Den lilla blåDet blev en ny bil till mig i helgen när vi var i Ö-vik förresten. Fin va? Den heter Blåbert och ska ersätta gamla Pärlan. Ser nu att jag råkat fota mitt finger också. Det bjuder jag på. Nu ska jag bara hitta navkapslar till däcken, hade visst råkat köpa fel storlek på Biltema.

För övrigt så är gamla Pärlan nu till salu. Så om någon är intresserad av en gammal Saab 9000 cde från -94 så kan ni ju säga till. Tänkte mig 5000 kr för den inkl rätt ny stereo, fräscha sommar- och vinterdäck, takräcke och en massa sånt. Den har en del fel men går att köra och framförallt att laga om man är lite händig. Det är inte jag. Men en "laga själv-bok" medföljer, så förslagsvis kan ni lära er?

/E

Julgran eller vintermys?Jag och Per har delade åsikter om huruvida granen med belysningen ska få stå kvar eller inte. Per menar att det är en julgran och att den borde plockas bort, men jag tycker att det är vintermys och alltså ska stå kvar så länge det är mörkt och vintrigt ute. Vad säger ni, julpynt eller vinterpynt?

/E

Hustoppen

Se hustoppen, nu på kanal 8!


Skjutdörr i veckan?

Enligt Skaala ska skjutdörren lämna fabriken denna vecka. Hoppas det stämmer! Däremot har erfarenheten lärt mig att inte räkna med det direkt...

/E


Skottning

I dag har projektet varit skottning. Per skottade taket och jag altanen.


Fördelen med nästan platt tak är ju skottningen! Bara att stå normalt och skotta. Dessutom kan man bara köra allt över kanten. Tyvärr är det ju dock ner på altanen som jag skottar!

Som ni ser är det på dörrfronten intet nytt. Jäkla #@€%!!

Nu blir det fika med Pers föräldrar och imorgon ska jag förhoppningsvis hitta en ny bil då Pärlan inte längre kan anses vara en pärla. Men om någon är intresserad av en opålitlig Saab 9000 från -94 så kan ni ju säga till...

/E

Spår

Jag har sett massor av olika spår runt huset, ni kanske vet vilka djur det tillhör?
Hare?
Gemensam stig för djuren?
Rådjur?
Okej, den här kan jag. Per och Penny.
/E

Kvarteret runt

Vi tog en promenad runt kvarteret (eller snarare stigen ner, strandpromenaden och sälstigen upp). Så vintervackert ute nu!
Äntligen kan man gå i skogen igen nu när skotrarna har kört upp bra spår!
Vintrigt i hamnen.
Sova? Jag?
Jag kanske ser trött ut, men jag vill också kika! Snygga nappavtryck för övrigt...
Känns knäppt att det nyss var öppet vatten här.
Visst vill du också bo så här? Det finns fortfarande fem tomter till salu på gatan och vi vill definitivt ha fler grannar! Kolla in annonserna HÄR och HÄR.
/E

Kylan

Kylan har kommit och nu är huset både snöigt och frostigt. Vi funderade idag varför vårt hur är vitt av frost, är det en bra eller dålig grej? Vi kan inte se att grannarnas hus ser ut så. Det är bara -10 grader ute, men så här brukar ju husen inte se ut förrän det är -20?

Någon klok som kan detta?
/P
Das Haus

Det inte varför jag helt plötsligt ska skriva på tyska... Något har gått snett.

Tänkte i alla fall på visa lite bilder från utsidan på huset, vilket vi nästan aldrig gjort. Så här kommer de!
(jäkla skjutdörr!!)/E

Das kleine krokodil

Minns ni låten Schnappi das kleine krokodil? Nå väl, ett sidospår.Vi hade ju tänkte göra en väggmålning i Sveas rum med en massa olika djur. Jag hade en vision om lejon som står på gräset, apor som svingar från dörrkarmen och en giraff med så lång hals att den går upp i taket. Men så nu har vi tänkt till lite mer och letat bilder som tusan. Tillslut kom vi fram till att det blir himla svårt att hitta bilder på djur som är enkla att rita och som är i samma stil, de måste ju liksom höra ihop. Så plötsligt kom Per på att vi inte skulle ha flera djur, utan bara en JÄTTEKROKODIL efter hela väggen! Åh så bra idé!

Så snart kommer denna raring att blåsas upp på väggen i en storlek på ca 3 meter. Schnappi das GROSSE krokodil.

/E

Ett hus

Var in och kikade på byggarnas hemsida. Hittade ett hus de håller på att bygga som såg intressant ut!Verkar lovande, visst? Ska bli kul att se hur resultatet blir! Ser at de verkar bygga en taklösning som vi var inne på ett tag, att ha lutande tak med en fask vägg framför så att taket ser platt ut. Intressant!

Ni Creativ byggs hemsida här.

/E

Hej mitt vinterland

Oj vad det snöar. När snön väl kom, så kom den med besked!

I dag har jag varit ute och skottat i sinne! Först tänkte jag skotta av altanen så att den inte brakar ihop, vilket Per inte trodde skulle ske, men jag orrrrkar inte bygga en ny om han har fel. Och dessutom så vill jag gärna tro att skjutdörren kommer snart, och då skulle det vara skönt om det är lite skottat i alla fall..Snyggt med vårt hål va?

Sedan skottade jag hela infarten också. Himla härligt att äntligen ha en alldelens egen infart att skotta! Undra hur länge jag tycker det?Svea passar på att ta en tupplur ute i den friska luften. För hon tänker minsann inte hjälpa till med skottningen. Lata unge./E

Pinoccio

Jag har tidigare skrivit om denna fina matta. Snopen och glatt överraskad blev vi då när den damp ner inslagen under julgranen!
Mattan kommer från Hay, precis som bokstäverna nedan.
/E

Skjutdörr på väg?

Ni vet ju att vi saknar en skjutdörr? Senaste infon var att den skulle komma under mellandagarna. Så klart kom den inte då heller. Återigen mailade jag och frågade var den höll hus. Fick då detta svar:
Exakt läge just nu är följande, dörrbladen/bågarna är tillverkade, karmen är inte klar.
Pratade med produktionen och de gör allt de kan för att kunna skicka iväg dörren i veckan.

Så med lite tur kommer den snart, hoppas! Är liiiiite less på att ha en 2,5 meters tillfällig vägg i huset bestående av en osb-skiva. Det känns som att vi kommer få ett nytt hus med ny utsikt när den tillslut kommer! Hoppas att det blir snart...

/E


Bokstäver

Lilla Svea fick sitt namn i bokstäver av faster Anna ochfarbror Rikard. Vi satte dem vid dörren till hennes rum.
Söta visst? Bokstäverna kommer från Hay.
/E

Gott nytt år!

I år hade vi turen att få fira både jul och nyår i huset. Det är något vi sett fram emot sedan innan vi ens började bygga huset. Och nog gick det bra!
Vi tände upp ute med marsaller ståendes på granris och en eldkorg. Tyvärr slocknade en entrélampa just innan gästerna kom. Typiskt! På julafton hade vi ingen snö, men någon dag senare kom det lite snö så vi fick en vit nyårsafton åtminstone.
Julbordet var perfekt att ha på köksön!
/E


RSS 2.0