Jäääääääädra hylla!

I dag är Per borta och jag tänkte försöka vara duktig på egen hand och sätta upp hyllsystemet i tvättstugan. Big mistake! Hur tusan ska man ens sätta upp dom här korkade lösningarna?!Pappa hade tidigare satt upp skenorna, vilket var bra. Så det var egentligen bara att sätta fast konsolerna i hyllplanen. Jo pyttsan!

Försök 1; Jag sätter konsolerna på plats, lägger på hyllan, ritar var jag ska skruva, tar ner hyllan och skruvar fast konsolerna. Sätter upp hyllan och det stämmer inte. Hur är det möjligt?! Satte hyllan överst så att de kunde ta plats ovanför städskåpet.

Försök 2; Mäter avståndet mellan skenans hål och städskåpet (till vänster). Exakt 21 cm. Mäter hur djupt konsolens första hål ska vara in på brädan. Ritar. Prylar. Skruvar. Passar inte. Pressar den på plats.

Försök 3; Sätter konsoler på plats. Lägger hyllan på. Håller fast överifrån med kroppen och prylar hyllan underifrån samtidigt som jag försöker hålla konsolen rak (för den är ju så klart inte rak på egen hand). Skruvar fast ena konsolen och tappar skruvarna ungefär 200 gånger. Andra sidan kvar. Prylar underifrån och slår till för hårt, så hela hyllan hoppar av skenorna och flyger i golvet. Förstörd kant. *svordomar*Nu skiter jag i hyllorna till andra hyllsystemet i tvättstugan. Det är helt omöjligt att få dit dom! Är jag korkad och gör fel eller vad är grejen?

/E

Varmt

Det är väldigt varmt inne. Vi har inga lamellgardiner ännu och solen steker rakt in i huset hela dagen, så när vi kommer hem efter jobbet känns huset och även golvet stekhett! Det löser sig om man öppnar korsdrag, vilket jag i och för sig gillar, men jisses, hur ska Penny må om dagarna?

I dag sa till och med värmepumpen stopp. Den lyste rött och uppmanade oss att "öppna radiatorerna" så att den fick släppa ut lite värme. Huuu! Inte för att vi har några element. Är väl i så fall golvvärmen, men NEEEEJ, ingen mer värme!

Nå väl, jag lyckades inte dra på golvvärmen i badrummet (som man skulle kunna göra enligt byggaren), men tömde åtminstone filtret i pumpen, så då blev den lite nöjdare. Kanske var det det som var felet?

/E

Inflyttning

Nu har vi som sagt flyttat in, även om allt är i en enda röra... Så här ser det ut nu, mitt i flyttkaoset.


Penny gillar de stora fönstren!


Och betonggolvet! Är för övrigt riktigt nöjd med färgen på golvet.


Sovrummet i dagsläget.


Tv-rummet. Här tänker vi istället för utemöblerna ha två fatboys. Men det känns som ett senare projekt!


Köket i dag. Köksluckorna kommer förhoppningsvis snart...


Hallkaos!


Andra sidan av sovrummet. Lite mer kaos! Stegen har fått agera stand-in tills vi hunnit sätta upp hyllsystemet i klädkammaren...

Nu är det bums i säng! Några dagars jobb kvar, sedan kanske vi kan börja jobba lite mer i huset. De få timmarna mellan jobbet och sovdags gör projekten rätt små.

/E

INNE!

Nu bor vi i huset!

Tyvärr är det proppat med flyttlådor, saker soms ka skruvas upp och annat som ska fixas. Och så jobbar vi fortfarande (sista veckan). Så nu blir det lite kaos ett tag och sedan nästa vecka kanske det börjar likna något lagom till semestern.

Korta slutsatser:
- Huset är större än vi trott.
- Vi skulle beställt någon slags mörkläggning till sovrummet INNAN inflyttningen.
- Penny älskar fönstren och betonggolvet.
- Vi älskar vår stora frys.
- Att stiga upp på morgonen med utsikt över havet är inte dumt! (Tyvärr tråkigare att åka till jobbet än tidigare).

