Det här med vattnandet

Nu har vi ju dagligen vattnat gräset i typ tre veckor. Kan man sluta snart? Eller hur vet man när man slipper ägna hela kvällarna åt detta?

/E

Designkvistar

Har ni sett reklamen om frysta kryddor? Där en man säger "Har du köpt fryst basilika? Vi skulle ju ha den i fönstret" och kvinnan säger "Jasså, jag trodde att vi skulle ha den i maten", och så kommer det in en till fryst kille som säger något om "designkvistar i fönstret" och att de vill "leva i en mäklarannons", "#lyckligkille". Jag skrattade gott och kände mig träffad. Men.. Vad är det för fel med att vilja leva i en mäklarannons? Eller att vilja ha färska kryddor? Haha!
Ja ja, jag vet att basilikan inte ser så munter ut. Sluta klaga. Tomatplantan som jag fick av min kära frisör tar sig dåligt, den får nog kanske flytta ut och ersättas av en mynta eller nåt. Eller gräslök kanske.
Har ni också designkvistar i fönstret eller är det töntigt att leva i en mäklarannons?
/E
#lyckligtjej

räcke till altanen

Nu när vi har en liten kotte som har mycket fart i kroppen och har bestämt sig för att kasta sig ut för kanten så fort hon får chansen (har tack och lov aldrig lyckats än!) så har vi till min stora besvikelse insett att det kanske måste bli ett räcke på altanen. Men vad passar egentligen på denna altan? Det känns som att det måste vara rätt stil mot huset och samtidigt får det ju inte täcka utsikten inifrån. Och dessutom får det inte kosta så mycket. Och helst inte heller lämna allt för fula märken om man så småningom lyckas banka lite vett i ungen och då vill ta bort dem. Dessutom vore det ju förträffligt om man inte störde sig på dem under tiden heller.

Per fick i uppdrag att leta fram olika alternativ, och här är några han hittade.Den sista är min personliga favorit. Men undra hur de sitter mot altanen? Kanske får man ha någon slags fot nedåt som man skruvar i. Fördelen med vajrar till skillnad från tex trä är att de inte skymmer utsikten så mycket. Vad tror ni?

Åh, jag hoppas att man inte känner sig inburad med räcke. Eller ska vi helt enkelt hoppas att Svea lär sig till nästa sommar och försöka stå ut i år?

/E

I min lilla lilla värld av blommor

Min kära mor har varit här och hälsat på. Och som vanligt styr hon upp en massa fina saker till oss, denna gång blommor!
En vanlig pelargon och så en ampeltomat. Planterade och färdiga! Jag gillar vanliga terakottakrukor. De har en viss charm tycker jag.
Denna blomma hade jag förvisso fixat själv, det är egentligen en ampelblomma, men jag satte den i min stora svarta kruka, som vi fick av mamma och pappa i fjol. Jag tycker att det blev ganska bra!
Den har fina blommor i alla fall.
Mamma frågade om jag hade fler krukor. Jag sa att hon kunde kolla i förrådet och "go crazy" med allt som fanns där. Ut kom hon med denna gamla zinkbalja som kommer från Pers morföräldrar. Vips så såg det ut så här! Den står nu på infarten.
Något mamma inte hade med att göra men som ändå ser fint ut är denna! Vårt kära lilla körsbärsträd håller på att blomma!
Mellan oss och grannen bestämde vi gemensamt oss för att plantera fläderbuskar som blir flera meter höga och breda, perfekt som insynsskydd mellan gårdarna. Snällt nog tog grannen på sig både att inhandla och plantera buskarna. Vilken lyx! Jag ser fram emot att kunnagöra saft på dem i framtiden.
I övrigt är det detta vi håller på med just nu.
Men ser ni, det växer i alla fall!
/E

Nya grejor

Vi har köpt lite saker till altanen.Ett nytt parasoll från Rusta. Bra pris!Uteplatsen som den ser ut nu.Andra sidan. Den svarta "dynan" är ett gammalt täcke med ett svart påslakan från IKEA som är dubbelvikt. Det är en bra plats för Svea att sitta på. Inte för att hon stannar på den så länge, det är mest intressant att kasta sig ut för altankanten för att få tag i den roliga jorden. Inte en lugn stund för mamma och pappa. Ni ser även våra solstolar från Rusta som vi köpte tidigare. Vi solade i dem en hel dag i veckan, helt klart godkända!

Ser ni att parasollet är på väg bort? Det flög iväg när jag fotade... Värdelös fot! Vi köpte en billig bara för att kunna ha tills dess att vi köpt den vi egentligen vill ha på IKEA. Men betalar man 59 kr för en fot så får manvara beredd att fånga ett parasoll till och från.Utemöblerna är gamla trämöbler som vi fått skänkta av Pers föräldrar. De funkar hur bra som helst och jag gillar den gamla stilen på dem. Inget plast och trams. Dynorna är vanliga billiga kuddar från IKEA.Ett perfekt underlägg för hela kastruller, plåtar och grillgaller är denna skrotbit från bygget! Jag tycker att den är ganska cool också.När vi lika var på Rusta och shoppade loss så såg vi denna dynlåda. Den kanske inte är den snyggaste, men den kostade bara 299 kr och var svart. Det fick duga. Himla skönt att slippa bära in och ut kuddarna hela tiden!

