! Nu är det bara runt 30 dagar kvar...

/E

Ritningar

Jag gjorde i ordning våra bygglovsritningar genom att färglägga dem lite så man ser resultatet. Kommer här!
/PVagnen

Det är jättemånga som frågat vilken vagn vi valt. Jag hade tänkt vara trotsig och säga "Det har inget på en husblogg att göra!" men sedan tänkte jag, vad tusan, vad gör man inte för att hålla läsarna nöjda? Så här kommer den!


En Brio Happy Classic i grått tyg, sittvagn med mjuklift, svart chassi och luftdäck. Brio känns ju i överlag som ett av de märken som har de finaste vagnarna (enligt min smak) då de inte har så mycket "tjafs" som fluff och onödigt pimpande.

Mjuklift verkade praktiskt och bra, och då kan man använda vagnen längre eftersom att man sedan kan fälla upp sittdelen när barnet blir lite större. Lufthjul verkade bra när man bor på grusväg. Handtaget kan fällas om i olika höjder, vilket kändes viktigt då Per är kanske världens längsta människa.

Ja, det var nog allt! Är ni nöjda nu? *ler*

/E

Huset

Det är många som tror att vi byggt ett kataloghus, närmare bestämt Djurås från Götene Hus. Det stämmer dock inte, även om jag kan förstå misstaget. Vi gluttade faktiskt lite på det huset när vi letade hus, men kände att det var så många korrigeringar vi ville göra att det tillslut verkade rent korkat att välja det huset. Därför ritade vi själva, med inspiration från kataloghuset. På så sätt fick vi det precis som vi ville.

Så här ser Djurås ut:Huset påminner förvisso om vårt hus, men det är stora skillnader också som ni ser om ni jämför med vårt hus nedan.

Man skulle nog kunna säga att det framför allt är baksidan som liknad varandra egentligen, samt delar av planritningen som har samma tänk. Vi ville dock inte ha så sneda väggar...

Nu när jag tittar närmare ser jag till och med att fönstren i köket verkar vara en gammal skiss, men ni får nog hålla till godo med den ändå...!

/E

Dataplats

Har vi visat dataplatsen? När vi ritade huset så försökte vi planera in dataplatsen på en egen avskiljd plats, utan att den skulle varken vara i vägen eller ta något utrymme. Den fick inte heller vara i ett annat rum, eftersom att arbetsplatsen har en tendens att inte vara så snygg...Lösningen blev ett litet utrymme i gången mellan vardagsrummet och tvrummet, precis utanför barnrummet. På så sätt tog vi vara på detta utrymme i vårt hopp om att slippa "döda kvadratmeter".

Dator Mac, bordsskivan har vi platsbyggt själva, klocka från Ur&Penn, hurts från IKEA, överskåp IKEA, på skåpet står lite smått och gott. Inuti skåpet rymmer vi skrivare, skanner, kontorspapper, böcker och allt annat skit som man behöver. Småtjafs har vi i hurtsen. Förhoppningsvis kan vi hålla det så!

/E

Fjäriln vingad


Vi har så sjukt mycket fjärilar här nu. Kolla bara in denna baddare som landade på blomman i entrén!


Har jag visat denna förresten? En inflyttningspresent från mamma och pappa som vi fick för ett tag sedan. Passar perfekt i entrén, och är gigantiskt stor! Om jag inte minns helt fel kommer både kruka och blomma från Plantagen.

/E

Barngolv

Vi har ju inte gjort barnrummet än, men har tänkt fixa till det under vintern. Det är målat och allt, men det finns inget golv. Vi har hela tiden varit inne på att ha knallgrönt gummigolv och har nu börjat kolla lite på alternativen. Det är så klart lättare sagt än gjort.


Dessa prover kommer från företaget Altro. Vi känner oss inte helt bekväma med färgerna tyvärr, vi hade gärna haft klarare färger. Priset var dock bra.


Älskar gummigolvets känsla och struktur. Prickarna är ju för härliga!

Så nu får vi kika vidare på andra tillverkare för att se om vi hittar någon färg vi gillar till ett överkomligt pris. Lättare sagt än gjort! I värsta fall får vi se oss om efter något annat golv...