Nu, åter till stöket, lovar att återkomma med bilder så snart som möjligt, är bara snabbt inne för att betala räkningar, bland annat till Järfälla som ska skicka våra köksluckor.

Hej svejs!

/E

BarngrejSåg en sån här grej, vad det nu kallas. Mobil? Tycker den var fin. Vad tror ni, en virkad sådan att hänga över skötbordet sedan? Kostar 239 kr på Annaaxel.se

/E

Badrummet städat

I går gjorde Pers mamma en jätteinsats och städade rent hela badrummet. Så fint det var under allt damm!
Nu saknas det bara lite handdukshållare och sånt så är det färdigt sedan!

Kommod och handfat från Ballingslöv, spegel specialbeställd och infälld, toastol från Ifo, badkar från Noro, mosaikgolv från Mosaic Sweden, golvblandare från Noro.

Glömde tyvärr fota duschen, får återkomma med en bild från det.

Nu blir det packa lite mer i lgh, städa mer i huset och sedan försöka hinna fira midsommar. Glad midsommar på er!

/E

Städning klar

Nu har vi städat hela huset (med vissa undantag) och gjort klart, så i morgon går flyttlasset! Vår midsommar blev med andra ord allt annat än traditionsenlig på grund av olika anledningar, men det finns ju värre tillfällen att få inställd midsommarfest! Vi fick i alla fall både god mat och sedan hjälp i huset, så nu känns det riktigt rent och dammfritt.


Kanske inte ser så spännande ut, men det känns skillnad när det är städat! Hoppas att köksluckorna från Järfälla kommer snart...


Per skurade hela golvet med Faxe golvsåpa, rengör och "mättar" golvet lite. Hoppas att det kan skydda mot kommande fläckar. Nu känns det riktigt bra med golvet, trots alla tidigare problem.

På vägen hem, kl 23, så stannade vi på återvinningen och tömde släpet på kartonger. Det blir en del när man sätter upp ett helt kök, packar upp vitvaror, tvättstuga och allt annat vill jag lova!

Nu ska vi sova lite innan flyttandet börjar i morgon. Ska bli spännande att se vad Penny tycker om att få lite mer springyta, och lite senare även få se att hon nu äntligen får bli skogskatt istället för stadskatt. Jag längtar! Förresten så älskar hon betong, så det passar ju bra i huset, haha!

/E

Kylen invigd

Kylen är härmed officiellt invigd. En halv melon, tillfället till ära.


Besiktning avklarad!

I dag hade vi besiktning av huset. Allt var frid och fröjd, bara någon liten färgprick som skulle åtgärdas i princip. Byggaren hade också varit i huset under förmiddagen och slipat golvet från allt kladd som var över efter impregneringen. Det var viss skillnad! Kolla bara in detta:

Före:


Efter:


Före:


Efter:Per fick även hugga in och slipa resten av eftermiddagen och kvällen (fram till 23.30 närmare sagt). Under tiden passade jag på att städa ur rum med hjälp av Pers mamma. Återkommer med bilder från det.

Men visst ser golvet bättre ut? Ska bli spännande att se hur det ser ut när vi städat av det, nu är det väldigt dammigt!

/E

Ursäkta röran flytt pågår

Oh jisses vad mycket grejer man har. Vi har packat hela kvällen och tvättat allt i alla skåp, eller nåväl, påbörjat tvätta allt. Även om det så klart kommer fram mycket man kan göra sig av med, så måste jag nog påstå att vi verkar varit bra på att hålla skräp och trams-nivån ganska låg.

Nu hoppas vi bara på en lösning med golvet imorgon så att vi sedan kan börja städa ur huset och sedan flytta in.
Drömmer mardrömmar om att golvet kommer se likadant ut, men att någon kört med slipmaskin efter alla väggar så att ALLT måste spacklas om och målas igen. Då skulle jag ge upp. Känns som att orkesnivån är under botten just nu, behöver lite medvind!

