Magis(k) fåtöljGulliga Camilla på Designmäklarna visade denna fåtölj när jag och Per var på blixtvisit i helgen. Det är en nyhet från Magis. Hur frän var inte den?! Trots den dåliga bilden...


Hon passade också på att visa ett par nya bordsben som alternativ till de vi sett tidigare från Hay. Detta bord också från Magis, med namnet Baguette.

/E

Nytt i huset

Var ju ut för att kolla dörren, så passade på att kika vad mer byggarna gjort idag.


Badrummets väggar är nästan klara. I hålet ska en spegel sitta infälld.
Vardagsrummets väggar är målade.


Det har kommit upp ventiler här och var. Det är himla synd att man måste ha luft. Det vore så mycket snyggare annars. Men vill man leva så vill man. Typiskt! Detta är i sovrummet.


Ventil tvrummet.


Antar att detta blir en ventil också sedan. Tydligen måste barnet också andas. Rackarns unge! Synd att jag hade målat redan, men tur att jag bara grundmålat!


Det var så fint väder där ute idag. Just efter ett åskoväder kom denna fina sol fram. Jag hann tyvärr bara njuta genom det dammiga fönstret. Men en dag! Då ska jag ha tid att sitta i solen. En dag!

Det var allt för idag!

/E

Dörrackare

Vi som just fått vår dörr, bara för att genast bli besvikna. Tydligen har man målat dörren och sedan packat den för snabbt (eller vad man nu gjort) så när byggarna skulle ta fram dörren ut emballaget hade frigoliten förstört ytan på dörren. Suck!


Någon slags skrap-skada i lacken.


Frigolit som fastnat i dörrkarmen.
Man kanske hade kunnat leva med något av dessa märken, mot någon slags kompensation. Men allt detta känns inte ok.


Förutom skadorna så ser dörren jättefin ut. Men vad hjälper det. Nu är det bara att invänta en ny dörr. Som förhoppningsvis kan komma omgående. Och förhoppningsvis är i bättre skick. Tur att man har byggare som ser fel, och som faktiskt tycker att det är fel, inte som bara sätter in dörren och anser att man ska vara nöjd. Dom är allt bra!

/E

Resultat från helgen

Nu har vi jobbat på i helgen som vanligt. Här är några resultat:


Klädkammaren är slipad det sista och målad två varv + fogad mot golvet.


Ena barnrummet är nu målat tak 2 ggr (förra helgen) och nu även målat väggar ett varv. Här tänker vi sedan sätta in gummigolv, funderar på knallgrönt! Just nu står kyl och frys här och väntar på att så flytta in i köket.


Det andra mindre rummet är bortprioriterat. Det är en lagringsplats just nu! Troligen kommer vi inte att göra klart det inom en snar framtid, kan nog komma väl till hands när det gäller att förvara flyttlådor och annat en tid framöver.


Per byggde ett skrivbord till dataplatsen. Ja, på bilden är ju inte skivan på plats, som ni förstår. Men den är sågad och klar i alla fall!


Ytterdörren har också kommit under veckan! Ska bli kul att få se den på plats sedan!


Byggarna har under veckan också kaklat mer i badrummet. Nu saknas bara en vägg och sedan golvet som blir i glasmosaik från Mosaic Sweden.


Det har blivit målat mer i köket också. Jag passade på att käka lunch inne pga regnet. Gjorde en egen version av tavlan med byggubbarna som äter lunch på en byggnadställning i luften. Jag valde dock en mer behandlig höjd.


Så här vackert var det utanför fönstret en av kvällarna.


Bild från i torsdags då Per skruvade parketthyllan... Glömde lägga in tidigare!

Det var nog allt, återstår en hel fel småfix som vi skulle vilja göra, tur att det blir långhelg snart! Då har vi en del målande att utföra och så tänkte vi åka till IKEA för att köpa hyllor m.m till klädkammaren och hallen. Börjar kännas som att det närmar sig.. *ta i trä*

/E

Designmäklarna

Tänkte bara tipsa om att Designmäklarna i Holmsund har utförsäljning imorgon söndag från kl 11. Superfina grejer till ännu bättre priser, om någon skulle vara intresserad.

