Gräsmattan färdig

Äntligen är arbetet med gräsmattan gjort! Nu ska det bara vattnas och så ska vi sitta på altanen med en sangria i handen och se det växa. Jihoo! Så här gick det till:

Efter att vi fördelat jorden och krattat så gick Per och drog en lastpall som tryckte till och fördelade jorden extra. Själv plockade jag sten och annat skräp.

Så här platt och fint blir det då!Per sågade till kanten på altanen så att det skulle följa tomtens lutning. Vi stoppade även in stenar bakom så att Penny inte ska ta sig in. Vi har nämligen märkt att hon lämnar sina brutalt mördade möss där under. Mysigt värre.Trappstenar.Sedan skulle det gödas och sås gräsfrön, följt av att köras med gallervälten. Många meter har man gått idag! Vi hade sån tur att vi fick låna både såmaskin och gallervält av grannar, och köpte en gödselspridare billigt på Blocket.Lilla damen betraktade arbetet noga. Hon tajmade in arbetet med att få fyra tänder. Riktigt bra nätter har vi haft som återhämtning från dagens arbete. NOT!

Nu är det vattning som gäller. Och tid tar det. Himlarns vad tid. Och vatten. Kommer inte bli en rolig vattenräkning nästa gång! Nå väl, inte mycket att göra åt, bara att betala och bita ihop, som med allt annat.

Men grönt, snart!

/E

Kommentarer
Postat av: Sara L

Bra jobbat, det kommer ju bli jättesnyggt!

2012-06-07 @ 22:24:42
URL: http://saraspyssel.blogspot.com
Postat av: Erika

Ni följer verkligen alla konstens regler. Ni kommer säkert få en grymt snygg gräsmatta. Vi har gjorde mycket utan tyngder men grönt är det iaf.

2012-06-08 @ 20:45:24
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: Emma

Jag hoppas det! Vi vattnar som tusan men det är så soligt att det hinner torka innan vi hinner runt huset ens. Men jag hoppas hoppas hoppas att det klarar sig ändå!

2012-06-08 @ 22:52:38
Postat av: Caroline

Skam den som ger sig. Är imponerad av ert slit med allt som rör huset. Kul att läsa och följa - bra jobbat!

2012-06-12 @ 22:17:50
URL: http://madam-c.blogspot.com
Postat av: Henrik

Men vilket hus ni har byggt och lagt så fruktansvärt mycket tid på, ser ju inte klokt ut att bo i en sån låda. Blir säkert jättefint inne men att lägga så mycket tid och pengar på ett så fult hus skulle inte jag gjort.

Ni kommer att ångra er att ni inte valde ett riktigt hus, tro mig jag har haft vänner som byggt såna här tråkiga hus och ofta flyttat inom nåt år när det läcker in vatten. Såna här tak byggdes när man inte visste bättre.

/Henrik

2014-10-17 @ 12:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0