Nä, åter till packandet!

/E

Betonggolvet -uppdatering

I dag har betongkillen försökt att fixa de fel vi påtalat efter senaste behandlingen. Jag hade förhoppningar om att det skulle vara mindre fläckigt och att de sk lagningarna med husfix skulle ha korrigerats. Samtidigt hade jag en dålig magkänsla. Tyvärr var det magkänslan som var rätt, igen.


Brunt kladd.


Impregnering kvar.


Här har husfix-lagningen ersatts med halvmeterstora cirklar.

Suck. Det känns som att golvet aldrig kommer bli klart. Och att jag önskar att vi aldrig hade haft betonggolv. Fast det stämmer inte heller. Jag älskar snygga betonggolv. Jag älskar bara inte felbehandlade betonggolv.

Uppföljning kommer.

/E

Besiktningstips?

Ni som kan ALLT. Vad ska vi som blivande husägare tänka på under byggnadsbesiktningen som görs på torsdag? Är det något som vi själva måste ha koll på eller kan man lita på att KA tittar på allt som behövs?

/E

Check check check!

I helgen har vi fått hjälp av mamma och pappa i huset. Jädrarns vad vi hunnit mycket!


- Sätta in kyl och frys.


- Sätta in och testköra tvättmaskin.
- Sätta in torkskåp.
- Måla klart alla snickerier.
- Måla klart alla väggar (bättringsmåla eg).


- Avtäcka och göra klart bänkskivan.
- Koppla in fläkten.
- Sätta dit spishällen.
- Ta bort all tejp som suttit överallt.
- Sätta klart mosaik i köket.


- Foga mosaiken.
- Bära undan skräp som ska eldas.
- Sätta luckor + handtag i tvättstugan.


- Sätta fast databordet.
- Måla överskivan till tvbänken.


- Städa ur tvättstugan.
- Sätta hyllor i tvättstugan.
- Sätta skydd på lufthålet till kaminen.


- Montera hyllsystemet i hallen (dock bara halva pga felberäkning..).


- Sätta in skjutdörrarna i hallen.
- Montera hyllsystem i klädkammaren.


- Montera alla handtag till innerdörrarna (från Classes).
- Invigt båda toaletterna!


- Ta ut all golvpapp i hela huset.


- Sopa alla golv inför att golvläggaren ska fixa golven.
- Montera tillbaka skåp i tvättstugan.
- Bära in badkaret i badrummet.
- Göra snabbesök på Obbola marknad och köpa gott bröd.

Inte illa för två dagars arbete va?
Nu väntar vi bara på att golvläggaren ska fixa golven (förhoppningsvis blir det bra, och förhoppningsvis stöter han inte i alla väggar så det blir märken...), lite el-grejer ska fixas, fibern kopplas in i morgon och sedan är det besiktning på torsdag.

Midsommar = inflyttning! (Hoppas det stämmer denna gång...)

/E

Matta sökes

Vi behöver ett par mattor i huset, gärna färgstarka. Bland annat skulle jag vilja ha en färgstark trasmatta. Här är några intressanta ting för vårt betonggolv!


Från Åhléns.


Matta från Hay.


Denna finns på Mio, 950 kr/kvm.


Och så något till veden, denna från SMD Design skule sitta fint (om den inte gick på 2000kr).


Tub 42l i gummi kostar bara ca 159 kr på urbanliving.se

Det börjar närma sig...

Lite nyheter i huset;


Handtag och lås, från XL Bygg. Imponerande va? Ibland är vi inte alls särskilt krångliga.


Jag är som stolt. Det fanns ett par att välja mellan. Vi tog ett. Jag såg dem, fotade med min dåliga telefon och sedan snabbvalde jag och Per, han utan att ens ha sett dem. Kan ni tro? Men det funkar ändå. Jisses! Är det ett tecken på att man är less, eller att man prioriterar vissa saker? Nåväl..


