Nödvändigheter i barnrum

Jag funderar på hur man ska möblera Sveas rum. Hon kommer nog inte att sova där på ett tag framöver, men det är ju lite väl tomt just nu med bara en lampa i hela rummet.

Jag har funderat på att köpa någon låg möbel som man kan sätta färgglada lådor i, fulla med leksaker. Kanske kan man sy en lång dyna till att sitta på. Men skulle den användas som bänk? En garderob eller byrå behövs ju... Hm.. Vad ska man inreda med och vad ska man tänka på? Tips?

/E


Lampa

Nu har Svea fått en lampa i rummet också!Det blev vår Kartell-lampa FL-Y som fick sitta i rummet. Vi hade den tidigare över köksbordet i lägenheten, som ni kanske minns? Den är enkel och fin i det knallgröna rummet!

Nu saknas bara lite möbler, och att Svea blir stor nog att använda rummet. Just nu gör hon ju inte så mycket. Men vi har "flugit" i rummet och hon verkar gilla golvet i alla fall. Hoppas att hon inte kommer kräva ett rosa golv om några år...

/E

List döljer brist

Inte för att Per lade golvet med brister, men en list döljer så klart mindre exakta kanter som man själv skurit med kniv... Nu har i alla fall lister kommit på plats i rummet. Och lyssna på det här; 1) LIST! 2) FÄRDIGMÅLAD!

Har vi helt tappat vettet?
Ja, kanske.


Per kämpar på.


Klarrrrt!

/E

Förresten, många frågar så...
Golvet är från Freudenberg, modellen heter Norament 825.
Vi köpte golvet via Färgbolaget i Skellefteå. Vi har sett olika gummigolv från andra tillverkare som är billigare, men då fanns det bara dova färger.

Rullgardin till barnrum

Jag sitter och letar efter en mörkläggande rullgardin till Sveas rum. Lättare sagt än gjort! Vi vill inte ha en vit, det är ju trots allt ett barnrum. Kikar då efter något lite roligare, men utan att vara för rörigt.


Jag gillar Moln, av Gunilla Axén, men vad jag ser så finns den inte i rullgardin, vara i vanliga längder. Kan det stämma? Den hade ju varit fin i antingen grå, svart, rosa eller grönt tänker jag.


Den här är ju fin, Monster av Karin Mannerstål. Men att beställa den mörkläggande till vårt breda fönster skulle kosta 1300 kr! Huuua!


Den här "Fem myror" är ju också fin, men lite rörig kanske?


Denna med elefanter är ju rätt söt, men blir den inte lite grötig när det blir så många? Hade varit finare om mönstret var större! Den finns också i rosa.


Busungar av Karin Mannerstål. Också rörig i så stor storlek....

Alla finns på Frapp. De tre nedre kostar ca 700 kr.

Har ni något tips på vad man kan ha för rullgardin? Antar att den kommer att vara lite nerdragen och agera gardinkappa till och från också. Eller tänker vi fel? Ska vi ha en vit och istället sätta färg på annat? Kanske blir så om inte annat...

/E

Steg 4 Gummigolvet

Så var läggningen av golvet kirrat.
Först skar Per ut plattorna så att de skulle passa perfekt sedan. Efter det limmade han golvet och lät det torka lite. Limmet skulle skrapas ut med en speciell skrapa för att få rätt mängd.
När limmet torkat lite så lägger han plattorna.
Vips så var det sista plattan! Sedan trampade vi runt på golvet ett tag. Egentligen skulle man ha en 50 kilos rullare, men vi hade ingen sån, så vi trampade med våra något fler kilon istället. Hoppas det funkar lika bra!
Ta daaa! Nästa steg blir att sätta lister. Jo, jag vet att vi skippat lister i hela huset, men det är lite knepigt med gummikanter utan list, ok?
Gummigolvsminimalism?
Fina bilen är från PlaySam.
Vad säger ni, fint?
/E

Steg 3 Gummigolvet

Att lägga plattorna: Så gör man.

Denna video viser precis vårt golv, färr märke och rätt färg. Och detta är vad vi gör i dag!

/E

Steg 2 Gummigolvet

Några dagar senare: Provlägga plattor. Se till att det räcker, rita ut var den första ska ligga (i mitten) och sedan rita upp.Vad tror ni? Det blir vällllldigt grönt!

/E

Steg 1 Gummigolvet

Nu är rummet tömt och Per har primat golvet. Det kommer bli sååå fränt, och grönt. Himlarns vad grönt! Man ser ända ut i vardagsrummet om dörren är öppen eller stängt, bara på det gröna skenet haha!Så, primat och klart!

Nu ska vi lägga ut plattorna och testa.

/E

Kulingvarning

Jääädrar va he blås!
Kulingvarning längs kusten. Vår utejulgran har åkt ikull två gånger, lät den tillslut ligga kvar. Soptunnan åkte ikull i går och igen idag. Men ändå tyckte Penny att blåsten lockade mer än att pinka i lådan, så hon skulle absolut ut.

Jag och Svea har hållit oss inne, hon är snuvig och har sovit heeeela dagen. Hoppas på bättre i helgen då vi vill gå på julmarknaden på Gammlia!

/E


Golvläggning del 1

Nu har golvläggningens arbete påbörjats. I går tömde Per rummet, idag har jag skrapat golvet från spackelklumpar och färgklickar som varit sedan jag målade rummet. Ikväll blir det troligen att prima (primea?) för att i helgen lägga golvet! Så kul!

Svea är grymt taggad, "grönt är skönt" säger hon.

/ERSS 2.0