Djurrikt

I går var det två rådjur på tomten, för en vecka sedan hade vi en hackspett, veckan innan det en havsörn och i våras en tjädertupp. Bor vi i skogen eller vad! Haha

Det är rätt mysigt ändå. Hoppas bara att örnen inte tar Penny? Och att vi slipper fler rovdjur...

/E


Lampa över matbordet

Vi skulle verkligen behöva någon lampa över matbordet, men det är sååå svårt att veta vad som passar! Så här ser matplatsen ut...Då har jag funderat antingen om man skulle ha två stycken vita Kartell-lampor (FL-Y) som ser ut så här:


Vi har redan en sådan som vi hade i köket i lägenheten, så skulle då bara behöva köpa en till (pris ca 1700 kr).
Men är det tråkigt? Blir ju väldigt.. avskalat?

Önskedrömmen hade ju varit att få tre stycken sådana här:


Tom Dixons snygga lampor. Men då är ju inte dom direkt pyrbilliga med sitt pris på ca 3000 kr styck, och jag tror att man måste ha tre stycken för att det ska se vettigt ut på en bord för sex personer... 9000 kr har vi inte att lägga på bordsbelysning!

Vad tror ni? Två Kartell? Eller har ni någon annan skitbra idé? Eller kan man kanske rent utan va något färgglatt som passar mot trasmattorna? Och i så fall vad?

/E

Bild gummigolv


En av våra kära läsare skickade förresten denna bild på ett grönt gummigolv (bild från Marbodal). Så himla fint! Nu ser jag verkligen fram emot att få se provet. Hoppas att färgen blir rätt nu...

Tack Anna för bilden!

/E

Golvprov

Vi har fått hjälp av Färgbolaget i Skellefteå att få se en provbit på det gröna gummigolvet! Det fanns inget prov hos grossisten, så nu beställs det in. Schysst! Ska bli spännande att se :)

Vill börja med rummet nuuu! Svea är ju övervänt :)

/E


Mobil

Snälla Emma har virkat djur till en mobil åt Svea! Per gjorde sedan en hållare till djuren som vi sedan hängde upp i lite fiskelina från taket. Mysigt!/E

Förvaring

Vi har fixat förvaringen i förrådet, det är ju inte så gott om plats, så vi bygger på höjden!/E

Monster!

Lilla Svea fick så fina presenter från mina vänner, sådana som jag tidigare bloggat om!

Fina, visst? Alla tre monster!

/E

StamkvistaVi fick låna grannens teleskopskaftssåg för att stamkvista våra tallar lite. Vilken skillnad det gör! Så denna veckas lediga tid (vilket förvisso inte är jättemycket tid) har ägnats åt att såga bort döda grenar på tallarna och sedan elda upp skräpet. Vi har hunnit en hel del, men det är mycket kvar också. Vi prioriterade de träd som är närmast huset och de som syns mest. Träden ser verkligen mycket fräschare ut när man fått ta bort en meters döda grenar på dem. /E

Mobilblogga

Just ja, glömde skriva att jag testade mobilblogga i förra inlägget, måste med facit i hand säga att det var snabbt och enkelt, men resultatet blir därefter, man verkar inte kunna lägga bilder bland texten och inte göra mellanrum mellan bilderna heller.. Nå väl, jag får fixa det sen när jag sitter vid datorn. Sitter nu och fördröjer tiden medan lilla Svea förnöjt ammas. Tack för tekniken! Man hinner mycket på 30 min!

/E


Huset ljuset

Vi testade att fota huset lite med telefonen och någon speciell lins, blev lite fränt! Någon slags mystisk känsla över det hela...

/E


Mer barntapeter...

Hittade dessa fina barntapeter på aimeewilder.com. Vi har inte bestämt oss för om det blir tapet eller väggmålning, men det är ju lite pyssligt att göra en väggmålning.
/PIngen skjutdörr

Precis som jag befarade kommer inte skjutdörren nästa vecka. Otippat, visst? En månads förskjutning till. Börjar känna mig riktigt less på detta! Tack och lov kommer snälla byggarna och ska fixa till "hålet" så det håller bättre mot kylan. Fönstertillverkaren får betala. Det är ju i och för sig bra, men det känns ju lagom kul att ha en plywoodvägg på 2,5 meter mitt i vardagsrummet, istället för en fin skjutdörr med havsutsikt. *mutter*

/E

Barntapet

Några timmar innan värkarna började var jag faktiskt ute och kollade efter tapeter till barnrummet på Happy Homes. Hittade några fina:


En hel värld på väggen, från Mr Perswall.