Lite mindre skräp så börjar ju entrén se riktigt bra ut!


Rörmockaren har varit och dragit lite rör. Här har det kopplatis in en vattenutkastare på fasaden, inne ligger det i en skarv mellan två skåp i tvättstugan, det som vi tidigare fick lov att montera loss. Men nu ska det tillbaka!


Utsidan. Både varm- och kallvatten, viktigt!


El-skåpet som är infällt i tvättstugan har fått sina luckor.


Varde ljus! Vi hann tända i badrummet och säga "åååh, lyse!" och sedan tända i vardagsrummet, sedan gick proppen. Något är fel. Hoppas det är lätt åtgärdat! Lampan är i alla fall Texas från Maxel. Om jag inte minns fel. Vi har turligt nog så pass högt i taket att vi inte måste ha speciallampor i badrummet.


Här har vi nu fått ett handtag och lås på lilldörren.


Klar skorsten. Vi hade önskat att ha den lite lägre, så den inte skulle synas från marken, men det fick man inte. Nå väl, den syns inte sååå mycket från vägen i alla fall.


Mig ser man från taket, i alla fall.


Infarten uppifrån. Fördelen med nästan platt tak, men kan knata runt rätt obehindrat!


Andra sidan på framsidan. Tänk bort skräpet och vagnen. Och tänk dit lite gräsmatta och sånt. Så, bra va?


Halva baksidan från taket sett.


Andra delen av baksidan, uppifrån.


Papptaket, 4° lutning.


Nu har vi satt upp kommoden, från Ballingslöv. Ovanför har vi en infälld måttanpassad spegel och ovanför det sitter lampa från Ballingslöv. Allt exakt lika brett! Eller ja, det skiljde 3 mm tror jag. Toalettstolen sattes igår, men tyvärr var det fel, denna skulle till lilltoan. Hur man nu lyckas sätta fel när de står bredvid varandra och båda är märkta vart de ska sitta *fniss*. Jag tror att han skulle byta plats på dem i alla fall.


Denna satte vi upp för att skydda väggen i entrén mot handtaget. Det är egentligen en möbeltass, men vi tyckte den var fin ändå!

Per försökte även sätta fast blandaren i köket, men så tappade han en liten mutter, och vi lyckades inte hitta åt den. Kanske pluppade den ner i avloppsröret? Han blev väldigt uppgiven stackaren "Ska jag inte lyckas få något gjort idag?!" nästan skrek han med sorgsen blick. Hihi, det var roligt!

Nu är det helg, och imorgon får vi förstärkning av min mamma och pappa som ska hjälpa oss göra klite småfix och så. Hoppas på en produktiv helg! Allt som inte görs i helgen måste göas antingen på kvällstid till veckan eller efter inflytt.

Men i kväll har vi LEDIGT! (förutom städa, packa, tvätta...)

/E

Gräva

I dag har vi haft traktor och grävare på plats för att gräva plintar till både carport och veranda, samt att platta till infarten.
Platt och fint va? Nu får vi bara se till att gjuta plintarna någon dag så vi i sommar kan börja med verandan!


Spjället till köksfläkten har kommit upp. Vi valde att sätta en sådan istället för en "holk" på fasaden. Hoppas bara att sotaren godkänner!


Kaminen är på plats också, himlarns vad bra det blev! Kamin från Contura.


Bild från i går när Per satte mosaik.


I går kom även listen mot golvet på plats under våra stora fönsterpartier. På tal om fönster förresten, vi kommer inte att få vår stora skjutdörr innan sommaren har Skaala meddelat. Himla synd, även om det inte var direkt oväntat. Nå väl, bara det kommer innan hösten så vi vlipper frysa ihjäl! Vi visste ju att det var en chansning när vi beställde en dörr som inte ens fanns i sortimentet.