Var in i dag, och såg dessutom att det är 20% på all beställning till månadsskiftet, så funderar på att slå till på Hay-bordet vi kikat på. Måste klura på det någon dag till.

/E

Parkettoalett

Nu har byggarna satt upp parketten i lilltoan! Det är himla fränt, om jag får säga det själv. Sedan har Per byggt en hylla i rummet, också i parkett, som sedan handfatet ska stå på.


Bild från i torsdags. Tak och väggar.


Parkettoan i dag lördag. En hylla som håller på att torka ihop (Per). Nu har det även kommit upp lister (byggaren).


Det var lite trixigt att få till hyllans djup (för att rymma handfatet) mot utrymmet, så hyllan fick gå över dörrkarmen lite.

Men hörrni, vad kan man ha för lampa här inne? Allt blir ju i parkett, förutom handfat och toalettstolen som blir vita. Hur hade ni tänkt? Vi vill egentligen ha Pin-lampan, men vem har råd med det?

Tacksam för tips! Både till tak och ovanför spegel.

/E

Dessa tjädrar

Här om dagen när vi var ute i huset och fixade lite fick vi finbesök av vår elektriker. Han berättade bland annat att tjädertuppen stod på hustaket ovenför entrén en dag när de skulle jobba. Och att en av byggarna blev jagade av tjädern när de satt ute. Blev tipsad om detta klipp på lokalnyheterna som var så passande, och roligt! Det måste ni kolla in om ni inte gjort det!

Reporter jagad av tjäder

/E

Kakeldags

Vi åkte ut för att kolla läget i huset. Vi skulle kolla var vattenutkastaren ska sitta. Tydligen får den inte sitta bakom värmepumpen så vi fick sorgset montera ner stommarna vi satt upp i tvättstugan i helgen för att göra plats åt rörmokaren att dra ut rör till vatenutkastaren.

Värmepumpen var på plats i rummen, en Nibe 750. Dock var den skitig, blöt och bucklig så vi börjar bli oroliga att den är begagnad. Det här måste kollas upp så vi inte blir blåsta!


Kakling av badrummet har börjat!


Fina blandare från Mora och Hans Grohe har kommit. Vi beställde alla blandare och porslin på vvsochbad.se. Väldigt smidigt och ruskigt bra priser. Till höger står frånluftvärmepumpen och väntar på montering.


Måttligt road monterar jag bort en stomme i tvättstugan.


Taket är färdigmålat!


Dörrkarmar och foder är på plats. Vi ska måla om dessa själva i en vitare nyans.

ByggbebisJag vet inte hur många gånger man sett klassikern. I varje avsnitt av Grand Designs är det samma sak. Mitt i hela bygget ska det bli tillökning. Och varje gång har jag och Per skrattat "Haha! Nu gör dom det igen! Hur kan alla vara så korkade, tycker dom inte att dom har nog ändå?! Vi ska minsann inte göra så!" Jo, pyttsan!

Det fick man äta upp. 1 oktober väntas vi få våran byggbebis. Tack och lov hinner vi flytta in och komma till rätta innan dess! Men var dag man känner sig mer och mer klumpig och trött så ringer orden i öronen "Hur kan alla vara så korkade? Vi ska inte göra så!" och så sväljer man stoltheten lite.

Nå väl, det ska bli kul att få inreda ett rum med lite färg istället för allt vitt. Snacka om att vi kommer ha förtrycka färgkänslor som vill ut! Redan nu ser jag framför mig en stooor väggmålning med glada djungeldjur (typ som bilden, fast finare!), knallgrönt gummigolv och lådor med olika knoppar. Det känns bra. Ja, och så bebisen då. Den ska också bli kul att träffa så klart. *ler* Men bloggen är en BYGGBLOGG. Inte bebisblogg. Så ni kan vara lugna, det ska inte bli en massa prat om bebisar. Lovar!

