Mycket att stå i

Om ni nu har lite is i magen så ska ni snart få se hur vi gjort Sveas rum!

I helgen har vi...
- kapat tre träd
- fixat Sveas rum
- vårstädat tomten
- köpt en till barnvagn
- kollat stegar (för att kunna ta sig upp på taket)
- köpt fasadfärg (blir att måla huset innan vi gör gräsmattan i juni)
- köpt penslar
- sommardäck på Saaben
- tagit fram och premiärgrillat i grillen
- eldat skrot...

Och kvar att fixa imorgon är...
- flytta virkeshögen inför grävningen på tomten
- sommardäck på Blåbert (vi skulle bytt igår men då var ett däck skadat)
- köpa stegen (kan inte ta hem den med vår bil som saknar takräcke)

Bara att kämpa vidare, men nu blir det valborgsfirande!

/ E


Ventilationskontroll

I dag kommer en kille och ska kolla vår ventilation. Det är inget fel på den, men kommunen kräver att man gör en så kallad OVK. Det kostar 3000 kr ungefär. Så otroligt störande! Om nu kommunen vill ha en kontroll, kan de väl bekosta den själva?! *mutter*

/E

Skjutdörr på byggarhemsida

Våra byggare har lagt upp vårt hus och insättandet av skjutdörren på deras hemsida, ni hittar massor av bilder från vårt hus HÄR.
/E

Sovrummet

Ni har ju bett om bilder från huset... Det är inte så värst annorlunda från dess att vi flyttade in, men jag tänkte att jag får väl se till att fota mig igenom rum för rum och lägga upp. Kanske ser det lite mer bebott ut nu i alla fall!

Först ut blev sovrummet.

Det var det hele.

Våra sängkläder kommer från HM Home, även kudden som ligger på sängen.
Sveas säng kommer från IKEA, sängkläder är Polkadot Design, filten är en julklapp från hennes farmor. Hennes mobil är gjord av en vän till mig. De fina monstren fick Svea i present av mina vänner (från Bagerica).
Byrå från IKEA, med kruka IKEA, tavla är ett broderikit från Fuldesign som jag och Per själva broderat. Glasvaser från Åhléns. Klocka IKEA. Plasthund Puppy (Magis).
I fönstret står två ramar från Lagerhaus, några böcker (bland annat Mats Kamp av Mats Jonsson, ruskigt rolig seriebok som handlar om att skaffa barn) och en fin flodhäst från Muji som består av återvunnet material.

Det är väl inte vidare snyggt att ha spjälsängen i sovrummet, men där går gränsen för vad jag låter utseendet påverka haha!

/E

Fixa

I morgon kommer Sveas möbler som vi beställt med Pers föräldrar från IKEA. Så nu fick vi lov att ta tummen ur och måla pinnstolarna som stått och väntat i hennes rum.


Första varvet klart.


Per passade på att måla en list runt skjutdörren. Otroligt motiverad vad han. Inte! Stackarn har avrit sjukt i säkert tre veckor nu och är väl inte riktigt på topp än.


Svea hjälper till så gott hon kan med dammsugningen.

Det ska bli så kul att snart få in möblerna i hennes rum så att det börjar likna något!

/E

Skjutdörr utsida

Jag tror att jag glömt att fota skjutdörren från utsidan. Här kommer två bilder!


Närmast ligger sovrumsfönstren, sedan de tre glaspartierna till kök/vardagsrum. Mittersta partiet är skjutdörren. Nu kan nästan se att den är öppen. Det vita bakom glaset är lamellerna.


Från andra hållet.

Gud vad skönt med skjutdörr alltså! Den står redan öppen hela dagarna och vi kilar in och ut mest hela tiden. Ser ni förresten vad altanen redan grånat? Jag hoppas att den blir ännu lite mer silverfärgad när det torkat upp ordentligt. Altanen är gjord av lärkträ och ska bli vackert silvergrå.

/E

Vår!