För övrigt, blir ingen inflyttning på lördag. Rörmockaren kommer först måndag, så det blir nästa helg istället. Hoppas jag! Men jag ska i alla fall försöka se det goda i saken, vi slipper jobba hela nätterna i veckan. Så med det som avslutning går jag och lägger mig tidigt!

/E


Jihooo!På lördag flyttar vi in!

Tänk, det var ett tag sedan vi stod så här. Mätandes "Hur långt skulle huset egentligen bli om vi ritade så här?".

/E

Söndagsarbete

Söndagar är inte vilodagar i vår familj. Vi har fått massor gjort, även om vi fortfarande anser oss ligga långt efter i schemat. Under söndagen fick vi i alla fall hjälp av Pers föräldrar.


Maggan monterade ihop kökslådor bland annat.


Björn satte ihop stommar till en blivande tv-bänk.


Per jobbade vidare med mosaiken.


Så här långt hann han. Nu är det bara runt fönstren kvar, och att foga då.


Jag monterade dörrbeslag till dörrarna. Detta är en skjutdörr.


Och så monterade jag massor av lådor. Tyvärr ahr ju inte luckorna kommit, men jag tänkte vara förutseende.


Vi blev även bjudna på lunch av världens bästa vänner. Och itne vilken lunch som helst, räkfrossa och jordgubbar! Mums!


Sedan jobbade vi vidare och kämpade på fram till nästan halv tio. Så här fint var det på kvällen, fortfarande jättevarmt.

/E

Handfat lilltoan

I helgen har vi satt handfatet på lilltoan.


1. Såga upp hålet för handfatet.


2. Lägga dit handfatet.


3. Kolla att det passar.


4. Titta upp i hålet (kan skippas vid tidsbrist).


5. Placera kranen.


6. Sätta silicon och sätta i ventilen. Klart! Förutom rören och det då. Men sånt kan inte vi...

Handfatet är från Kvik och blandaren är en HansGrohe från Badochvvs.se

/E

Bänkskivor på plats

I helgen har vi monterat bänkskivorna i köket! Först köksön, vilet vad väldigt odramatiskt.
Skivan är vit kompaktlaminat från Kvik.


Men så kom vi till den långa bänkskivan.... Ops! Den var lite för lång. Så vi började karva ur väggen. För hur tusan kapar man kompaktlaminat? Nä, precis, så väggen fick dra det kortaste strået. Sedan då lägga på lim och försöka haka i dessa två mot varandra. Blev himla bra!

För övrigt ser ni kanske mdf-skivan? Den normala kanten på stommen höll inte när vi skulle såga ur den, så vi fick snabbt slänga ihop en ny kant. Tur det finns lite grejer på plats här!


Nu är den i alla fall på plats, och är skiiiiitsnygg om jag får säga det själv. Grymt nöjd över valet. Och diskhon ser himla fin ut också, glömde dock att fota den.


Vi jobbade till midnatt (som vanligt) och detta tillsammans med 31 grader i skuggan (varmare inne!) målandes av väggar och stående nästan hela dagen gjorde att mina gravid-ben såg ut så här. Som en 90-årig tant utan fotknölar. Inte bekvämt. Men vad gör man... Bara göra klart!

/E

Byggt innan helgen

En bildkavalkad på byggarnas arbete innan helgen!


Vissa av innerdörrarna är på plats. De kommer från Swedoor och har varit en sväng på omlackering, då vi ville ha dem i ljusare vit än den de levereras i. Just detta är toadörren.


Bara ett problem med det, vi snålade in på lackeringen av karmarna, som vi därför fick måla själva för hand (vilket iofs funkar) men nu är ju väggfärgen inte lika vit som dörren! Nå väl, vi skiter i det helt enkelt. Det är ju inte direkt jättestor skillnad.


Skjutdörr monterad. Vi har ingen golvlist eller vägglist här. Förhoppningsvis ska dörren inte störa alls i intrycket när den är öppen.


Ugnen är iofs inte ny på sin plats, men elen bakom är det. Men det kunde jag ju inte visa, så ni får se ugnen istället. DUBBELUGNEN. Från IKEA. Här ska jag kunna göra gratäng och helstekt kött samtidigt! Så det så!