/E

En helg senare


Tvättstugan är byggd, även skåplådor, ho, bänkskiva och kran är på plats. Närmast till höger står lådan som ska täcka golvvärmeledningarna som sticker upp längre in.


Just och pass gick både hon och blandaren in. Båda från IKEA (tejpen ska bort).


Här är lådan i all sin prakt bredvid det fula den ska täcka. Den hängs enkelt upp på den lilla träbiten som är snedsågad och sitter på väggen. "Vi har sådana lösningar på dagis" säger Jonas.

Detta har vi gjort i helgen:
- Satt ihop stommar till tvättstugan.
- Byggt fast stommarna.
- Sågat och satt fast bänkskivan.
- Sågat in ho och blandare.
- Gjort en låda till vattenledningarna och målat denna.
- Satt in lådor i stommarna.
- Bättringsspacklat i barnrummet.
- Fogat klart barnrummet (tog slut fog sist).
- Målat barnrumstaket 1 varv.
- Spacklat, slipat och fogat klädkammaren.
- Målat vårt sovrum andra varvet, både vägg och tak.
- Byggt ihop stommarna till köksön.
- Märkt ut var plintar ska grävas till verandan.
- Städat på tomten.
- Sänkt den felbyggda fläkten.
- Fixat tre hykkor till fläktskåpet.
- Byggt igen fläktutrymmet.
- Sågat och förberett sockeln till köket.
- Satt in ugnen (för att kunna bygga in skåpet på rätt sätt).
- Fått finbesök av Andrea, Svante, Marie och Joel på fika.
- Fått ett till finbesök av Pers föräldrar.
Har jag glömt något? Säkert...

Nå väl, ganska bra insats för en lördag-söndag va?
Tack mamma, pappa, Linus och Jonas för obetalbara insatser! Och ni andra för sällskap och fika/lunch!

Nu ska jag vila lite framför tvn innan det är dags att sova.

/E

Helgarbete igen

Nu ska nu få se hur himla duktiga vi vaarit i helgen!


Vi  har monterat stommar till tvättstugan.


Jonas byggde en låda som ska täcka rör i tvättstugan. Ska bara målas först!


Mamma slipade lite spackel i förd en ghetto-mössa. "Jag vill inte bli mer gråhårig än jag redan är" menade hon.


Pappa och Per fixade i tvättstugan och försökte lösa någons felberäkning på utrymme.


Linus spacklade i klädkammaren.


Jonas fixade fläktskåpet som var lite felbyggt (från vår sida) med vår nyinförskaffade tving.


Och så åt han en jäkla massa korv. "Sluta fota mig när jag äter!" skriker han. Men icket!


Per skrattade och ansåg att vi alltid borde fota när han äter, och sedan skriva att det är allt han gör.


Pappa såg i alla fall till att svälja först.


Jag och mamma visar också lite hyfs och har stängd mun. Fast vi tittar så där lite coolt någon annan stans.


Åter till arbete! Mer fix i tvättstugan.


Diskussion vid Att göra-listan.


"Mycket snack och lite verkstad!" säger jag och målar taket i sovrummet, följt av väggarna.


Jävligt varmt. Förbannar mig själv över att vi inte tog skjutdörr i sovrummet.


Ännu mera prat. Ska vi få någonting gjort?!


Och så var dom igång igen. Här ska dom kapa bänkskivan till tvättstugan.

Återkommer med resultatbilder!

/E

Golvbehandling

I torsdags behandlades betonggolven. Tyvärr var det inte kul att se resultatet. Gahandlingsmetoden och färgen på golvet var bra, men ränderna från alla lastpallar hade blivit ännu tydligare, golvet var alldeles flammigt av impregnering som var kvar på ytan. Dessutom hade golvkillen fyllt i en massa hål överallt med ljust spackel som nu var fula ljusa fläckar på golvet. Ser riktigt illa ut. Speciellt tråkigt när vi inte hade bett om att få dessa hål fyllda, utan medvetet bara fyllt de stora hålen. Så nu återstår rimligen att hacka upp allt spackel ur hålen för att fylla med något annat. Sedan måste ytbehandlingen göras om eftersom den inte var ok.