Det verjar i alla fall smidigt att lägga gummigolv. Om ni kikar på denna länk med film från Norament så ser ni hur man gör, och även den färgen vi helst hade velat ha. Möjligen liiiite mörkare. Den kostar dock flera gånger priset av ovanstående. Så klart!

/E

Go frukt-crazy

Kolla in den här länken. Det är det sjukaste jag sett! Någon tog tipset "Köp hem lite färsk frusk, det ser trevligt ut" väldigt seriöst. Hoho!

/E

Badrummet

Tänkte att vi skulle försöka visa er rum för rum, hur det ser ut nu. Inser att vi varit jättedåliga på det! Vi får helt enkelt beta av ett rum i taget (sovrummet har ni ju redan sett), och sedan när vi visat alla är det säkert dags att börja om, för då har vi fått till något nytt, haha!

Golvmosaik från Mosaic Sweden, badkar och golvblandare från Noro, handfat, kommod och spegelbelysning från Ballingslöv, blandare Hafa, toalett från Ido, infälld spegel specialbeställd, handdukar och krokar från Ikea, duschblandare Mora.

För övrigt kan jag berätta att toaletten är en sån där som man stoppar ner en luktpinne i. Snacka om bortkastat!
1, Pinnarna räcker bara några dagar.
2, Helt onödigt.
3, Pinnarnas blå färg rinner till efter spolningen, så ibland är det blå tjocka ränder efter kanten i toastolen. Inte snyggt!
Nä, tramsigheter.

Det var allt från badrummet så här långt!

/E

Förstasidan i tidningen

I dag kom reportaget om vårt bygge i Västerbottens-Kuriren, Norrlands största morgontidning. Vi hade både första-sidan och ett uppslag. Kul!

Ps. Barnen som lever i misär har ingenting med oss att göra. Ännu. Ber även om ursäkt för min spretiga frisyr på mittuppslaget. Ds.
Tubtrug

Vi har köpt två stycken Tubtrugs. En till ved och en till... tja... något annat.


Bra till så mycket!

/E

Gäster

Det här med gästhandduk.


Vi gjorde det enkelt för oss!

/E

Lyxte

Jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt det fina te som jag pratade om för evigheter sedan. Det var till och med nedsatt till 239 kr, så det var ju bra tajming!


Burken fick flytta ihop med pusselhästen från Asplund.

Jag hade tänkt köpa en turkos burk också, men de var slut.
/E

Natt

Nu när hösten har kommit får man se hur huset ser ut i mörkret. Vi är nöjda med fasadbelysningen och inte minst med den upplysta entrén.
/P


Byggarens hemsida

Nu har världens bästa byggare (Creativ Bygg och Inspiration) lagt upp en massa bilder från huset på sin hemsida. Ni kan kika HÄR.Det är jättemånga som frågar oss vilka byggare vi haft, samt om vi är nöjda. Jag kan säga att vi är supernöjda och jätteglada att vi valde rätt byggare. Johan är en riktig pärla som verkligen förstått både stilen och hur vi vill ha det. Vi rekommenderar dem varmt till alla er som tänker bygga hus i Umeå-området.

/E

Skjutdörrar

Någon efterfrågade reslutatet av våra skjutdörrar i hallen från Kvik. De är enormt stora, då vi har över 3 meter i takhöjd i hallen. Här ser man hur de blev mot vårt betonggolv och vita väggar. Vi är mycket nöjda!

Försök bortse från knäppisen mellan linsen och garderoben.


Sovrummet

Vårt ljusa sovrum är vi mycket nöjda med. På morgonen vaknar vi med utsikt över glittrande vatten.


Stol Spline från Offecct.
Svart Puppy från Magis Me too-kollektion, byrå från IKEA.


Tavlan har vi broderat själva under en resa till Frankrike, är från Fuldesign. Klocka från IKEA.

Vi är på bloggtoppen!