Ytterdörren är tillbaka från omlackeringen efter Skaalas för snabba packande... Ser bra ut!


Vår kamin har anlänt! Den kommer från Contura.


Kaklingen är färdig i badrummet. Vit fog mot de vita plattorna.


Spegeln har kommit på plats. Den är infälld i kaklet. Lampa från Ballingslöv. Visst är vi snygga, jag och Per? Inte alls konstiga. Icket!


Nu är mosaiken fogad också, här blev det svart fog. Vi är supernöjda! Mosaik från Mosaic Sweden.


Vår dusch med tre fasta väggar, och ingen fjärde. Hoppas att det funkar!

Nu ska jag sova, har jobbat till 24 i kväll. Men det får ni se mer av en annan dag...

/E

Byggarna

Nu har byggarna skrivit mer om oss på deras hemsida. Ni måste kolla in det HÄR.
Måste se till att dom byter fasadbild, ser ju jätteskitigt ut! Haha

/E

Eluttag

Kolla in våra eluttag vi fått på plats!


Kommer från Gira. Tror jag? Per får rätta mig annars.


Och så dimmerljusknappar.

Måste förresten berätta om gårdagen. Pjuh!
Vi fick på dagen veta att våra grejer från Kvik hade kommit (bänkskiva till köksbänkar + köksö, handfat till tilltoan och spegel till lilltoan). Så vi tänkte att det var väl lika bra att åka och hämta dessa direkt. Vi jobbade och skyndade hem till 17. Snabbt som attans ut till Obbola för att hämta släpet. Koppla på släpet, kör gääärnet in till stan. Nu är klockan ca 17.50. Vi ringer till Kvik och meddelar att vi är på väg och skyndar oss allt vi kan. Killen svarar då "Jag stannar inte en minut längre än 18!".
Panik!
Jag kör som en illbatting genom stan och upp på Ersboda, släpet hoppar och studsar bakom bilen. Sladdar i full fart in på parkeringen och pallnitar utanför dörren. Per kastar sig ut och springer in genom dörren kl 17.58. Vi hann!

Sedan packade vi in allt och försökte stänga släpet så väl det gick (bänkskivan var liiite för lång) och körde tillbaka till Obbola, packade in grejerna, lämnade släpet och körde hem. Pjuh!

Det ser i alla fall lovande ut, och nu ser vi fram emot att få sätta fast dessa i helgen (om vi hinner) och även börja färdigställa lite mer grejer. Nu börjar det närma sig!

/E

Umeå vs Obbola

Vädret de närmaste dagarna enligt Yr.no.Alla säger att man vid havet får en varmare höst. Jag hoppas att det stämmer! Inte för att det spelar någon roll när man ändå jobbar...

/E

Nya Ikea-prylar

I går var vi på Ikea och fyllde ett släp med prylar. Det blev förvaringssystem till både hallgarderob och klädkammare. Dessutom skåp till arbetsplats och tv-bänk, samt en byrå, en hurts m.m. Idag lastade vi allt och byggde klart skåpen över skrivbordet. Vi städade upp på gården och målade klart lite inne. Tyvärr är det mycket vi inte kunnat göra färdigt för att byggarna fortfarande är på plats. Man vågar inte måla sista varvet så länge de rör sig i huset. Men i veckan ska byggarna vara färdiga! :-D
/P


Skåpstommar, passbitar och luckor på plats vid arbetsplatsen.


Ännu ett rum fullt med Ikea-prylar.


Vi tog bort gjutformen runt betongplattan i entrén, blev riktigt snyggt!


Vi städade upp på gården och la upp virkesresterna i en snygg hög bakom huset.


Dagens skörd


Vi har sprayat hussiffran på betongplinten idag och satt fast INGEN REKLAM-skylten från Designtorget.