Suck.

Men tvättstugegolvet är jättefint, tur att byggarnas egna gör ett ruskigt bra jobb.
/P


Snyggt svart klinker med svart fog. Nu börjar bygget av tvättstugan!


Ful yta.


Fläckar uppe till vänster. Inte snyggt!

Mer som gått framåt

I väntan på golvresultatet får vi hålla till godo med lite annat:


Målat runt fönster och öppningen igenspikad. Vi kommer måsta leva med dessa skivor i sommar som det ser ut.


Köket ser lite risigt ut fortfarande. Till höger vardagsrum. Mellan dörrarna ska en kamin in.


Tvättstugan har fått tätskikt och i badrummet är duschväggen byggd. Vi valde bort fack i duschen för flaskor och dylikt. Var det dumt? Är det värt flera tusen att ha något att ställa schampooflaskan på?


En pall med kakel och mosaik till badrum/tvättstuga. (Mental note: Beställ mosaik till köket!)

Is i magen

Det blev ingen betongbehandling i dag, utan den blev flyttad till imorgon. Så ni får ha is i magen gällande resultatet. Vi med!

I kväll begärde jag ledigt från huset. Per åkte och handlade lite fog och grejer, men efter det så har jag sagt att jag vill ha ledigt kväll. Inte för att jag inte vill ut. Jag är bara så himla trött. Antar att man behöver ledigt någon gång ibland också?

Jag drömde i natt att vårt hus var jättefult och att någon hade ställt en hel by av friggebodar runt huset som andra skulle bo i. Och att dom människorna sålde knark på vår gata. Skönt att vakna i morse och tänka att ingen skulle orka åka ända dit ut för att köpa knark om nu någon nu skulle sälja...

Nä, nu blir det middag! Återkommer förhoppningsvis med en slutrapport om golvet i morgon!

/E

Dagen efter

Dagen efter vattenglasbehandligen och dagen före polering och impregnering. Golvet ser fint ut men några saker känns lite läskiga just nu...


...blanka fläckar efter behandligen...


...försvinner dessa vid poleringen?...


...fula ränder från lastpallarna med gips, hoppas verkligen att dessa går bort...


...och små hål efter luftbubblor i betongen. Kommer de tätas igen vid behandligen?

Ser med spänning fram emot resultatet i morgon!
/P

Aj aj aj

Ni vet ju vad jag gjorde i går. Jo, slet runt på en 25 literdunk med rinnande glas i. Vet ni hur tungt det är? Att lyfta och försöka hälla upp i ett mått? Och sedan sopa runt det på golvet? Jävligt tungt, rent utsagt.

Hade så ruskigt ont i ryggen efteråt. Och fortfarande. Jäkla dunk! Nu ska jag försöka masa mig till jobbet i en snygg vinkel-form på kroppen. Jääääkla...

Hoppas då fasen att det blir snyggt iaf.

/E

Nu tappade jag kiwin på golvet också. Efter att jag skedat ur den ut skalet. Den här dagen kommer bli hemsk!

Vattenglasbehandling

I kväll har jag vattenglasbehandlat betonggolvet. Detta för att täppa igen porer på golvet, vilket ska skydda det. Det kändes som en risk från min sida, men golvkillen ansåg att jag hade iiiiiinget att oroa mig för. Även om jag, som aldrig sett eller hört om det själv skulle utföra behandlingen. "Bara hälla ut och sopa mot hörnen". Något gjorde mig skeptisk!

Nå väl, bara att börja.


Älskade jämna ljusa betonggolv. Är detta sista gången vi ses?


Golvet i sovrummet. Linjerna verkar ha kommit från pallarna som gipset legat på. Hoppas att det går slipa bort... Nå väl, ni ser den jämna fina ljusa färgen.


Sista före-bilden. Så här städat har ni aldrig sett det va?