En bred randig tapet. Det är alltså raka linjer, men rullen ville inte ligga platt när jag fotade den! Denna kan man ju tänka sig antingen att sätta upp med lodräta eller vågräta linjer egentligen.


Fin tapet från Sandberg.


Tapet från Boråstapeter.


Och en till randig med lite smalare ränder.

Men frågar kvarstår ju, vilket golv? Vi har inte hunnit tänka så mycket på det, så det känns som att golvet helt och hållet påverkar väggarna. Grundidén var ju först att ha knallgrönt gummigolv och en väggmålning efter hela ena långsidan i rummet. Ett alternativ hade varit att lägga gråsvart balkongmatta på golvet och sedan go crazy med en tapet på den väggen istället. Off vad svårt!

Någon som har en idé?

/E

BebisNu har hon äntligen kommit! Så nu är jag rädd att huset inte är "vår bebis" längre, och att Penny fått avtacka sig förstaplaceringen i sängen mellan mig och Per. Hon tittar dock storögt på från fotändan och undrar vad det är för någon klump som tagit hennes plats.

Nu har dagarna bytt fokus från skruvar och verktyg till bajs och äta eller sova. En rätt mysig tillvaro faktiskt!

Klok som hon är valde hon att komma på kanelbullens dag, hon är alltså mamma upp i dagen! Eller som Per sa, hon kommer på lanseringsdagen av nya iPhone, pappa upp i dagen.

/E

Skjutdörren...

Denna tragiska historia. Nu börjar det kännas som att vi vill ha in skjutdörren! Jag är sååå less på att ha en skiva OSB in i vardagsrummet, och en ful väv på fasaden. Ge mig skjutdörren nu! Det börjar dra kallt...


Snyggt va?

Nå väl, vecka 42 ska den levereras enligt Skaala. Jag hoppas verkligen att vi slipper fler förseningar. Anledningen att den inte kommit än är att vi beställde en dörr som inte fanns i tillverkning och hoppades att det skulle komma igång rätt snart, men sedan har det blivit framflyttat pga produktionskedjan. Men vi står först i kö så förhoppningsvis stämmer datumet vi fått och snön och kylar dröjer tills efter dess... *gulp*.

/E

Ge mig färg!

Ibland tycker jag att vi har det lite färglöst hemma och vill slänga in något galet kitchigt för att jämna ut det lite. Denna gång blev det dock något så enkelt som stearinljus.
Tanken var att de skulle matcha våra multifärgade trasmattor! Ljusen är från Indiska och mattorna från Lagerhaus. Jag tycker att det blev ganska bra faktiskt!

/E

VinterblommorJag har bytt ut blommorna i krukorna och satt klassiska ljung istället. Känns rätt ombonat istället för de ruttnade bruna blommorna som höll på att vissna bort.

Krukorna är av betong som vi gjutit själva. Läs hur HÄR!

/E

El- och grusfix

Vi har i helgen fixat el till motorvärmare eftersom att vi inte hinner bygga carporten innan vintern. Vi gjorde det hyfsat enkelt för oss, precis lagomt skulle jag nog påstå.


Per grävde en grop och lade ner en platta med en pinne på.


Och sedan grävde han dit en sladd och satte på pinnen. Så nu har vi el till bilarna och kan även dra ut sladd till eventuella besökare som vill ha varma bilar.


När vi lika höll på att gräva grus så passade vi på att gräva lite till. Så vi började helt enkelt att tömma grushögen som legat utanför entrén och lade detta runt husgrunden istället.


Så! Nu ska det förhoppningsvis bli lite torrare runt huset, och sluta skrittra upp lera på fasaden så fort det regnar...!

Vet ni förresten vad man ska ha runt grunden? Kan man ha gräs ända mot eller ska man av någon anledning ha sten eller gruns närmast?

/E

Passa er

Se till så att era byggare förstår vad molnen på ritningarna betyder!Haha!

/E


RSS 2.0