Nu är vi rusta(de) för alla sommarens soliga dagar! Otippat att vi köpte grejer där förresten, tror inte att jag ens varit i butiken någonsin, och nu helt plötsligt kommer vi hem med massor av saker. Bra pris var det i alla fall!

Om någon ska på IKEA och är sugen på att släpa hem en svintung parasollfot så säg till!

/E

Gräs!

Ser ni? Jihoo! Några enstaka späda små grässtrån verkar i alla fall leva./E

Ett besök

Här om dagen hade vi denna lilla krabat på besök. Den hackade så det knäppte i hela tallen, något som intresserade katten Penny mycket.
/E

Dåligt tryck

Ang vattnandet. Vi var så smarta. Vi åkte och köpte en vattenslang till, och en till vattenspridare. Jag tänkte "vad tusan, någon hundralapp fattigare och mycket tid rikare" och kopplade nöjt ihop hela rasket för att kunna vattna dubbelt så snabbt. Harkel. Vi hade för dåligt tryck i väggen för två slangar! Den ena som snurrar ut vattnet snurrade inte ens av det dåliga trycket och ur den andra kom det knappt ut något vatten. Jaha. Pengar i sjön och utan lösning.

Kan man tjuvkoppla på något sätt och få högre tryck? Är det strypt någonstans tror ni?

/E


Vattna vattna vattna

Det är då ett jäkla vattnande. Jag trodde aldrig att jag skulle säga (skriva) detta men... Jag vill ha regn! Om det regnade varje natt så vore det bra. Tack på förhand. Amen.


Gräsmattan färdig

Äntligen är arbetet med gräsmattan gjort! Nu ska det bara vattnas och så ska vi sitta på altanen med en sangria i handen och se det växa. Jihoo! Så här gick det till:

Efter att vi fördelat jorden och krattat så gick Per och drog en lastpall som tryckte till och fördelade jorden extra. Själv plockade jag sten och annat skräp.

Så här platt och fint blir det då!Per sågade till kanten på altanen så att det skulle följa tomtens lutning. Vi stoppade även in stenar bakom så att Penny inte ska ta sig in. Vi har nämligen märkt att hon lämnar sina brutalt mördade möss där under. Mysigt värre.Trappstenar.Sedan skulle det gödas och sås gräsfrön, följt av att köras med gallervälten. Många meter har man gått idag! Vi hade sån tur att vi fick låna både såmaskin och gallervält av grannar, och köpte en gödselspridare billigt på Blocket.Lilla damen betraktade arbetet noga. Hon tajmade in arbetet med att få fyra tänder. Riktigt bra nätter har vi haft som återhämtning från dagens arbete. NOT!

Nu är det vattning som gäller. Och tid tar det. Himlarns vad tid. Och vatten. Kommer inte bli en rolig vattenräkning nästa gång! Nå väl, inte mycket att göra åt, bara att betala och bita ihop, som med allt annat.

Men grönt, snart!

/E

Gräsfrö

I dag har vi shoppat gräsfrö. Per hade kollat lite innan och det verkar vara Weibulls Extra Green man skulle ha, även samma tips som vi fått via vår byggare. Så vi köpte två gigantiska säckar på Granngården. Gräset beskrivs som "tål det mesta och kräver färre klippningar". Låter bra!

/E

Tomtarbete

Pjuuuuh! Kill me now! I dag har vi också slitit som djur på gården. Vi är solbrända, skitiga, trötta och har ont överallt. Det är bra, då vet man att man inte slöat i alla fall.

Så här ser det ut just nu.Jag har lagt klart stenraden runt huset, Per har skottat ut hela jordhögen (berget!) och jämnat ut hela framsidans jord.Vi har gjort en rand av natursten mellan gruset på infarten och gräsmattan. Närmast ser ni våra två nya schersminer.


Andra sidan. Närmast är körsbärsträdet, sedan den nya vinbärsbusken som inte ser så nöjd ut... Sedan den gamla vinbärsbusken och rabarbern.Här är det också krattat och lagt sten. Några bra tips på vad jag ska plantera i svarta lådan förresten?Vi har gjort trappsteg till altanen av stenar som låg på tomten. Denna bild gör det inte rättvisa, ska ta nya bilder och visa sedan, det blev jättefint!Här har vi tre stycken på lunchrast i värmen. Svea ääääälskar Penny. Penny är skeptisk.Pappamys!

I morgon ska vi:

- Jämna ut jorden klart, nedanför huset är kvar.
- Dra en lastpall över hela gården.
- Gödsla.
- Kratta ner gödsel.
- Köpa gräsfrön, räfsa och veckohandla.

