Rullgardin till barnrum

Jag sitter och letar efter en mörkläggande rullgardin till Sveas rum. Lättare sagt än gjort! Vi vill inte ha en vit, det är ju trots allt ett barnrum. Kikar då efter något lite roligare, men utan att vara för rörigt.


Jag gillar Moln, av Gunilla Axén, men vad jag ser så finns den inte i rullgardin, vara i vanliga längder. Kan det stämma? Den hade ju varit fin i antingen grå, svart, rosa eller grönt tänker jag.


Den här är ju fin, Monster av Karin Mannerstål. Men att beställa den mörkläggande till vårt breda fönster skulle kosta 1300 kr! Huuua!


Den här "Fem myror" är ju också fin, men lite rörig kanske?


Denna med elefanter är ju rätt söt, men blir den inte lite grötig när det blir så många? Hade varit finare om mönstret var större! Den finns också i rosa.


Busungar av Karin Mannerstål. Också rörig i så stor storlek....

Alla finns på Frapp. De tre nedre kostar ca 700 kr.

Har ni något tips på vad man kan ha för rullgardin? Antar att den kommer att vara lite nerdragen och agera gardinkappa till och från också. Eller tänker vi fel? Ska vi ha en vit och istället sätta färg på annat? Kanske blir så om inte annat...

/E

Kommentarer
Postat av: Petran på DesignInsight

Hej!

Jag har för mig att Jenny (janethepain.se) har sytt om sina vanliga vita rullgardiner, typ sytt på tyg? borde bli tusen ggr billigare! kolla in hos henne!

2011-12-17 @ 20:08:39
URL: http://designinsight.se
Postat av: Emma

Varför inte hissgardin i stället? Jag ska sy, eller köpa färdiga, det till dotterns rum. Tänker ha mörkläggningstyg på baksidan. Hissgardiner är så mycket snyggare än rullgardiner att ha som gardinkappa under dagarna. Det är inte så svårt att sy en hissgardin heller men det tar sin lilla tid.

2011-12-17 @ 21:30:17
Postat av: Emma

Hmm.. kanske egentligen vore något, men jag är lite lat när det gäller att sy. Är inte superförtjust i att ha gardiner heller, så blir lite fel. Men jag ska ha det i åtanke, det kanske kan funka i barnrummet även om vi skippat gardiner i resten av huset.

Tack för tipset!

/E

2011-12-19 @ 17:50:39
Postat av: FrökenJenf

Om ni har ett mellanrum mellan fönster och vägg föreslår jag att ni köper sånnadär raka stänger som man har i badrum till badrumsskynket, som man spänner mellan två väggar. Då behöver man inte borra i väggen heller utan spänner upp den mellan fönsterkarmen. Så kan ni ha en vanlig vit bakom och variera med de tyger man tycker är fina framför ;)^Hoppas du förstod vad jag mena ;)

Lycka till!

2011-12-19 @ 22:16:49
URL: http://www.frokenjenf.blogspot.com
Postat av: Stefan

Kolla annars min vän Åsas fina tyger/mönster på: http://darlingdearest.se/

2011-12-22 @ 09:28:58
URL: http://huset.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0