Vibyggerhus.se samlar alla husbloggar, vår ligger på topplistan! Andra plats närmare bestämt. Kul att så många gillar bloggen!
/P

Tidningen var här

Idag var Västerbottens-Kuriren här för ett husbyggarrepotage som kommer i tidningen, kanske redan i morgon. De fotade en massa, men troligen blir det bara ett par bilder de använder. Efteråt fick vi besök av familjen och slappade i solen under eftermiddagen.
Vår nya matplats

Så till slut är det slut på målandet av gamla pinnstolar. Det nya matbordet och pinnstolarna passade väldigt bra ihop, speciellt när vi la trasmattorna under och fick lite färg på det hela. Vår udda-pinnstolar-ihop-med-modernt-bord-idé verkade fungera!
Trasmatta eller ej?

Jag köpte två trasmattor på Lagerhaus igår, för att se hur de passar i vårt hus. De var väldigt fina mot betonggolvet. VI la ut dem i köket. Blir lite mysigare känsla i köket men är det synd att täcka över det fina betonggolvet? Vad tycker ni, trasmatta eller ej?
/P
Stolmålning

Vi hade tänkt att ha gamla pinnstolar runt nya bordet, och har därför införskaffat pinnstolar och därefter målar dem.


Här är tre av dem, innan målning. Den gröna snyggingen är från Kupan och de två andra har vi fått av Pers syster.


De äldre är egentligen rätt vackra i sin enkelhet. Känns lite hemskt att måla dem.


Per kämpar och målar om stolarna. "Det är ett sånt jäkla helvete att måla alla runda grejer!" säger han irriterat.


Nu börjar det likna något! Vi hade tänkt ha alla olika stolar, men det är svårt att få köpa olika. De flesta vill sälja dem i par... Så några är likadana i alla fall.

Vi övervägde att göra alla i olika färger, olika grånyanser ansåg Per, medan jag ville göra alla knallrosa. Så det blev vitt.

Vi har förresten hämtat vårt matbord i dag. Himlarns snyggt!


Men vi har ju aldrig så tur att det ska funka direkt, så därför var det ju skadat så klart.


Bara att lämna igen. Men vi behåller det tills vi får det nya.

Nu måste vi bara se till att bli av med det gamla bordet och stolarna! Ber om ursäkt att jag inte fixar bilder från huset som flera efterfrågat... Har bara inte hunnit/orkat. Men vi måste ju städa inför att VK kommer, så ska se till att fota lite då! Haha

/E

Bra sida

Hittade en bra sida av en ren tillfällighet i dag, hittar väldigt mycket roligt och fint!


Hon syr upp diverse olika saker...... och man får själv välja mellan en massa olika fina tyger.


Den här var ju bara för söt för att vara sann!Visst är det härliga saker? Ni måste kolla in sidan There is no place like home. Själv kan jag inte bestämma om jag ska köpa loss varenda liten pinal hon syr eller om jag ska låta mig inspireras och ta fram symaskinen själv...

/E

Tidningsbesök

Jag blev i dag uppringd av Västerbottens-Kuriren som ville komma och göra ett reportage från huset i helgen. Spännande! Synd bara att vi inte hunnit få klart allt, tex har vi ju fortfarande en skjutdörr borta som bara är snabbt igensatt med en osbskiva... Och inget gräs... Och massa mer. Kvinnan på tidningen tyckte dock att det var bra; Det är så det är att bygga! Och det är ju sant. Allt blir ju inte klart på en grisblink.

Jag stressade i alla fall på Per att fixa nya matbordet och stolarna, så har vi en sak mindre att skämmas över!

Nå väl, fixa och dona lite i veckan, Nolia på lördag och sedan detta på söndag. Blir nog inga problem att få tiden att gå (inte för att det någonsin varit det tidigare).

/E

Utekatten

Penny har blivit någon slags total-utekatt sedan vi flyttade hit. Vi ser knappt till henne, och när hon väl kommer in är hon helt utslagen och är inte direkt intresserad av vårt sällskap. Nu har det dock regnat, och även om hon fortfarande är ute, så får man åtminstone de till henne då och då när hon vill torka lite. Hon till och med tog sig en tupplur mitt på dagen, hör och häpna!

Tänkte ta en fin bild på henne när hon sov, men lyckades bara få bilder på när hon poserar likt en burleskstjärna till katt...


Want some of this?


