Hämtat golvet!Nu har jag hämtat golvet! Det är huuuur grönt som helst, kommer bli skitfränt! Verkar lättlagt enligt killen på Golvcentrum, bara att limma golvet och smacka på plattorna. Typ. Räknar dock med att måsta ha lister i detta rum, är säkert jättesvårt att få snygga kanter. Typiskt! Men någonstans får man väl leva med det.

Återkommer med uppdatering när vi lagt det!

/E

Svea goes skogshuggare

Hur frän var inte den här? Ha! En sån vill Svea ha när hon ska arbeta i skogen.
Den kommer från Lager157.
/E

Golvet har kommit

Fick idag ett samtal från Färgbolaget i Skellefteå om att vårt gröna gummigolv har kommit. Det skulle finnas att hämta ut på Golvgrossisten här i Umeå. Smidigt värre!

Så imorgon ska jag hämta ut golvet, sedan blir det att prima och lägga golvet i helgen förhoppningsvis. Spännande! Är så himla peppad på att få in golvet i Sveas rum så att vi kan börjar göra i ordning där sedan. Wihoo!

Nu är det bara skjutdörren som gärna får komma... Men det lär väl knappast hända.

/E

GlöggträffVi passade på att bjuda in grannarna på lite glögg nu när det blir första advent och allt. Per knåpade ihop inbjudan, ett kollage av husen på gatan. Hoppas på att kunna bjuda på den hemmagjorda glöggen som ska bli klar nu i helgen. Bara den inte smakar skit så. Vi får väl se!

/E

Sista höstpromenaden?

Det känns som att vintern närmar sig. Det har varit minusgrader på kvällarna, men dagtid är det plusgrader. Jag och Svea passar på att ta långa promenader runt i området innan snön kommer.


Det är så vackert ute nu!


Lillfisen bara sover och sover. Ska bli kul när hon kan leka här!

/E

Skjutdörr nästa vecka?

Sist sa Skaala att skjutdörren skulle komma v 48 (nästa vecka). Hur mycket ska vi slå vad att den inte kommer då? Ska vi slå vad om att den inte kommer i år ens?

Börjar tappa hoppet efter ett halvårs försening...

/E


Griseknoen

Vad är väl en jul utan en julgris? Den här fina grisen fick följa med hem från Åhléns igår. Den ska stå under granen och vara så där fulsöt. Den bästa sortens utseende. 129 spänn kostade den, det var väl lagom?


När jag visade upp den för Per sa han "Jag såg dom där, och tänkte Vem fan köper en sån där?". Haha, jag!

För övrigt kollade jag in pyntfågeln nedan. De var jättestora! De minsta kostade 145 kr. Kändes lite saftigt för EN pynt-fågel i granen...

I dag är det förresten julmarknad i Obbola, om någon känner sig manad. Jag ska dit och kolla läget och hoppas på lite julstämning.

/E

Krans

Hörrni, ni brukar ju vara bra på att ge tips. Hur länge håller en krans av granris? Om jag gör den snart, håller den över nyår då?

/E

Julgran

Jag börjar bli ruskigt peppad på att julpynta i huset för första gången! Så här har vi tänkt:
- En belyst gran ute. Har köpt en LED-slinga på 12 meter på Classes för 149 kr!
- Stor gran inne (en fuskgran vi fått ta över från mina föräldrar, som är sååå fin) med massa granris under, vilket är en kompromiss då Per ville ha granlukten...

Vi har dock inget granpynt så det måste vi skaffa. Men vad? Är lite inne på att ha vitt och silver i granen. Är det trist?


Såg denna fina på Mias Lustgård. Visst var den fin?

Ser fram emot att få börja plocka fram julpyntet snart!
En fråga, om man ska sätta en gran ute i den stenhårda marken, och det inte finns någon snö, hur får man den att stå? Några tips?

/E

Älskade Västerfjärden!Hur fint är det inte här egentligen? Älskart!

/E

Dåligt uppdaterat

Uj uj så dåliga vi är på at uppdatera bloggen. Man kan ju tycka att man borde hinna mycket när man är hemma hela dagarna! Grejen är bara den att vi inte gör så mycket på huset. Vi håller på att plocka upp på tomten samt ner mot vattnet, det har legat grenar och ruttnat där sedan vi fällde träd förra vintern. Vi har även kört lite röjsåg för att hålla nere sly. Men hur intressant är det att läsa?

Jag försöker själv hitta lite inspiration till Sveas rum, men samtidigt så känns det som att man måste invänta och se hur golvet blir, så man kan känna efter hur man vill fortsätta. Grönt golv kan ju vlätt kännas ganska "krävande" och kanske vill man ha mycket vitt till det? Eller vill man go färg-crazy? Vi bestämde oss för att börja med golvet och sedan se hur det känns. Men när kommer golvet egentligen? Var drygt två veckor sedan vi beställde...

/E

Glöggmakeri

Har i dag för första gången försökt mig på att göra egen glögg! Blev så himla inspirerad av bloggen Its a house att jag tog mig för att ge det ett försök. Nu står den och jäser för fullt.

Detta behövs:
5 liter svagdricka
2,5 kilo socker
500 g russin
En kanelstång
En påse nejlikor
En påse kardemummakärnor
50 g jäst
5 potatisar (skalade och skivade)
5 cm ingefära
Häll i rubb och stubb i en väl rengjord 10 litershink. Ingefäran kan man skiva också om man vill ha mer smak. Om man önskar extra av någon viss smak kan man bara öka av det.
Det bubblar en del, så ta inte mindre än 10 liter! Det behövs...
Potatisen åker i...
När allt är i ser det ut ungefär så här.
Och så här.
Sedan täcker man hinken med plastfolie, gör några små lufthål och ställer den på lagring i tre till sex veckor (helst sex!) i rumstemperatur. Första veckan ska man röra om varje dag, sedan kan den stå. Tappas slutligen på flaska. Om flaskan fylls ordentligt håller den flera år.
När den är klar så ska den tydligen bli supersmarrig och ha en alkoholhalt på ca 10-15%.
Priset för alla ingredienser blev ca 90 kr. Ska bli spännande att se om det går dricka sedan!
Kul va?
Per passade på att baka bröd samtidigt (älska stort kök!) så förutom glöggen ligger nu två stora bunkar med bröd på jäsning.
Chiabatta skulle det visst bli. Mums! De fina bakdukarna har min mormor broderat.
/E

Golv beställt!

Nu har vi sett provet på golvet, det var super! Så nu är det beställt! Skönt!

Det blev alltså det gröna gummigolvet. Hoppas det kommer snart, vill börja med lillans rum! Måste hitta på vad vi ska göra med rummet i övrigt...

/ERSS 2.0