Ok, så här gör man:
1, Dammsuga rent golvet. Betongdamm är ok, men allt som kan missfärga ska bort.
2, Blanda vattenglaset. Vi blandade 1 del vattenglas med 2 delar kallt vatten.
3, Häll ut massor av blandningen (0,5 liter ca) och sopa ut mot väggen med garagesop, fortsätt tills allt är blött.
4, Det ska inte bli små sjöar av vatten, sopa i så fall ut det mera. Klart!

Kostnad, några kronor per kvadratmeter.


Jag testar mig först fram i klädkammaren utifall att något skulle gå fel. Här ser ni skarven mellan klk och sovrum. Jag är här lite skräckslagen.


Här har jag just kladdat ut i hela sovrummet. Jämför med bild nummer 2. Det suger in snabbt (se mitten och vid fönstret).


Här i tv-rummet. Konstigt att det blir en ruta där gipsen legat? Väldigt blött här.


Försökte göra en action-bild, men det var svårt när man är ensam. Fick bli en sån här snygg bild istället.


Här är sovrummet ca 30 minuter senare än förra bilden på sovrummet. Börjar bli bra färg i mitten.


Här är hallgolvet precis dränkt i vattenglaset. Jag behandlade golvet hiterom precis innan, se hur torrt det redan är.

Här är några bilder innan jag åkte, fortfarande rätt blött:


Just ja, de har byggt igen vårt hål. Ni som följt oss länge kanske miss att vi beställde en skjutdörr som ännu inte fanns, och inte fortfarande. Så nu väntar vi på den, och tills dess har byggarna gjort en så här snygg lösning. Funkar! Men hoppas att det kommer innan sommaren. Se för övrigt hur läbbigt dimmigt det är ute.

Återkommer med efter-bilder på vattenglasbehandlingen på betonggolvet senare, så får vi se om vi ska skratta eller gråta. På onsdag ska golvkillen slipa golvet igen och sedan impregnera det.

På återhörande!

/E

Sista rycket-söndag

I dag fick vi rappa på lite, massor kvar att göra innan helgen skulle vara över, och Per skulle som vanligt åka till Skellefteå på kvällen. Detta skulle göras:

- Måla tvättstugeväggarna 2 varv + tejpa innan. Check!
- Slipa väggarna + foga + kompletteringsspackla ett av barnrummen. Check! Förutom att fogen tog slut efter halva rummet.
- Tejpa + spacka runt köksinredningen. Hann bara tejpa.
- Städa upp inför morgondagen. Check!
Och så hann vi med en fika med Pers föräldrar också.


Jag kör slipmaskin. Jäääklar så snabbt det går, vips så är ett rum färdigslipat! Men dammigt...


Per fick ären att köra i taket, mina veka armar orkade inte riktigt det. Man ser rent hur dammigt det blir!

Vi blev lite stressade i slutet, så glömde fota resultatet av både tvättstugan och hur himla fint jag spacklade runt fönstret i barnrummet. Ni får se en annan gång!

Nu ska jag lite snabbt läsa på om vattenglasbehandling på betong, som vår golvkille ville att vi skulle göra innan slipningen, alltså imorgon kväll. Pjuh! Ingen ro.

Totalt antal timmar lagda på huset i helgen: 30.

Visst förtjänar man en paus i soffan med lite glass nu?

/E

Målning och spackling

I helgen har vi arbetat med att spackla, måla och göra färdigt passbitar i köket. Och inhandlat en postlåda. Byggarna har börjat grundmåla vilket gör att det känns mer färdigt plötsligt. På tisdag ska betonggolvet slipas och behandlas. Det blir ruskigt spännande.
Sovrum klart för målning


Nattmålning i tvättstugan


Vardagsrummet


Tv-rummet känns stort när gipshögarna är borta.


Snygga fönstersmygar


Vår brevlåda är på plats! Vilket statement. Det kommer brev i mängder nu, trots att vi sagt till ALLA att vi inte bor där. Tydligen svårt att förstå. Men nu har även breven en plats.
/P

Fler med tjädrar

Det är visst inte bara vi som får besök av tjädrarna... Toppnyheten på VK.se:

Aggressig tjäder hindrar barnen från utelek
Läs artikeln här.