Säg inte att hon är tjock, hon har faktiskt gått ner nästan 2 kilo, och väger nu bara runt 5 kilo. Smalkatten.

/E

Hyllor tvättstuga

Ni kanske minns hur dåligt det gick när jag sist satte upp hyllor i tvättstugan? Nu tvingade jag Per att göra den andra väggens hyllor "Du ska se, det är omööööööjligt!" sa jag och väntade på att det skulle gå käpprätt åt helvete. Men något var annorlunda denna gång. Det tog honom lika lång tid som det tog för mig att skala 6 rabarber, så såg det plötsligt ut så här.Hånskrattet fastnade i halsen. Jag tror att det var fel på mina hyllor. Eller konsoler. Eller skenor. Kanske till och med på skruvdragaren och skruvarna. Och prylen. Vi hade ju helt klart olika möjligheter för att lyckas.


Så nu ser det ut så här. Sedan ska jag hitta några fina roooooooosa eller blommiga lådor att ha ovanför, det ska även in en skötbädd vid värmepumpen och lite grejer till det. Återkommer när det gått framåt!

För övrigt, ni råkar inte ha några tips på fina lådor? I annat fall får jag nog ta och köpa tapeter eller tyger och klä om någon annan typ av låda... Ska klura på det.

/E

Ljus i tvättisÄntligen har vi fått upp lampor i tvättstugan! Det var lite knepigt att hitta något som gör ett bra ljus i ett rum som är typ 5*2 meter... Vi fick i alla fall tipset från en lampbutik i stan att sätta en lång spotskena så att man kan belysa från flera olika håll. Sagt och gjort, vi köpte en skena på 2 meter med 5 spottar som är flyttbara. På så sätt kommer inte allt ljus från ett och samma ställe, vilket hade gett skuggor mot arbetsbänken i princip hur man än stod.

Framförallt slapp vi lysrör. Priset blev faktiskt nästan detsamma. Hela konkarongen gick på ca 2000 kr. Lysrör finns billiga, men om man bara vill gå upp ett snäpp från de allra billigaste och plastigaste, och man behöver två stycken, så blev priset ungefär detsamma.

/E

Bloppis

Har hört om det här med bloppis, så jag anammar det väl själv då...

Är det någon som skulle vara intresserad av detta bord och stolar? Säljes ihop eller separat.


Både bord och stolar är i super skick. Säljes endast pga byte till större bord (blev så mycket utrymme plötsligt!).

Pris bord: 1000 kr.
Pris stolar 4 st i valnöt: 1500 kr.
Paketpris för bord + stolar: 2000 kr.

Intresserad? Skicka ett mail till mig på emma@zimdahl.se så återkommer jag.

/E

Köksbelysning

Per gjorde en insats och satte upp spot-skivan i köket.


Först skulle elen förberedas.


Sedan skulle han borra i skåpen (ta ut allt!).


Sedan skruva upp och tända, helt enkelt. Fina, visst? Kommer från Järfälla kök och lackering.


Så här blev det. Man ser ingen skena eller lampa eftersom att vi har skåp som sticker nedanför stommen. Känns som ett bra val!

/E

Tjocka pojkar

Nu har våra Fatboys kommit! Himlarns så bra dom är, sköna som tusan och skitsnygga!Bra va? Vi beställde från Nostroforma till ett super pris, de tidigare inlägg om det här. Förutom att leveranstiden var betydligt längre än utlovade 5 dagar, så är vi väldigt nöjda. Vi fick lov att testa dom lite också...


Pers omdöme: Klart godkänt! Skönt!


Gravidtjockis omdöme: Skööönt! Men hjälp mig att komma upp ur den!


Per menar att den går använda som extrasäng också. Någon som vågar prova?Fina, visst? Är nöjd med färgen, nu hoppas jag bara att vi får hit IKEA-lampan jag tänkte ha till också, så kommer det att kännas mer bebott. Tja, en tv också kanske, så vi ha rnågon anledning att vara här inne!

För övrigt tror vi att materialet kommer vara bra för barn, avtorkningsbart. Och perfekt till lilla tv/spel-rummet med en lite mer avslappnad karaktär. Gillart!