Påbörjad mosaiksättning i köket. Med alla vinklar och vrår kommer detta bli en stort projekt. Kommer ta 20 timmar säkert. Blir matt vit mosaik och vit fog.


Emma målade klart barnrummet. Nu är det bara golvet kvar här, men det tar vi till hösten.

I morgon tar vi paus från bygget och kör 60 mil till närmaste IKEA-varuhus. Vi ska köpa förvaringssystem etc.
/P


Less

Tror att jag fick en fläng av att vara less på huset i går. Strålande sol, 25 grader varmt, och jag... Inne. Målande. Jag muttrade rejält.
Och vad gör man när man ska göra grejer medan man samtidigt är på dåligt humör och "ska måla den jäkla väggen fort som fasen så man i alla fall FÅR SE SOLEN EN ENDA GÅNG!!"? Jo, man målar väggarna utan att tejpa mot taket innan.

Lite förbannad man blev när man inser detta? Ja, värre än innan. Så i dag blir det att tejpa taket, måla väggen klart (vilket jag inte gjorde i går i ilskan), sedan tejpa väggen när det torkat, och måla om taket. Igen. Jäkla helvetets skit!

Så, blir inne i dag med. I morgon åker vi till IKEA och köper inredning till klk och hallen, samt lite förvaringsmöbler och ev spjälsäng om vi hittar någon bra. Tänkte hinna förbi Babyproffsen och se om vagn också. Tydligen ska man fixa allt sånt i god tid. Känns väldigt långt borta när man bygger hus samtidigt...!

Så, blir ingen sol då heller. Och måndag ska det vara mulet. Tack för den.

/E

Jo, jag vet. Snart är vi inne och då kan vi njuta av solen på vår egen tomt. Det känns bara såå långt borta, även om det är nära.

Arbete pågår


Bygget av köksön har börjat.


Torkskåp, tvättmaskin och badkar kom med en leverans. Allt beställt på nätet.

Snickerimålning

Hela första arbetsdagen blev en dag av snickerimålning. Foder, lister, etc. Vi har även ritat ut var köksön ska stå. Det var knepigare än vi trott eftersom alla väggar verkar sneda och peka åt olika håll. Vi fick ta ett mått sådär på en höft där det kändes minst snett.

Ett tips till du sig som vill snickerimåla vitt, köp inte Beckers snickerifärg! Den var gulvit. Nordsjö har en ruskigt vit snickerifärg. Helt i vår stil.
/P


Sargen till köksön är målad (varv 5 av anledningar vi inte ska gå in på...)


Vi har snickrat en skrivbordsskiva i MDF och målat.


Lister i mängder.


Har målat om alla dörrkarmar som var gulvita från fabrik. Nu är det kritvita!

Veckans bygge

Urs vad vi har varit urusla på att uppdatera senaste veckan. För mycket i huset följt av att man velat se solen se få stunder den kikat fram på kvällen. Nå väl, här kommer lite nytt!


Kaklingen gick framåt! Hela väggarna är klara, här saknas en spegel bara, som ska fällas in.


Tätskikt i badrummet på golvet.


Mosaikgolvet har lagts in!


Mosaik från Mosaic Sweden. Bara 775 kr kvm!


Snälla byggarna lagade hålet efter sig.


Fler ventiler har kommit upp. De är tyvärr inte riktigt rätt vitfärg, men vad fasen gör man. Det får duga.


Ventilerna vi målat tidigare har kommit upp på utsidan. Kommer bli skiiiitsnyggt när vi får bort dammet och måla fasaden igen.


Kolla! Alldelens av sig själv var dessa små tuvor arbetat sig upp på tomten. Leve växligheten! Det är nog det närmaste gräsmatta vi kommer ha i år. Jag ska vårda det ömt.


Så här fint har vi på tomten nu. Ni är avis va? Vi hoppas på en rensning snart... Sädesärlorna anser att detta är så pass fast att de börjar bygga bo i containern.

Nu blir det arbetshelg! Igen.
/E


RSS 2.0