NUUU kom vi hem från dagens arbete, halv tolv. Bra arbete i dag, återkommer med bilder i morgon kväll!

/E

Arbetshelg

Som vanligt är det arbetshelg! Jag tog flera bilder i går och tänkte göra världens bästa inlägg. Men så glömde jag kameran i huset. Så nu blev ni utan.

Nu ska vi hämta badrumsinredningen, köpa en brevlåda (stort va?) och sedan åter till bygget. Ska försöka få med mig kameran i kväll!

/E

Grävare?Var hittar man en bra och billig grävare som kan gräva lite (18 hål och en infart) på vår tomt inom en snar framtid? Hade grävt för hand om jag.. tja... inte var så lat. Någon som behöver lite extra sommarpengar och har starka armar? Anmäl intresse snarast =)

Alternativt om man har en grävare i närheten av oss. Men i så fall måste denne grävarmänniska som skriver offerten ta hänsyn till att vi är grymt fattiga.

/E

Ikea-leverans

I dag kom resten av köket och tvättstugan från Ikea. Vi fyllde upp ett av de små rummen. Nu är det ganska definitivt att vi inte kan behandla betonggolvet i dessa rum, vi får lägga annat golv där senare. Byggarna har hunnit en del sen sist!


Klädkammaren har snart en skjutdörr och väggar.


Taket är grundmålat!


Flytspacklat golv i badrum och elskåp/mediaskåp på plats i tvättstugan!


Ikea-prylar i mängder!

Utsikten

Jag tänkte visa utsikten från huset;


Från matbordet. Tänk dit lite grönt gräs och sånt också är ni snälla.


Från sängen. Läskigt att jag syns i fönstret. Nästan som ett spöke. Fast levande.


Utsikt från sovrummet, ovanför sängen. Inte så spännande utsikt, mest för ljuset.


Utsikt från ett av de mindre rummen. Bortse från skräpet i både fönstret och utanför!


Från de andra mindre rummet. Mot vägen/skogen/vändplanen.


Utsikt genom det otroligt dammiga fönstret i tv-rummet.


Utsikt från dörren i tv-rummet, mot skogen.


Utsikt från köksbänksfönstren. Nu täcks de dock av en pressenning med en container under.


Tvättstugan, man ser mot vägen och blivande infarten. Längst bort är en tomt som är till salu, om någon skulle vilja bli granne med oss!


Här är fönstret i badrummet. Ni tycker säkert inte att det är så spännande. Men om jag berättar att det lite missberäknat sitter i "just-över-brösten-höjd" och precis utanför duschen, så blir det mer spännande. Speciellt när jag säger att handdukarna är på andra sidan. Hm... Vi får nog klura på frostat glas här.

/E

Öppet vatten


För tre veckor sedan var det bara is, för två veckor sedan var det öppet vatten. Snabbt går det i denna värme! I dag hade vi 20 grader i stan. Säkert lite kallare ute vid huset dock, men ändå härligt för att vara maj!

/E

Konstig blogg

Bloggen har varit nere ett tag pga att Blogg.se har haft tekniska problem. Nu verkar det dock funka igen, så nu får jag försöka uppdatera er med det senaste!

/E

Arbete lördag


En så otroligt snyggt ihopbyggd och målad botten till köksön! Veeeem har en sådan talang att bygga att den kan göra en sådan? Jo, men ju det ja, det var ju jag!


Per byggde passbitar till köket.


Och så fikade vi i solen lite. Vår snygga altan börjar se lite... svängd ut.


Marken börjar torka upp lite nu ser man. Skönt!

I morgon blir det att åka ut igen och måla ett varv till på köksöbotten och fortsätta med passbitarna. Ingen rast ingen ro!

/E

Veckans alster

Byggarnas arbete senaste dagarna:


Badrummet är gipsat.


Klädkammaren är påbörjad. Tyvärr verkar den vara lite felmätt, så dom får kolla upp det till veckan. Blev väldigt liten!


Kök/vardagsrum är nästan färdiggipsat och spacklat, bara en del över skjutdörrarna kvar.