/E

Kant på altan

Vi har påbörjat kanten på altanen. Bara lite grann..!


Vi gjorde den perfekta lösningen att jag helt enkelt tog spillbitar från ovansidan av altanen och sedan ställde ut dem där de var lagom långa. Sedan gick Per efter och skruvade fast dem.


Så här glad blev han när han äntligen fick skruva lite efter några dagars uppehåll!


Så här såg det ut efter fastskruvandet. Sedan tar vi bara en sticksåg och jämnar ut kanten lite efter markens form. Smart va?

Vi valde som ni ser att ha stående plank på kanten, tycker det är fint! Just här på kortsidorna (som vi gjort nu) tjänade vi massor av tid. Långsidan kommer det nog att vara ett rent helvete att kapa 25 000 plankor till samma höjd. Men den dagen den sorgen, tänkte vi.

Det enda som är lite svårt just nu, är att vi inte vet var marknivån kommer att hamna när vi plattat ut den lite och lagt på jord m.m, men vi sågar väl till några centimetrar till godo, så att planken inte hamnar mot marken.

/E

Uppföljning betongkruka

Minns ni att vi gjöt två betongkrukor tidigare i sommar? Så här blev det!


Hiterst ser ni krukan vi gjöt i en murarhink och i bakgrunden en kruka som vi gjöt i ett papprör som var över från plintarna. Är riktigt nöjd! De fina blommiga redskapen fick jag i julklapp av mamma för något år sedan. Längst till vänster är vår entréplatta som byggarna gjorde samtidigt som plattan.

/E

Impulsshoppat

Vi råkade i dag impulsshoppa ett matbord på Mio (av alla ställen!). Det stod där i all sin enkelhet och kändes som precis vad vi sökt efter. Ett enkelt vitt bord. Och priset var ju inte direkt farligt heller, under 3000 kr.


Hoppas att det blir fint till våra pinnstolar vi tänkte ha till. Ska bara loppisshoppa dem först! Och måla om dem. Hur som helst, det fanns på lager söderut och skulle komma om en vecka. Så jag får väl lägga ut vårt nuvarande matbord på Blocket vid tillfälle. Kanske någon läsare här som är intresserad av ett vitt trumpetbord?

/E

Plaststolar

Jag köpte ju dessa plaststolar från IKEA i vår, och äntligen nu när vi har en altan så har de fått flytta ut. Jag tycker att de gör sig riktigt bra mot fasaden!

/E

Körsbärsträd

Vi fick av våra vänner ett körsbärsträd i inflyttningspresent! Bra present va? Tyvärr hade vi lite olika åsikter om hur trädet skulle placeras på tomten. Jag önskadar en lite mer kal tomt, och då kändes körsbärsträdet helt perfekt lite i hörnet, mot stenhögen. Per å andra sidan, tyckte att vi kunde köpa ett till träd och placera båda mitt på framsidan.


Pers förslag.


Emmas förslag.

Visst var mitt bättre? Haha! Tänk dit lite vita och rosa blommor, gräsmatta och sånt. Nå väl, vad gör man när man tycker olika? Inte kompromissar! Man sätter det någon helt annan stans.

Det fick bli på kortsidan av huset mot grannen. Detta också av lite praktiska skäl, nämligen att vi måste ha tillgång till framsidan nästa sommar när vi ska göra tomtplaneringen och lasta av tonvis med jord. Och eventuellt få in en traktor som kör runt. Om trädet inte passar där det hamnade, så får vi flytta det sedan helt enkelt.

Så här blev det i alla fall:


Tack snälla ni för trädet!

Vi passade på att rädda vår svartvinbärsbuske från marken när vi lika höll på. Så den har nu fått en liten träram av lite spillvirke./E

Spjälsäng

Om man var lite rikare så skulle jag nog ha slagit till på en sån här fin spjälsäng.


Den heter Kili och kommer från Sebra. Jag såg den i Smått och Snyggts butik i Skellefteå, och den var verkligen superfin. Men priset, 7300 kr, var inte lika lockande... Nå väl, man kan inte ha allt här i livet! För övrigt, mycket fint där.

/E


RSS 2.0