Gräsmatta

Nu drar det ihop sig till att så gräsmattan! Men det här med frö... Kan man bara ta den billigaste eller ska man på något sätt ta reda på mer innan? Hur har ni andra gjort?
/E

Kommentarer
Postat av: Martina

Vi planerar också att fixa gräsmatta inom kort. Men vi har näst intill bestämt oss för att rulla ut gräs i stället för att så. Visst, det blir rätt mycket dyrare, men å andra sidan blir det färdigt snabbt och vi kan ha en gräsmatta att vara på i sommar. Om man ska så får man säkert hålla på mest hela sommaren och fixa och låta bli att gå på det nysådda. Har ni övervägt rullgräs, eller hur tänker ni? Vi har velat fram och tillbaka, trots allt har vi 500 kvm gräsmatta som i så fall kommer att kosta drygt 30 kr/kvm. Det blir ju en slant...Martina

2012-05-24 @ 19:41:06
URL: http://hagudden.blogspot.com
Postat av: Emma

Vi har 1100 kvm gräsmatta, och den verkar ska kosta typ 50 tkr redan så jag vill inte lägga mer. Vi har en stoooor altan i år och får sjå oss med gräs till nästa år... Men visst, om jag vann på lotto så :-)

2012-05-24 @ 21:19:37
Postat av: Karin

Jag läste en hel del innan vi sådde i augusti förra året, de billigare sorterna innehåller frön som av olika anledningar är mindre bra tex växer för fort och vad det nu var. :)

Vi sådde iaf med weibulls extra green och är nöjda. Sen tror jag att det kvittar vilket frö man tar, gräs blir det, klippa kommer man få göra och definitivt kommer det ogräs vilket sätt man än gör på. :)) lycka till!

2012-05-24 @ 23:28:52
Postat av: Johanna

Härligt med gräsmatta! Det börjar dra ihop sig för oss också, jag hoppas den ska vara utrullad och klar i juni =)Måste bara ge ett tips från en som sått gräs förr. Köp inte den billigaste sorten, man blir gaaalen på alla maskrosor, tistlar och skit som kommer upp hela tiden! Vår billiga gräsmatta blev dessutom ganska ojämn, dvs tjockare på vissa ställen coh tunnare på andra ställen. Flammig liksom. Så bra jord och bra frön betalar sig direkt!Lycka till!

2012-05-29 @ 10:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0