/E

Skotta skotta kratta kratta

Ah! Jag döööör så jobbigt! Det tar aldrig slut! Idag har vi nästan kört ut all jord från vår gigantiska jordhög (som jag uppskattade till typ 20 kärror men som säkert är närmare 100 nu...), planterat rabarbern, flyttat stenar, grävt upp stenar, pallat stenar.. och krattat i förbannelsen. Och vi är sååå långt från klara. Suck!

Det går inte direkt snabbt heller när man har en unge som behöver konstant en vuxens närvaro. Hon har nämligen inte bara lärt sig krypa senaste månaden, utan ställer sig även upp nu. Utan någon som helst koll. Men det är inte det värsta, det som kräver mest uppmärksamhet är att hon på ca 2 snabba sekunder hinner ta sig från mitten på altanen till att kasta sig ut för kanten med en näve grus i munnen och utan mössa eller sockar. Så allt blir gjort i halvfart och så fort hon somnar till så jobbar vi i racerfart. Pjuh! Tur att vi har gott om tid nu när vi båda är lediga och det dessutom är superfint väder!

Nå.. Bara att slita vidare

/E


Ett ryck

I dag ska vi göra ett ryck på gräsmattan. Målet är att skotta ut jordhögen vi har helt och hållet och att jämna ut över hela tomten så att det imorgon går att gödsla och dra runt på en lastpall.

Vår nya vinbärsbuske verkar lite ledsen... Jag hoppas att vårt väldiga vattnande ska rädda den! Vore himla trist om den inte klarade sig.

/E

Sveas rum

Den som väntar på något gott... Nu har jag verkligen dragit ut på att visa Sveas rum länge. Jag känner bara att det saknas så mycket att jag inte har velat visa upp det halvfärdigt! Men vad tusan. Det går ju knappt framåt, så jag får väl uppdatera när det händer något istället. Så här kommer det!Så här ser det ut när man kommer in genom dörren. Jag blir inte riktigt klok på vad det är som inte klaffar riktigt.. Jag tror att det är myshörnan. Eller?Väggen vid dörren. Här ska spjälsängen stå när hon flyttar in hit. Kuber från IKEA, gammal pinnstol, kudde från HM Home, monster från Bagerica.Vi ska inte ha dessa ramar till bilderna, men nu fick det bli en provisorisk lösning. Nalle från Sebra, ram från Lagerhaus, unge från mig och Per, fotad av Sandro.Dalahästpussel från Asplunds, foto Sandro.Krokodilen vi har målat har ni ju sett förr.Myshörnan. Vit Puppy från Magis, flodhästen Hippe kommer från Ikea och överdraget sydde jag själv till en gammal madrass. Kuddar är två vita från Pers föräldrar och de mindre är något billigt jag hittade på Expo. Men något känns fel? Jag menar, det hade så klart varit snyggast med vit madrass och typ gröna kuddar, men det känns ju inte så praktiskt.. Eller borde jag göra nya gröna överdrag och behålla madrassöverdraget? Hm...Förvaring! Hylla från Ikea, lådor från Åhléns, ett gäng böcker och utrymme för leksaker!Svart leksak från Brio som Svea fick av Pers jobb när hon föddes. Oväntat, svart fyrkant från en reklambyrå? Haha! Men himla fin är den och Svea tycker att klossarna är roliga att bita på, även om hon inte förstår det där med hålen än.Krok i form av en krokodil, Designtorget. Det finns även en lila flodhäst och en grå elefant ovanför denna.Lampa från Kartell.

Det saknas väl någon tavla och så, och så kommer det ju så småningom in en spjälsäng bland annat.

/E

Dåren

Vad är det för en dåre som är ute och planterar schersminer i ösregnet?Aha. Den dåren.

Vi valde att sätta två stycken, så kanske det börjar likna något innan vi dör. Typ.

Vi har även snällt nog fått en färdiguppvuxen vinbärsbuske av några vänner (tack!) som vi idag har grävt upp, eventuellt mördat, och planterat på gården. Hoppas att den överlever! Nu har vi ju då alltså två stycken vinbärsbuskar som någon annan fött upp. En röd och en svart. Snacka om lyx att ha stora buskar redan från start!

/E

Grannhus till salu

Nu ligger detta hus ute på Hemnet. Det är ett stenkast från oss runt sjön Själafjärden.Bild från Hemnet, ni hittar annonsen HÄR. Adressen är Älgstigen 11.

Jag måste undra lite om priset här. 4,3 miljoner. Då är det förvisso arkitektritat med pool och jääääättefint, men vi har ju för tusan mycket bättre läge och mot havet dessutom. Och nyare hus. Undra vad man skulle kunna få för vårt hus? Inte för att jag vill sälja. Men det hade ju suttit fint med några miljoner in. Då kan vi bygga ett nytt och ha mindre lån haha! Nog för att jag inte är direkt sugen på att börja om igen. Men om någon vill betala... 5 miljoner... kan ni ju säga till så ska jag åtminstone överväga saken. Lovar.

Ja, och vill ni köpa ovanstående hus vore det också himla kul. Kom förbi mig på sälstigen och snacka lite skit med mig på dagarna i så fall!

/ERSS 2.0