Äckelkryp

Någon som vet vad det här är? De finns på vår altan och är jätteäckliga.


Takläggning carport

Nu har vi lagt taket på carporten. Det var ju skitlätt! FÖrst spika upp underlagspapp, sedan ut med takpappen, klista ihop (färdigt med klister på pappen) spika lite. En dag tog det.Fint va? Inget kladd eller bubblor. Tycker att det blev himla bra!

Idag har vi köpt resten av panelen som vid tillfälle ska målas och spikas upp. Sedan återstår en vindplanka för oss. Vi kommer att beställa in en plåtslagare som fixar plåten och en elektriker som drar el till belysning. Jo, vi ska ju förresten upp med en stupränna också.

/E

Haha

Fick en länk skickad av en vän. Kändes lite bekant! Haha


Valet av klippareVad tusan vet man om gräsklippare? Inte ett jota! Jag hade ett önskemål och det var att det var en åkgräsklippare. Men då vi inte direkt har det så fett i kassan just nu så var det uteslutet. Nästa önskemål var att den skulle vara en robotgräsklippare. Men av dels samma anledning så fick vi slopa även den idén, tillsammans med att de flesta bara klarar ca 400 kvm (vi har 1100 kvm gräs). Vi fick således köpa en vanlig hederlig gräsklippare. Nå väl, jag behöver verkligen motionen så det kanske inte är så dumt.

Jag ville verkligen ha en som hade driv framåt, Per var inne på multiclip, något de flesta också tipsade om. Efter lite kollande föll alltså valet på en Stiga Multiclip 50 s. Den verkar funka bra! Vi tänker så här, att om den inte duger eller att vi mirakulöst skulle få en massa pengar över till någon annan typ av gräsklippare (som man inte ska gå med) så får vi väl sälja den här. Men som sagt så tyckte vi båda att det var lite kul igår, så kanske får den vara kvar!

/E

Gräsklippningspremiär

I går blev det inköp av gräsklippare. Valet landade på en Stiga Multiclip. Himla var roligt det var att klippa gräset! Undra hur länge man tycker det? Det blev ju så fiiiint!Det var ju lite att klippa! Man skulle vänta tills dess att gräset var 8 cm eller något sånt, vilket vi gjorde, men något annat växte ju så mycket snabbare än gräset, så den växten blev ju himla hög!Det ser ju faktiskt ut som en gräsmatta nu! Det är vissa lite kalare fläckar på en del ställen (som ni ser ovan) så jag har slängt ut lite mer gräsfrön där och igår vattnade vi dessa ställen. Den övriga gräsmattan får nu förlita sig på naturens egen vattenspridare så att säga.

Vad vi läst oss till så skulle man som sagt vänta tills gräset var rejält högt och sedan klippa max en tredjedel av gräset. Så igår klippte vi på högsta nivån (det var mest de andra växterna som blev klippta) och tänker ta en lägre nivå snart för att klippa själva gräset.

/E

Gräset

Kolla vad det växt!

Nu börjar det vara dags att klippa det. Måste bara köpa en gräsklippare först! Några bra tips? Funderar på en multiclip.

/E

Carportbygge

Hela helgen har spenderats målandes, kapandes och byggandes av carporten. Till undsättning kom mina föräldrar samt lillebror med flickvän. Kolla så mycket vi hann!Pappa och Per har just börjat efter dagens regnoväder, vi blev därför sena igång och kunde inte börja förrän efter 14.Ja vad gör man inte om det fortfarande duggar och man vill använda elverktyg? Sågen är sprillans ny och inköptes här om dagen på Jula. Den fick en hård start i livet!Vips så var stommen uppe och vi fick även förstärkning av lillebror. Men han drack nog mest öl tror jag! Nä då, han jobbade som tusan.Resultatet av fredagens insats.Under lördagen var vi igång allihopa och jobbade.Väggarnas reglar färdiga, dags för taket.Lillfisen övervakar.Takläggarna. Snacka om bra arbetsteam! Det tog inte lång stund så var taket på plats.Per fick i uppgift att slänga upp lämpliga plankor till takläggarna. Här myntades uttrycket "PP!" (= Per! Planka!).Mamma som hade marktjänst (fixa mat, ta hand om Svea) passade på att måla när Svea sov. Jonas visade upp sin tumme som han tamrat ca 5 gånger. Den var knallblå!Plank på tork. Detta är bara grundmålat.Helt plötsligt satt en vägg på plats.Så här såg det ut när vi gav upp inför middagen på lördagen.På söndagen blev det en väldigt kort arbetsdag. Vi hade på något sätt räknat fel på planken och när vi satt den bortre sidan så var det slut på virke. Och dessvärre är det bara XL Bygg som säljer just detta virke, och de har stängt på söndagar. Så här fick vi ge oss. Det blev ett tidigt avslut innan lunch och sedan fick vi ta ledigt resten av dagen.Nog för att vi gärna skulle hunnit göra det sista, men samtidigt har både jag och Per varit sjuka och orken börjar vara slut ändå. Fast jag hade gärna bitit ihop och gjort klart ändå, om vi haft möjlighet.

Himmel vad vi hunnit! Pappa sa innan att en carport bygger man på en helg. Jag vet att han är snabb, men jag tänkte ändå att han överdrev. Annars hade vi köpt takpappen så den kunnat läggas, och även hyrt en spikpistol så hade väggarna gått ännu snabbare. Men vi trodde ju inte att vi skulle hinna så här långt! Ärs. Men vi är supernöjda med hur mycket som blev gjort. Nu får jag och Per försöka färdigställa resten själva under veckan, för sedan börjar jag att jobba igen. Ångest!

Detta är kvar att göra:
- Köpa och måla mer panel.
- Sätta panel baksida.
- Såga underkant planel.
- Sätta takpapp.
- Några få brädor på kanter m.m.
- Plåtslagare måste anlitas som fixar plåtkanten mot taket (likadant som på huset).
- El måste dras och lampor ska sättas in.
Jag tror att det är allt. Säkert glömt något!

/E

Dött

Ja här var det dött. Vi har njutit av gemensam semester/föräldraledighet och varit mest på språng hela tiden. Men nu i denna sekund står en lastbil här utanför och lastar av ett stort lass virke. Imorgon börjar nämligen carportbygget! Så här ska det se ut är det tänkt.
Personerna är lika långa som mig och Per. Även om utseendet kanske är lite mer likt mig haha
Vi har tänkt fram och tillbaka ang fönster men vi skippar nog det ändå. Dels för att vi ändå kommer vilja ha belysning och dels för att det helt enkelt kändes lättare. Jag tror också att det blir rätt fränt med en helsvart carport utan fönster. Insidan blir träfärgad som på bilden, vilket kommer matcha vår entré.
Ja, det blir nog bra tror jag! Nu bums iväg för att köpa en kap. Suck, dessa utgifter som aldrig tar slut. Och snart behöver vi köpa gräsklippare också. Tur att jag börjar jobba om två veckor och börjar få lite inkomst. Synd istället för Per som ska vara föräldraledig fram till jul och kommer att få det desto skralare. Nå väl!
Återkommer vid tillfälle om hur arbetet fortskrider.
/E


RSS 2.0