Ljust och fräscht

Jag fick i födelsedagspresent av Per att åka på spa och även se showen Ljust och fräscht med Schyffert och Lindström. Himlarns vad rolig föreställning!

Man fick sig också ett par tankeställningar.. Varför lägger man så mycket tid och energi på sitt boende? Varför är man aldrig nöjd? Vi har knappt hunnit få klart vårt hus så börjar jag drömma om att börja om, denna gång i ett gammalt ruckel. Varför? Jo, man tror att allt skulle bli mysigare! Som i tidningarna. Att hela familjen sitter och läser samma bok. Haha!

Nä, nu ska jag tända lite ljus hemma och försöka vara nöjd. Mysa i vårt egenritade önskehus. Det är ju trots allt ett himla bra hus. Men, se showen om ni får möjlighet! Riktigt riktigt bra var den.

/E

Vernissage

Har fått inbjudan från vår goda granne Ulf Hansson att besöka hans vernissage i Holmsund. Tyvärr är jag själv upptagen då, så klart. Som vanligt! HÄR kan ni se mer om detta.

Brandsläckare

Vi fick en råååfin brandsläckare av min lillebror och hans sambo i födelsedagspresent! Så nu kan vi rädda huset när jag råkar sätta eld på köket eller nåt.Vi satte upp den på väggen mellan köket och matplatsen.
/E

Ingen skjutdörr i sikte

Ja, som vanligt då. Fick ett mail av byggaren med följande info:

Nu senast verkade det som att det var två tätnings lister som inte höll tätt mot vatten och att man då måste ta fram två nya sådana i produktion.

Få se nu, vi fick de andra fönstren i mars eller april, blir det ett år försenat tror ni? Jag räknar nog med det. Jäkla...


Fäääärdig!

Nu är Sveas krokodil färdig!

Jag råkade så klart spilla en droppe färg som rann under magen på krocken... Nåväl, bara att lösa.

/E

Tredje varvet

Per har målat tredje och förhoppningsvis sista varvet. Nu återstår bara ögon mun och näsborrar!


/E

Skjutdörren kommer!

Förhoppningsvis är det oändliga trubblet med vår skjutdörr snart över. I dag fick jag detta meddelade från fabriken:

När bitarna monterades ihop var karmen (trä) några mm fel i djup, ny karm är tillverkad och glasning skall ske onsd-torsd, lastning på fredag.

Vi fick även några bilder.


Utsidan.


Insidan.

Hoppas hoppas hoppas att den kommer nästa vecka då! Är så grymt less på vår vägg av OSB mitt i vardagsrum/kök. Tror att rummet kommer kännas helt annorlunda.

/E

måla krokodil

Vi har påbörjat målningen av krokodilen i Sveas rum.


Först blåste vi upp bilden på väggen med hjälp av en projektor och ritade kanterna med blyerts.


Svea övervakar.


Sedan upp med lite tejpkanter och skyddsplast. Per börjar måla. Färgen köpte vi på Flygger och angav färgkoden på golvet så att det ska bli precis rätt nyans på krokken.


Svea håller ett vakande öga från gåstolen.


Just nu ser den ut så här efter ett varv färg. Vi ska måla ett varv till med den gröna färgen och sedan ska ögonen, näsborrarna och munnen få färg också.


Så här nöjd blev Svea!

Vi (Per) tänkte till när vi köpte färgen och valde därför en färg som vi kan måla annat med också, typ snickerier, så kanske kan vi få något matchande i rummet senare. Får se vad det blir!

Återkommer med resultat när krokodilen är färdigmålad. Börjar också se fram emot att få möblera lite här inne, nu är det ju så tomt. Hinner kanske med en sväng till IKEA i påsk, så då kan vi nog hitta lite bra ekonomivänliga möbler som man inte bryter ihop om Svea slår sönder med en leksak eller ritar med kritor på om något år.

/E

Stickad lampa

Vi återvann en gammal stickad tröja och gjorde en lampa till barnrummet av den. Trädde bara på ärmen och vips hade vi en grön lampa :-)
/P

RSS 2.0