Odlingslådor

Per slängde snabbt ihop två odlingslådor av lite spillvirke vi hade kvar från bygget och målade dem med någon färg som blivit över någon gång. Sedan köpte vi en rulle markväv och häftade i botten, och klippte sönder sopsäckar som vi häftade runt kanten. Vi räknade ut att båda tillsammans nog kostade runt 50 spänn. Inte illa för två jättelådor! Återstår att se hur mycket plantor jag kommer att torka ut i dem, där drar nog kostnaden iväg skulle jag tro. Jag är redan på god väg nämligen.
 
/E
 
 
Helheten. Vi fick gräva upp en del runt lådorna för att få dem jämna i höjd, marken här är nämligen rätt lutande. Märk väl den kämpande busken med röda vinbär som överlevt totalkapade rötter och en rejäl nedklippning. Den kämpar vidare, otroligt! 
 
 
Per ville testa att bygga lådorna på detta sätt i hörnen. Himla fint blev det! Jag ber förresten om ursäkt för att dom ser hemska ut, fulla i lera. Jag gick loss med vattenslangen precis innan och det gick inte att torka bort när det var blött. Ska försöka komma ihåg att visa dem i all sin prakt framöver!

 
Jordgubbar på gång.
 
 
Rejäla mängder sallat under uppdrivning. Har köpt både små plantor och frön, tänkte testa mig fram och se vilka som blir bäst.

Grönt och natur

 
En liten ögonfröjd på gården ser ni här. I alla fall i mina ögon. Det är något så vackert med att låta naturen kika in lite mitt i allt egenvalt. Här, tallar vi sparat och stenar som själva valde att stanna kvar. 
 
Det må vara lite jobbigare att klippa gräset, men än så länge känns det klart värt det. Vad är väl några extra svängar när man klipper 1600 kvm...
 
/E

Kompostera mera

 
Jag är sjukt inne på att odla saker själv. Att åka tvärs genom stan för att köpa jord på påse, som fraktats genom hela landet är ju absurt! Så nu har vi tagit ett steg mot att bli liiiite mer självförsörjande. Att det dessutom sänkte sopkostnaden rejält var ju en bonus också. Och förutsägbara som vi är så köpte vi en svart. Nu samlar vi allt från matrester till gräsklippsrester i lådan och hoppas starkt på att denna ska ge vår lite trötta rabarber ett lyft. Bara att vänta och se...
 
/E

Torkställning

 
 
 
 
En av de grejer vi saknat och prioriterade så fort snön försvann var en torkställning. Vi har kikat på dem i trä en längre tid (tror faktiskt att vi bloggat om dem för lääääänge sedan!) och bestämde oss för att unna oss en sådan! Är supernöjd. Det är något speciellt med att få vädra sina kläder ute i havsbrisen. Torkar snabbt och luktar underbart. Den vi köpte kommer från Tove Adman. Inte direkt superbillig men tar igen det i snygghet tyckte vi!
 
 
Och vilken tur att jag redan hade klädnypor som matchade!
 
/E
 
 
 
 
 

Ett tag sedan

Hej igen, det var ett tag sedan. Livet kom emellan. Och vintern. Jag tänkte att kanske borde man låta bloggen vila lite. Vi har ju trots allt byggt klart. Men efter många påtryckningar från nära och kära så tänkte jag att det kanske var läge att återuppta det här igen. Så här kommer några nyheter!
/E


RSS 2.0