FärgkrångelPer ville att jag skulle ringa och beställa fasadfärgen i dag inför målningen på torsdag. Då rabblar han upp en massa saker jag ska fråga. Jag ifrågasätter om det inte går lika fort för honom att ringa själv, som att förklara för mig? Nej, han vill att jag ska vara envolverad. *suck* Sagt och gjort, med en lista på saker jag ska fråga i handen ringer jag till Färg och tapet (happy homes).
Jag berättar (enligt listan från Per) vad vi behöver.
Säljaren: Är det grundmålat?
Jag: Jajjemen! Det har jag kollat upp! *nöjd*
Säljaren: Men är det transportmålat eller grundmålat på riktigt?
Jag: ??
Säljaren förklarar tydligt skillnaden. Jag ber att få återkomma.
Jag ringer byggaren som säger att det ÄR grundmålat på riktigt. Bra!
Jag ringer upp säljaren och meddelar att det ÄR grundmålat. Så vi behöver bara måla "på riktigt". Han ber att få återkomma med pris.

När jag är på USM för en lunchträning så ringer han upp och meddelar att han beställer och att priset är 999 kr per 10l. Bra! tänkte jag, det var priset vi blivit lovade, som är lägre än de andras.

Meddelar Per som inte alls blir nöjd, jag måste be om rabatt också! 30% på 999 kr minsann. *puh*
Ringer upp säljaren igen och kollar om vi kan få ner priset ännu mer genom att köpa ut färgen genom byggaren. Han meddelar då att vi fått en bra rabatt, och byggarna får bra rabatter, men då på ord pris, så slutsumman blir detsamma. Jahapp. Meddelar Per som kritiskt godkänner.

Så snabbt gick det för mig att beställa färg. En hel dag ungefär (inte i aktiv tid då förståss).

Nå väl, färgen kommer vilken dag som helst och jag tror ändå att vi fått rätt bra pris. Billigare än K-rauta, det låter ju rätt bra?

/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0