Tvättstugan har börjat gipsas och spacklas också.

Det känns som att det börjar bli färdigt, så himla härligt!
/E

Fixa & ordna

I dag blir det som vanligt att bege sig ut till huset för att städa och fixa. Jag hoppas att hinna slipa och måla underredet till köksön bland annat. Om någon är sugen kan ni komma förbi och kika, förutsatt att ni tar med fika! =)

Vad ska ni göra i dag?

/E

Skiss köksluckorNär man ska beställa köksluckor efter egna skisser så blir det ju liiiite mer pill än att beställa färdiga. Vi har ju tänkt beställa från Järfälla (för rätt pris givetvis) så istället för att klicka i "Lägg i varukorg" på IKEAs hemsida och då fått stommar, lådor, fronter och allt på en gång, så måste man beställa stomme för sig. Låda för sig. Lucka för sig. Och hur ska då Järfälla veta vilka luckor vi vill ha? Jo, skissa.

Som tur är kan Per det här med pill. Och skisser. Det är ju trots allt hans jobb att rita saker på datorn. Det är tur att jag har honom...

Nu hoppas vi bara på en bra offert snart så att vi kan gå vidare med beställningen. Just nu verkar vi bli utan luckor vid inflyttningen. Inte Järfällas fel, bara att vi aldrig hinner fixa allt som ska fixas. Men, vem behöver köksluckor? *ler*

För övrigt, vilket jobb det är att bygga! Trots att vi inte gör själva byggandet själva så känns det som att man utan tvekan hade kunnat sysselsätta sig på heltid med detta.

/E

Nyheter i huset

I dag har vi som vanligt varit och städat i huset. Det var faktiskt inte lika mycket bomnedslag som det brukar, antar att det beror på att en byggare verkar spackla istället för att skära, kapa och skräpa ner *ler*


Vårt tak ser ut att ha fått vattkoppor.


Väggen också! Denna hade inte gips i söndags för övrigt.


Datahörnan har fått gips. Lägg märke till vårt förutseende placerande av flera eluttag, just undet bänkskivan. Ååååh, ibland är vi som smarta på förhand. Otroligt.


Badrummet har också fått någon slags gips.


Har jag berättat om någons smarta idé med duschskrapan förresten? Den skrapar ihop allt skräp och damm utan att det börjar damma som det gör med en sop. Vem kom på denna idé? Inte vi. Men vi nyttjar den glatt. Så smart!

Byggarna var också snälla nog att bära in vår kyl och frys som kom igår, himla snällt!

Det var allt!
/E

Dörrar till lackeringI morse steg vi upp tidigt och körde bil och släp till XL-bygg för att hämta våra innerdörrar. Sedan körde vi till lackerarna som skulle lacka om dörrarna några nyanser vitare. Och sedan snabbt hem för att lämna bil och släp och skynda till jobbet. Var där innan 8.00! Inte illa pinkat va?

Jag har även ringt betongkillen och berättat om betongimpregneringen som vi blev tipsade av en läsare om. Han kände inte till detta märke, men bad mig skicka information. Ser fram emot att höra vad han tycker om metoden!

Nu börjar jag nästan känna inflyttning locka. Längtar så! Måste stå ut ett tag till i lägenheten, och det är nog lika bra. Tror det vore liiiite osmidigt att bo i bygget. Men det lockar...i färdigt skick.

/E

Manhattan feeling

Nu har har vi får spottarna på plats i taket. Eller downlights som det tydligen heter. Manhattan heter modellen och kommer från Maxel. Resultatet blev mycket lyckat, elektrikern gjorde ett utomordentligt jobb med placeringen! Dock sitter de lite för lågt enligt min mening, men det skulle spacklas bort tydligen. Kanske borde man dubbelkolla det först.
Så här blir det!
/P


Köket

Ska bara ringa och skjuta fram leveransen på köket... Jag är i GBG och Per i Skellet när köket kommer på torsdag. Så klart. Är ju inte möjligt att det ska klaffa någon gång. Som ni vet...

*mutter*

/E


RSS 2.0