Nu vänder det med snabba svängar! Ena dagen är det snöstorm och andra väldigt vårvarmt. Idag hade vi turen att ha det sistnämnda och dessutom vara hemma (otroligt!). Tyvärr hade vi en viktig sak på agendan, nämligen deklarera. Denna gång var det dessutom en lägenhetsförsäljning som skulle med i beräkningen. Pust! Nå väl, med det gjort så tog vi en välförtjänt fika i solen på altanen.


Mina finfisar.


Penny ville också vara med. Hon har hittat en död bofink på altanen, och väldigt nöjt "fångade" hon den. Enda fågel hon tagit i hela sitt 8 år långa liv. Bra jobbat Penny!


Här är det inte dumt att sitta! Fårskinnet är perfekt under rumpan. Det är ett gammalt fårskinn från IKEA. Huva, säkert ett får som inte haft det så bra i livet. Om ni ska köpa fårskinn så tipsar jag istället om Hälje Gårds fina fårskinn av olika slag! Utemöblerna är jättegamla och kommer från Pers föräldrar som vi har adopterat. Den fina kaffekoppen (kanske temugg i andra familjer!) kommer från Iittala. De fick jag i födelsedagspresent av Per för några år sedan. Precis lagomt för att rymma 3,5 koppar kaffe enligt vår bryggare. En vettig mängd för någon som ska amma varannan timme hela natten.


Jag tycker att det blir fint ihop med trä och fårskinn!

Glad vår på er!
/E

Det ena och det andra

Är det inte det ena så är det fasen det andra. Visst? Lagom till vår !fixar-helg" förra helgen då vi skulle köra bort skräp, måla fler pinnstolar mm så åkte jag på magsjuka. Och inte en nådig sådan, jag till och med svimmade! Två gånger! Per fick springa som en besatt mellan ynkliga Emma som kräktes och Svea som skrek. Pjuh! Till slut fick han be sina föräldrar att rycka in och hämta Svea.
Dagen efter började jag redan må bättre, men då åkte istället Per dit. Hans magsjuka höll dock i sig betydligt längre och han åt inte på fyra dagar! *tänker efter* Jo, jag tror det var så länge. Nå väl, vi hade en resa till Stockholm inplanerad under påsken och med tänkt avresa torsdag morgon. Det var på håret att vi vågade åka då Per fortfarande var rätt hängig. Jag lovade att köra hela vägen så att han kunde sova i bilen.
Väl framme så blev jag jätteförkyld tillsammans med en hostande Svea, hostande bror och en hostande Per. Men vi tog det lugnt och fikade ofta. Då orkade vi med att gå på stan på dagarna och slappade på kvällarna. Pjuh! När vi åkte hem var vi alla helt knäckta efter "semester". Stackarns Per som skulle upp och jobba i morse, dessutom i Skellefteå, så han fick sätta sig i bilen tidigt. Och ta med skotersläpet.
Jag och Svea ligger hemma och snörvlar och försöker tvätta oss igenom vårt enorma berg av tvätt som kvarstått efter en fjällenresa, en tripp till  Skellefteå och en påsk i Stockholm. Inte lite kan jag lova!
Nå väl, vi köpte tre fina krokar till Sveas rum på Designtorget. Ska bli kul att få till där inne snart. Vi åkte förbi IKEA på vägen hem igår och planerade lite möbler också, så snart kanske det börjar likna något!
Fina va? 75 kr styck på Designtorget. Det fanns också en gul giraff och kanske något fler djur. Ni får ha överseende med att jag inte orkade packa upp dem, ni får istället se dem när vi satt upp dem!
Nu ska jag gå och fylla en till maskin tvätt....
/E

Surt sa räven

Ännu ett celebert besök på tomten.

Denna lilla rackaren huserade hos oss här om dagen när Per skulle till jobbet.

Än så länge har vi haft besök av örn, räv, tjäder, rådjur, hackspett... Tja, de är nog alla jag kan komma på just nu.

/E


RSS 2.0