Nya husbilder

Vi har försökt ta lite nya bilder på huset...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kotten möter kotten

Vi har himla mycket igelkottar här i år. Och påflugna är dom! De ska fram till fötterna på oss, och vill helst in i huset. 
 
 
 

Ny att göra-lista

- Ta ner träd 
- Köra röjsågen nedanför huset ända ner till vattnet
- Elda upp skräp som blivit över från carportbygget
- Köra upp veden från vår fula provisoriska förvaring
- Bygga klart vedförrådet
- Sätta upp stuprännan
- Gräva ner vattenröret
- Sätta upp plogpinnar inför vintern
- Stöka undan sommarens blommor och krukor
- Plocka in vattenslangen
- Plocka in parasoll och dynor från uteplatsen
- Stöka undan alla utemöbler
- Putsa fönster 
- Måla fem plankor på fasaden som vi råkat glömma bort
- Gräva bort en massa sten som hamnat för husets vattenavledningssytem
- Storstäda inne
- Förbereda bilarna för vinter (motorvärmare mm)
- Fira Sveas första år i livet (tänk vad tiden går fort!!)
- Rensa infarten från ogräs (hur kom det så fort?)
- Göra något åt våra buskar för att överleva vintern (behöver man det? I så fall vad?)
 
Jag har säkert glömt ett par saker. Vi har ju varit borta flera gånger senaste veckorna (bröllop i Sthlm, vandra i fjällen mm) och hade laddat för en riktig arbetshelg helgen som var. Men icket! Redan onsdagkväll började jag känna mig förkyld och sedan under torsdagen slog det till rejält! Vi har med andra ord alla tre legat däckade hela helgen och gör fortfarande. Just nu har jag dock tvingat ut Per för att handla. Frukosten i morse var minst sagt snål då vi fick dela en macka, bre den med stekmargarin och ta en halv klutta marmelad. Och så delade vi ett äpple. Haha! Så går det när ingen lämnar huset på en vecka.
 
I hopp om en bättre kommande helg!
 
/E

Plåtat plåtar

Vi har fått upp plåtarna på carporten nu, himla fint blev det! Så här ser det ut just nu där ute.
 
 
 
 
På denna bild ser carporten klar ut. Det är målat klart, plåten är på och elröret från huset nergrävt. Det svarta som sticker ut baktill är ett vedförråd som vi påbörjat.
 
 
Här ser ni vedförrådet bättre. Det ska målas en vända till och så ska det byggas på dörrar. Får se om vi hinner med det i år, måste fixa lite på gården innan vintern som går före! Det saknas också en stupränna som är inköpt men inte uppsatt.
 
 
Ja. Det värsta av allt.. Vi ska bära upp all ved som ligger nedanför tomten. Det kommer vara sjukt jobbigt. Och då menar jag SJUKT JOBBIGT! Vi var ju tvugna att lägga all ved som vi fick av att rensa tomten innan vi började bygga nedanför tomten för att kunna göra gräsmatta. Det var ett slitsamt jobb att bära ner allt, och nu ska det upp igen. Pust!
 
 
Här är andra sidan, sidan mot vägen. Den är också klar. Ser ni det orangea röret som sticker ut i bakkant? Det ska grävas ner och leda bort regnvattnet från stuprännan ut i diket.
 
 
Guuu se schnyggt! Tack snälla plåtis för detta!
 
 
Jag har satt upp en massa krokar i carporten för att kunna förvara sånt där som vi anser oss inte rymma inne (Hej, 130 kvm!) och inte vill ha slängt runt gården. Blev ganska bra! Carporten är rymlig, speciellt där bara min lilla pluttbil ska rymmas, så vi kommer försöka att förvara allt som är möjligt att ha ute där.
 
Vi har även fått elen dragen klart nu! Tack snälla för det med! Det känns så skönt att vara redo inför vintern. Det enda vi har problem med är att hitta en vettig lampa som ska lysa utåt (har en som lyser in mot carporten) och att vår rörelsesensor startar lampan även dagtid, trots att vi har inställningen på max. Nå väl. Det är inte prioriterat just nu.
 
/E


RSS 2.0